Az első ütemben több, mint 17 milliárdot költ a kormány 40 sportlőtér létrehozására. A Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára örül neki, hogy nagyobb figyelmet fordítanak a sportágra, de hozzátette: a meglévő lőterek szinte mindegyike felújításra szorul. Ferencz Gábor, a Gepárd Lőtér vezetője szerint nagy önbizalmat igénylő sport a lövészet, de ha valaki beletanul, óriási élményt jelenthet. Négy éve tulajdonosa a budapesti lőtérnek. Azt mondja, számos előírásnak kell megfelelniük, mind a fegyverek és lőszerek tárolásával kapcsolatban, mind a biztonság terén. Tavaly májusban jelentette be Orbán Viktor, hogy mind a 174 járásba lőteret, vívótermet és lovas központot fognak építeni. Ezt azzal indokolta, hogy bár a magyar sportos nemzet, sokan túlsúlyosak és betegesek. Később Lázár János pontosított: Száz új lőteret létesít a kormány. Első helyen a megyei jogú városokban kezdjük ezt a munkát, de összességében a következő két évben az a cél, hogy 100 új lőtér legyen.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
@quadrocopter: és a kétes kimenetelű betegekkel a célpont is megoldott...
Nessy
@quadrocopter: Miután a kórházak állami tulajdonban vannak, semmi akadálya az ötlet megvalósításának. Még a lőlapok is megspórolhatók Pálinkafőző Rézüst ötletével. Tudom, hogy morbid, de ezen már vagy sírsz, vagy röhögsz. Kilóg a hátaltájunk, de minden baromságra van pénz, csak arra nem amire kellene. Ajánlanám még a szociális és nyugdíjas otthonokat, hogy ne éljük fel az ifjak jövőjét!
Manhattan
Ezek a "dicsőséges nagyurak" nem tudják, hogy a Rákosi rendszer idején az egyenruhában járatott szakmunkástanulók lőkiképzést is kaptak és közülük került ki 1956-ban a rendszer- és szovjetellenes fegyveres harcosok nagy része? Azt persze remélem, hogy orbánék eltakarítására nem kell addig várnunk, amig a majdani lőtereken a tanulók megtanulnak célbalőni.
namihami
@lampa laz: Nem hiszem, hogy a töltényt igen, a labdára viszont igaz. Gondolod, hogy a golyó lassabb, mint a mi aranylábú fiaink. Szerintem a dugóspuska- vagy krumplipuska-lőszer se veszne kárba. Száz lövés-száz találat. Kivéve, ha a lövész az ég vagy föld felé süti el a fegyvert.
karma1
Ez aztan a gyors fejlodes! ket napja meg csak errol a 40-rol volt szo...
karma1
@Manhattan: 19.25-re: Nafene, ezt en se tudtam. Csak a mi kozelunkben, a Kilian Laktanyaban meg a Corvin-kozben kezdodott a "mulatsag", dehat ott ertheto, hogy volt fegyver...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.