Ma 33 fok lesz a csúcshőmérséklet, még utoljára strandolhat egyet, holnaptól a sulival kezdődik a lehűlés is.

Az ország nagy részén derült időre számíthatunk, csak nyugaton jelenhet meg kevés fátyolfelhő, és eső sem lesz. A déli szél elsősorban a Dunántúlon többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között várható. Késő estére általában 17 és 23 fok közé hűl le a levegő – ígéri az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Gyönyörű strandidő lesz a vakáció utolsó napján

Az Időkép szerint aztán pénteken még folytatódik az alapvetően napos idő, de egy közeledő hidegfront hatására nyugaton, délnyugaton a délutáni, kora esti órákban elszórtan már zápor, zivatar is kialakulhat. A Dunántúlon megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati szél. Hajnalban 10-18, délután 28-34 fok várható.

És aztán itt a nyár vége

A hétvége időjárását pedig egy hullámzó hidegfront alakítja. Szombat reggelig a Dunántúlon, napközben főként a középső és keleti tájakon készülhetünk záporok, zivatarok kialakulására. Élénk, helyenként erős lesz a nyugati, északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 21-31 fok között alakul, nyugaton lesz hűvösebb.

Vasárnap is többfelé kell gyenge esőre, záporokra, egy-egy zivatarra számítani. Több helyen megerősödik az északias szél. Délután mindössze 19-26 fok valószínű.

Kép és címlapkép: Met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.