A kanadai nyárfáktól 2025-ig akarnak megszabadulni az önkormányzat által felügyelt területeken, helyükre új fákat telepítenek majd.

A fővárosi önkormányzat által felügyelt közterületeken 2025-ig kivágják az összes kanadai (vattázó) nyárfát – döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán. A Tokody Marcell (Jobbik) által jegyzett előterjesztést 19 igennel 2 tartózkodás mellett fogadta el a testület. A kivágott kanadai nyárfák helyére – a jogszabályi előírásoknak megfelelően – új fákat telepítnek majd.

A Főváros kivágatja az összes nyárfáját

Az elfogadott előterjesztésben Tokody Marcell arról írt, hogy a szocializmusban telepítették rengeteg kanadai nyárfát a gyors növekedésük miatt. Ma már nem ültetnek ilyen fákat az általuk okozott kellemetlenségek miatt, de a meglévő állomány rengeteg bosszúságot okoz. A gyakran nagyon sűrűn szálló nyárfavattát könnyű belélegezni, ami irritálja a nyálkahártyát, emellett könnyen a szembe is kerülhet, a talajon összegyűlve pedig erősen gyúlékony – emelte ki.

(MTI)

Címlapkép és fotó: PIxabay / siala CC0

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@elnyomott: Különbség van az avar és ennek a vattaszerű röpködő nyárfa teremtény között. Már sajnos vidékes is sok az allergiás és az allergia vizsgálaton sokunknál a nyárfa is kivan mutatva mint súlyos allergiát okozó fa. Ez pl. még a szemet is csúnyán tudja irritálni.
elnyomott
@szaboria1: - hát igen, az ember mindent kipusztít, ami nem tetszik neki.
A végén az ember is kipusztul.
kokopelli
@elnyomott: Igazad van,mert "mankók nélkül"csak egy egoista gyenge élőlény!
Elfelejti,hogy a Földet,csak kölcsönbe kapta! Angyalföldön az udvarunkban két
nagy nyárfa volt,de amit a vatta okozott,a nyári árnyéka jóvátette! Nem nyomott
fel az semmit,és nem is locsoltuk! Élt,amig egy társasház "élt a jogával"(vissza)!
Az erősebb mindig...! :--(
Nessy
Én őszintén örültem. amikor a szomszédos zárda udvarán álló két nyárfát kivágták. Ki tudtam nyitni az ablakot, és nem kellett kerülnöm ha mentem vásárolni.nem voltam egyedül. Igaz, most a szemben lévő fiú nevelőintézet előtt remek volt a cigánybúza termés, aztán egyszer levágták, de már megint térdig ér a gaz. Hapci!
Pálinkás Pál
Vazze...azért régebbről nem emlékszem hogy minden dolog miatt nyafogtatok,petyegtetek!!!Nincs már immúnrendszeretek,lassan még a levegőre is allergiásak lesztek!!!
wagabund
@elnyomott: amikor még nagy kertem volt, volt két vattázó nyárfám is..a vattázás nem érdekelt, lement két hét alatt, de az ágaik állandóan törtek, pedig fiatal fák voltak. a 15. évüket nem érték meg, kivágtam. még tüzelni sem az igazi, mert hamar ellobban.
szmog: nos amióta az emberek áttértek a régi hagyományos tüzelés valamelyik formájára,(bútorlap, lignit, kukázott ruha, gyantás fa, esetleg vizes fa) azóta van szmog itt Budán a hegyvidéken(is)..pedig mindenkinél bent van a gáz.

de biztosan jó lehet a tanyán, nem vitatom

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.