Egy BMW-t rámolt épp ki egy budapesti férfi, miközben bezáródott az autó központi zára. 40 percig dekkolt az autóban, mire sikerült kiszabadulnia és folytatni a lopást. 

Bezáródott a tolvaj az autóba, amit épp rámolt ki

(Illusztráció: Pixabay, cc0)

Egy osztrák család miközben birtokba vett egy városszéli nyaralót bezáratlanul hagyta BMW-jét a kocsibejárón. Amikor legközelebb kimentek az autóhoz, azt látták, hogy legfontosabb értékeik hiányoznak belőle. A rendőrség a könyékbeli kamerafelvételeken kiszúrt egy Volkswagent, amely a szállás közelében hagyta el az egyik kamera látómezejét, a következő kamera felvételén azonban csak hosszabb idő elteltével bukkant fel. Ez az autó állt csak meg a lopás időpontjában a BMW közelében, így összefüggésbe hozták a cselekménnyel. Az autót és rendszámát járőrözés közben felismerték és megállították a rendőrök. 

Az autó sofőrje, a 41 éves K. Zoltán elmondta, autózás közben látta meg az osztrák rendszámú BMW-t, félreállt, visszagyalogolt, és rányitott a kilincsre. Az ajtó kinyílt, ő hirtelenjében egy táskát vett ki, azt átrakta saját autójába, majd visszatért újabb zsákmányokért. Az utastéren keresztül bejutott a csomagtartóba is, és további értékek után kutatott. Közben az ajtók automatikusan bezárultak. A botcsinálta tolvaj negyven percen keresztül különböző gombokkal próbálta belülről kinyitni a kocsit. Amint ez sikerült neki, ruhákat, cipőket és divatékszereket tartalmazó bőröndökkel, laptoppal és telefonokkal távozott. A lopott holmikat a szálláshelyére vitte, azokat hiánytalanul megtalálták a rendőrök, és visszaszolgáltatták a megkárosított családnak. Amikor elfogták, épp egy postaládát keresett, hogy a bőröndökben talált iratokat beledobhassa. Nem akart vesződséget okozni a számára értéktelen dokumentumok megtartásával a családnak. A büntetlen előéletű férfi, aki a rendőrség szerint nem tekinthető klasszikus értelemben bűnöző alkatnak, elmondása szerint anyagi nehézségei miatt cselekedett meggondolatlanul. Tettét megbánta, és nem jellemző módon megköszönte a rendőrség gyors intézkedését.

K. Zoltánra a bíróság gyorsított eljárásban jogerősen egy év hat hónap szabadságvesztést szabott ki, és az ítélet végrehajtását három évre felfüggesztette.

(police.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."Bezáródott a tolvaj az autóba, amit épp rámolt ki"...

..."Egy BMW-t rámolt épp ki egy budapesti férfi"...

aki ezt így írta, az már az újságírás alja...pfff...ennek még a nyóc általánosa sincs meg, vagy vette okj-n..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.