Az első ütemben több, mint 17 milliárdot költ a kormány 40 sportlőtér létrehozására. A Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára örül neki, hogy nagyobb figyelmet fordítanak a sportágra, de hozzátette: a meglévő lőterek szinte mindegyike felújításra szorul. Ferencz Gábor, a Gepárd Lőtér vezetője szerint nagy önbizalmat igénylő sport a lövészet, de ha valaki beletanul, óriási élményt jelenthet. Négy éve tulajdonosa a budapesti lőtérnek. Azt mondja, számos előírásnak kell megfelelniük, mind a fegyverek és lőszerek tárolásával kapcsolatban, mind a biztonság terén. Tavaly májusban jelentette be Orbán Viktor, hogy mind a 174 járásba lőteret, vívótermet és lovas központot fognak építeni. Ezt azzal indokolta, hogy bár a magyar sportos nemzet, sokan túlsúlyosak és betegesek. Később Lázár János pontosított: Száz új lőteret létesít a kormány. Első helyen a megyei jogú városokban kezdjük ezt a munkát, de összességében a következő két évben az a cél, hogy 100 új lőtér legyen.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Nem lehetne mondjuk a stadionok egy-egy elzárt szektorában, hiszen a kihasználtságuk bőven megengedné, lebonyolítani ezt a pukkantgatást? Azok legalább már készen vannak. Annyi hely van bennük, még a ""mérkőzések"" közben is, hogy akár VB-t lehetne rendezni bármelyikben.
Legalább a felére csökkenthető lenne a kidobott pénz.
Clavigo
Aszongya kegyes Urunk,," sokan túlsúlyosak,,betegesek " :) :)DDDDD :) :) :) Így aztán lőtereket építünk...Hát vazzzze,,ha ez normális...!!
Manhattan
Legnagyobb hülyeség, más sem is hiányzik. Ebben az országban ilyet bevezetni, kész öngyilkosság. Már jó dolgukban nem tudnak, mit kezdeni magukkal Azt mondják, a fegyver bármikor előkerül, és ha előkerül akkor azt használatba is kerül. A fegyver épelméjű felelős felnőttekre bízható csak! A sorozáson orvosi ellenőrzésen kell, átmenni a katona jelöltnek Bízom benne, hogy elhatározása nem végleges!
nusika
...észak Korea rakétákat gyárt, itt meg lőtereket építenek! ...a harc, legyen harc - mondják! Aki ezt kitalálta, nem noooooooooormális!!! Ebből rengeteg baj lesz!! Eddig is sok probléma adódott, amig a sportlővészek megkapták az engedélyt, mert sok orvosi kivizsgálás kell!!!
Qqberci
Ha a gonosz törpe lesz futóalak, akkor ott a helyem!...
kokopelli
@Qqberci: ..ahhó nem köll lőtér,hanem egyes-harcos kiképzés
kézigránáttal! Az "ócsó "kukorica" is lehet! :--)
szaboria1
Kinek a pihent agya szüleménye ez az újabb őrület.
lampa laz
@mackoka46: @Qqberci: Nekem is hasonló jutott eszembe. Ha ovi lesz a céltábla, tolongani fognak a lőtereken a zemberek. Az ilyen hülyeségek visszafele szoktak elsülni.
CsipkeRózsa
A vadászok lesznek az oktatók? Akkor sok baleset várható.
lampa laz
@namihami: Szerintem is, akár meccs alatt is lövöldözhetnének, mert ezek a csámpás lábu csodacsatárok a golyókat is kikerülnék nemcsak a labdát.
CsipkeRózsa
@szaboria1: "Kinek a pihent agya szüleménye ez az újabb őrület. "

Orbán szereti a harcos életet, és ő igyekszik egyre több fegyvert vásároltatni minden elképzelhető területre.
quadrocopter
Mi a szarnak, amikor a magyar fegyvertartási szabályok még az ókorban születtek,lettek?
nevemnick
Ennyi bőven elég lesz, pláne duplacsövű breneckével...
lusta
Mit kíván a matyar nemzeth?
Száz lőteret, ezeret!
quadrocopter
Gondolom, a kórházak alagsorában lesznek a lőterek, ha már gyógyításra nem jut elég.
Pálinkafőző Rézüst
@quadrocopter: és a kétes kimenetelű betegekkel a célpont is megoldott...
Nessy
@quadrocopter: Miután a kórházak állami tulajdonban vannak, semmi akadálya az ötlet megvalósításának. Még a lőlapok is megspórolhatók Pálinkafőző Rézüst ötletével. Tudom, hogy morbid, de ezen már vagy sírsz, vagy röhögsz. Kilóg a hátaltájunk, de minden baromságra van pénz, csak arra nem amire kellene. Ajánlanám még a szociális és nyugdíjas otthonokat, hogy ne éljük fel az ifjak jövőjét!
Manhattan
Ezek a "dicsőséges nagyurak" nem tudják, hogy a Rákosi rendszer idején az egyenruhában járatott szakmunkástanulók lőkiképzést is kaptak és közülük került ki 1956-ban a rendszer- és szovjetellenes fegyveres harcosok nagy része? Azt persze remélem, hogy orbánék eltakarítására nem kell addig várnunk, amig a majdani lőtereken a tanulók megtanulnak célbalőni.
namihami
@lampa laz: Nem hiszem, hogy a töltényt igen, a labdára viszont igaz. Gondolod, hogy a golyó lassabb, mint a mi aranylábú fiaink. Szerintem a dugóspuska- vagy krumplipuska-lőszer se veszne kárba. Száz lövés-száz találat. Kivéve, ha a lövész az ég vagy föld felé süti el a fegyvert.
karma1
Ez aztan a gyors fejlodes! ket napja meg csak errol a 40-rol volt szo...
karma1
@Manhattan: 19.25-re: Nafene, ezt en se tudtam. Csak a mi kozelunkben, a Kilian Laktanyaban meg a Corvin-kozben kezdodott a "mulatsag", dehat ott ertheto, hogy volt fegyver...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.