Milánt egy ritka kór kínozza, ő az egyetlen, akit Magyarországon regisztráltak ezzel a betegséggel. Járhatna iskolába, az iskola nem fogadja, ezért szülei kénytelenek külföldre költözni.

„Két és fél éve került légeztetőgépre Milán. Jó állapotban van, semmi nem kényszerítene minket arra, hogy otthon legyünk, magántanulóként. Megpróbáltunk az iskolával egy olyan kommunikációs folyamatot elindítani, hogy Milán visszakerülhessen, de fél éve már egyértelmű, hogy ez nem fog menni. Nem akartak kommunikálni velünk, és kifogásolták, hogy Milánhoz kell egy kísérő is” – mesélte a Blikknek Milan édesanyja, Bácskai Rolandné Marcsi.

A szülők elhatározták, hogy nem várnak tovább, másik országba költöznek, ahol gyermekük iskolába járhat.

„Milán nagyon okos, nem hagyjuk elherdálni a tudását. Van még két gyermekünk, és együtt költözünk Németországba, ahol tárt karokkal várják Milánt. Ott nem csinálnak ebből problémát. Az egyik helyen például az orvos nem is kérdezett rá a lélegeztetőgép működésére, mert ismeri” – mesélte Milán édesapja, Bácskai Roland.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Mint már valaha céloztam rá: A betegekkel és rászorulókkal szemben tanúsított minimum 50 éves hátrányunk. Mind fizikai (segítség és támogatás), mind mentális.
Csizmás Kond
...tartsa fel a kezét aki akár pedagógusként akár igazgatóként vállalná a felelősséget.
Ez egy újságcikknek szezációként tűnik de ilyesmit követelni már nagyobb felelősség mint azt valaki elképzelné.
Pálinkás Pál
Azért gondolkodjunk kicsit...hát hülye ez a szülő???Lélegeztető géppel iskolába??? Biztos a gyerek is örülne ha az órák között lépcsőzni kell a tanterem váltáshoz!!Ez nem egy asztma spray ,ami elfér a zsebben...nem véletlenül kell kísérő mellé!!!Azért nevetséges ez az egyenlő esélyesdi...egy mozgássérült sem lesz sose teljes értékű..köszönhetően a bajának...akkor sem ha a fejetek tetjére álltok...ezt azért tudomásul kéne venni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.