Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó szerint a menekülteket segítő civil szervezetek nem akarják elfogadni a magyar törvényeket.

A belbiztonságot fenyegeti azon nem kormányzati szervezetek (NGO-k) tevékenysége, amelyek sokszor az embercsempész hálózatokkal együttműködve segítik a migrációt – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kedden a közmédiának.

Elmondása szerint ezek a szervezetek az Olaszországban a közelmúltban elfogadott viselkedési kódexet sem akarják aláírni, és a magyar törvényeket sem akarják elfogadni.

A magyar álláspont viszont az, hogy azon civil szervezetek működésének is átláthatónak kell lennie, amelyek részt vesznek a migrációs tevékenységekben – közölte Bakondi György.

Hozzátette: nemcsak a tengeri, de a zöld határokon is tapasztalták már az NGO-k tevékenységét, ezért is fontos az átláthatóság.

Ha ezek a szervezetek végrehajtják azt, amit a törvények előírnak, azzal nem állítható meg a tevékenységük, de legalább átlátható lesz, és ez nagy jelentőséggel bír – mondta Bakondi György.

Hozzátette, az olasz NGO- és határvédelmi fordulat megerősítette a magyar kormányt abban, hogy a migrációt segítő, külföldről finanszírozott szervezetek nem titkolózhatnak, átláthatóvá kell válniuk, ezt a kabinet a Brüsszelnek küldött válaszlevelében is egyértelművé tették.

A migránspárti nem kormányzati szervezetek tevékenysége és pénzügyi működése nemcsak a Földközi-tengeren, hanem Európa belsejében, így Magyarországon is sok kérdést felvet – mondta Bakondi György.

Ha Brüsszelben már kezdettől meghallgatták volna a magyar kormány és miniszterelnök 10 pontos javaslatát, hogy a migránsok kérelmet az EU-n kívül kell elbírálni és a határokat meg kell védeni, akkor már sokkal korábban meg lehetett volna fékezni a tömeges illegális migrációt és meg lehetett volna akadályozni az embercsempészettel járó sok ezer halálesetet, több ezer ember életét meg lehetett volna menteni – hangsúlyozta a főtanácsadó.

(MTI)

(Címlapi kép: Kormányzatért Felelős Államtitkárság/Hornyák Dániel)

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Téved a nyalonc. A Gazdaállata jelent fenyegetést a népre, nem a civil szervezetek. Bakondi puszta léte igazolja, hogy az ostobaság, a szorgalom és egy kis megfelelési kényszer együttes jelenléte is lehet katasztrófa. Rossz belegondolni abba, hogy ha valami tévedésből itt valódi rendszerváltás lenne, itt maradnánk védtelenül a saját civil szervezeteinkkel szemben. Így könnyen belátható, hogy harcolni kell a Soros által támogatott szervezetek ellen. Egyszer elmagyarázhatná a népnek valaki - RezsiSzilárdhoz hasonló észlény -, hogy Budapest díszpolgára, a magyar állampolgársággal is rendelkező Soros György mióta külföldi támogató.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@mackoka46: Naná, hogy kizárt, hogy felakasszák őket, az egész 0rbán családot, az unokatestvéreket, a gyerekkori barátokat, a kollégiumi haverokat, a nyálas se@@nyalókat! Kényszermunka egy 0rbán Győző kőfejtőben napi 24 órában a föld alatt. Vagy közmunka életük végéig. Amihez értenek. Gazt ültetni, kapálni, gondozni, aztán kiirtani, és kezdeni elölről. Eddig is ezt csinálták, csak a mi pénzünkön. Enni annyit kapjanak, amennyit most a menedékkérőknek adnak. És aki elmegy mellettük, az leköphesse őket, beléjük rúghasson.

Kijött belőlem az állat. Ügyesen kierőszakolták. Sose gondoltam, hogy egyszer ilyen leszek. Köszi. :(
desiro
ezen a héten bolondi pajtás az ügyeletes hülye...
Nessy
Drága Bakondi NERtárs ne menjen a napra a déli órákban! Erős a sugárzás! ja, egyébként Afrikából jön a meleg légtömeg! Nemzetbiztonsági kockázat!
quadrocopter
Ezek a patkányok azért is hiteltelenek, mert amíg a kaszinók nem voltak a kis impotens dagi kezelésében, addig "nemzetbiztonsági kockázatot" jelentettek ( Lézer-Mocskos János) - bár azóta se magyarázta ,meg senki,hogy mégis hogyan?
Dobálóznak a nagy, hatásos szavakkal és mondatokkal, hogy elfedjék a Nagy Semmit!
Nessy
@quadrocopter: Almából lett az almárium, szilvából a szilvórium, semmiből a szeminárium, mai nevén kormány info.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.