Két óriási dobással is készültek a vizes vébé szervezői, hogy látványosabbá tegyék az eseményt: az egyik az óriásugrás tornya, amit a Batthyány-téren állítottak fel 3 milliárd forintért, a másik a Városligeti-tóban felállított két ideiglenes medence – utóbbi ára 5,3 milliárd forint.

Ahogy véget ért a vébé, a nyilvánosság számára kiderült, hogy a két városligeti medencével (az egyik 50x25 méteres, három méter mély, a bemelegítő 25 méteres) egyelőre nem tudnak mit kezdeni. Mivel egyértelmű volt, hogy a Városligeti-tóban nem maradhatnak a medencék, eleve ideiglenes medencékkel oldották meg helyszínt. Ennek ellenére a medencéket nem bérelték a szervezők, hanem megvették  hogy mennyiért, azt nem tudni, de milliárdos tételről lehetett szó.

A világbajnokság nyomait szeptember 30-áig, egy módosított időpont szerint ennél is hamarabb, már szeptember 15-éig el kell tüntetni. Ehhez képest augusztus 3-án Borsa Miklós, a szervezők szóvivője a Polbeatben úgy nyilatkozott, hogy az elszállításra nincsenek kész tervek:

Augusztus végén megkérdeztem a szervezőket, hogy MI A TERV? Arról is érdeklődtem, hogy a tárolási, szállítási költségek miatt költenek-e még a medencékre, a Penta Industryval kötött, publikus szerződésben ugyanis egy hang nincs arról, hogy mi lesz a medencékkel, simán lehet ezért még számlázni majd.

Többszöri érdeklődés után két héttel később válaszoltak, de nem árulták el, hogy hová kerülnek a medencék:

A 17. FINA Világbajnokság szinkronúszó számainak otthont adó Városligetben két ideiglenes medence található. Ezek a tartós beruházások közé soroltak, így a későbbiekben uszodákban, edzőhelyszíneken lesznek hasznosítva. Az elszállítás a Városligeti Műjégpálya működését nem befolyásolja, a tárolás, szállítás és ismételt felállítás többletköltségbe nem kerül. A szállítás pontos időpontjáról a sajtó munkatársait tájékoztatni fogjuk.

A 444 megkereste a szinkronúszó szövetséget és az úszószövetséget is, de őket ebben az ügyben nem keresték a világbajnokság szervezői, így nem is tudnak semmit a medencék sorsáról.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ezt nem a tervezés időszakában kellett volna végig gondolni? Vagy ennyi szakértelem ma már büntetendő cselekmény kis hazánkban?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Telepítsék a kisvasút mellé,aztán átszállással lehet kishajózni is?
desiro
Majd ezt is ellopják mint a ducse tompika beléptetőit...
eszegfu
"... a tárolás, szállítás és ismételt felállítás többletköltségbe nem kerül..." Arra azért kiváncsi lennék, hogy hol az a "hülye", aki ingyen elszállitja, tárolja, majd szükség esetén ujra felállitja!:)) Na meg hogy hány év mulva kellene ismételten felállitani... és addigra ez még biztonságos, jó állapotban lesz!
Sámannus
Azt kell mondani hogy má nincs ott punktum!
Jó sok lóvácska lesz még ellopva miatta. Csaxólok.
bakegya
@maci0427: nagyon faxán összefoglaltad-de ami még kimaradt -azt orsos viki,napirend előtt kürtölte VILÁGGÁ!-magyarul,BUDAPESTET IS Ő ÉS A MAFFIA HASZNÁLHATTA LE!! (a bulinegyed után szabadon a VÁROSLIGET IS prostituáltatta)Nem KELLETT MÁS HOZZÁ MINT A FÁKAT KIVÁGATNI-végül is nála maradt a "BALTA meg ami még mellé járt neki a bankszámlájára"-és állítása szerint marad is-úszhatnak a sikerekben és boldogságban a zemberek,(minusz) 18-ban is!!!-AMÍG MEG NEM FAGYNAK A SAJÁT LAKÁSUKBAN ,HA NINCS PÉNZ KÉMÉNYBÉLELÉSRE ÉS 190-EZRES KONVEKTORRA a felső tízezres kéménybélelteknek CSALÁRDBARÁTSÁGGAL--így zárkóztatott fel ez a rohadék gané minket A SZERINTE ÉRTÉKVÁLSÁGOS zeurópai -zunióhoz!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.