Ősszel egy elég nehéz időszak kezdődik a főváros életében. Több mint 24 milliárd forintba kerül a felújítás.

Október végén, november elején kezdődhet a 3-as metró felújítása – idézi a Világgazdaság értesülését az atv.hu.

A konkrét időpont akkor lesz meg, amikor már aláírták a vállalkozási szerződéseket, ez augusztus végére, szeptember elejére várható.

A középső és a déli szakasz állomásainak rekonstrukciójára új közbeszerzéseket írnak majd ki, az azonban már most is tudható, hogy kicsivel több mint 24 milliárd forintba fog kerülni a felújítás. Az északi szakaszon hat állomást a Strabag fog renoválni és november végéig el is készülhet az Újpest-Központ, Újpest-Városkapu, Gyöngyösi utca, Forgách utca, Árpád híd, Dózsa György út megálló.

(ATV/Világgazdaság)

Címlapkép: Youtube

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Legalább „referenciának” ne

A derék Fónagy, jó nagy válasza az M3-as felújítás kapcsán

Sajtóbeszámolók szerint „További tíz megállóban terveznek lifteket felszerelni a 3-as metróvonalon - olvasható Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkárának kedden a parlament honlapján megjelent írásbeli válaszában.”
Mint ismert a téma az elvbeni akadálymentesítés. A derék pártkatona megaszonta: „a 3-as metróvonal felújítása során a szakemberek részletesen vizsgálták az akadálymentesítés lehetőségeit. A teljes körűen akadálymentesíteni kívánt állomásokat egy komplex mutató alapján, az utasforgalmat, a felszíni alternatív közlekedési útvonalakat és az elérhető közintézményeket figyelembe véve választották ki ”.
Ezt- mármint, hogy szakemberek lennének - nem kis részben kontrázza a következő félmondat „a már jelenleg is felvonóval rendelkező két megálló (Árpád híd, Kőbánya-Kispest) mellett ”! =))
Ugyanis az Árpád-híd megállóban nem hogy lift nincs, de az aluljárón keresztül való áthaladás sem akadálymentes, sőt leginkább igazi kihívás pl. a kismamák számára! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.