Egyelőre a fene se tudja, miért, de a kormányoldal úgy döntött, hogy előre felkészíti Magyarországot arra, hogy tavasszal, a választás előtt tüntetések lehetnek. Ezeket nem tüntetéseknek, hanem erőszakos zavargásoknak, felforgatásoknak hívják, és a fő felforgatókat is megnevezik. Schilling Árpád színházi rendező, Vágó Gábor expolitikus és Gulyás Márton aktivista mellett Szrgya Popovics is főszerepet kapott a rémisztgetésben. Az első három, nyilvánvalóan rendkívül agresszív, a színházi világban, illetve az újságírásban jártas felforgató mellett Popovics kiemelése különösen érdekes a listán. Lehetetlen feldolgozni az iróniát abban, hogy a magyar kormány az erőszakos zavargások egyik főszereplőjének egy olyan embert tesz meg, aki az erőszakmentes ellenállásról írt könyvet.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Nem tudom miért de nekem kurvára úgy tűnik, mintha a zavargásokat előre látó csahosok szerveznék a zavargásokat azért hogy pajtás-barát segítségével lehetetlenné tegyék a választást és ezt az alja gerinctelenséget mutató piszkos színjátékot az ellenzék nyakába akarják előre sózni nem? Mert ugye a hatalomért, az ebül szerzett ezermilliárdnyi vagyonért, a korlátlan diktátori hatalomért semmi sem drága nekik nem? Aki ennyire be van fosva attól hogy akár mindenét elbukhatja, nem az készül meggátolni a bukást ? A 2006-os székház ostrom ( terrorista cselekmény?!) sem a véletlen műve volt! Azt is előre kitervelt banditizmus és a demokrácia megdöntésének aljas kísérlete volt aljas gerinctelen emberek szervezésében. Mind rohadék csótány , aki a népe ellen fegyvert emel vagy banditákat szabadit rája...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
"Az Otpor! tagjai egyébként nem azért erőszakmentesek, mert buddhisták vagy bolondok, hanem azért, mert a diktátorok és elnyomó politikai vezetők igazán csak az erőszak alkalmazásában jók. És ahogy Popovics is írja,
"nem focizni kell kihívni David Beckhamet, hanem sakkozni, és akkor még nyerhetünk is."

Ezért nem álltak ellen az Otpor! tüntetői egy pillanatra sem a rendőröknek. Nem volt kődobálás vagy verekedés, sőt, sütiket vittek a kihallgatásokra, hogy megkínálják a tiszteket.

Egyébként pedig, miután a szervezet rájött, hogy szinte mindenkit elengednek pár nap és egy tisztességes verés után, szabadulóbulikat szerveztek zenekarokkal és pólóosztással, hogy mindenki bulinak érezze, hogy nemrég megverte a rettegett rendőrség. Az erőszakmentességnek megvolt az a haszna is, hogy a tiltakozások végén már a rendőrök is maguktól hagyták ott a barikádokat, ahelyett, hogy leverték volna a tüntetéseket.

Hát, ezt várhatjuk a forró tavasz alatt."
Equus1
@human: mi ez az Otport? Hol verték őket a rendőrök? Ki ez a Popovics? Hol voltak a barikádok? Csak nem a Bastille ostromáról van szó?
mackoka46
Hát ami azt illeti már régen elkergethetővé vált ez az emberi mivoltukból teljesen kivetkőzött, analfabéta ocsmány tróger narancs galeri. Itt az idő !
wagabund
a felsorolt nevekből csak Vágót láttam többször is a tévében, régebben, és mostanában..régebben valahogy jól nézett ki, de mostanság?
az a véleményem, hogy Vágó mindent megtesz azért, hogy tőle lejjebb ne lehessen rosszabb arcú-öltözetű politikust fellelni széles-e hazában...

Ahogy Vágó ki tud nézni lógó ingben, kócosan, fura, lassú beszédjével...hát bocsánatot kérek, de a kinézete önmagában zavargás..és még ő gyűjt aláírásokat, szervezkedik a jobb életünkért?...és ugyanilyen szar kinézettel, rövidnadrágban áll a kamerák elé(a stúdióban is)

hát értem ne tegye...

tudom, az én qurvaanyám...
human
@Equus1: Ha utána jársz dolgoknak okosabb leszel. Általános igazság.
karma1
Lehet, hogy egy szuper jo fej Szrgya - mert az - , de Kovacs Gergo ugyanezt csinalja /csinalta folyamatosan.
Erre a bunko magyar nekik megy, es azzal ostorozza oket, hogy "ezek is a mi penzunkbokl akarnak elni", holott mindenki tudja, hogy a Ketfarku Kutyapart kizarolag adomanyokbol es tagdijakbol mukodik, amivel az utolso fillerig elszamolnak.
Annakidejen Magyarorszagon a kabarenak (Nagy Endre uttoro Bonboniere kabarejaval) kormanydonto befolyasa volt...
Igaz, akkor Karinthy, Ady, Rejto Jeno, Kosztolanyi, Moricz, Heltai, Noti Karoly es meg egy csomo ertelmisegi adta az otleteket es ok szorakoztattak az embereket, vagy eppen komoly ujsagcikkekben ostoroztak a rossz kormanyokat...
Most is van jo ujsagiro, csak eppen a cenzura jott vissza, a szabad sajto serult...
Figyeljetek a Ketfarkuakra: aki nevetsegesse teszi az uralkodot , haborut is nyerhet, nem csak csatat... A humor, a kimondott, leirt szo O"L...
karma1
@Equus1: A szerb haborurol, Slobodan Milosevics haborus bunos elleni harcukrol szol...:o)))
Eladott Ország
Nem tudom miért de nekem kurvára úgy tűnik, mintha a zavargásokat előre látó csahosok szerveznék a zavargásokat azért hogy pajtás-barát segítségével lehetetlenné tegyék a választást és ezt az alja gerinctelenséget mutató piszkos színjátékot az ellenzék nyakába akarják előre sózni nem? Mert ugye a hatalomért, az ebül szerzett ezermilliárdnyi vagyonért, a korlátlan diktátori hatalomért semmi sem drága nekik nem? Aki ennyire be van fosva attól hogy akár mindenét elbukhatja, nem az készül meggátolni a bukást ? A 2006-os székház ostrom ( terrorista cselekmény?!) sem a véletlen műve volt! Azt is előre kitervelt banditizmus és a demokrácia megdöntésének aljas kísérlete volt aljas gerinctelen emberek szervezésében. Mind rohadék csótány , aki a népe ellen fegyvert emel vagy banditákat szabadit rája...
anka
@Eladott Ország: - és ezt már szervezi előre az ,,orbánmaffia,,! - nem akar lemondani a hatalomról mert fosik a börtöntől!
2006-ot is ő rendezte!
Nessy
Világosítsátok meg gyarló elmémet! A múlt héten még összel akart zavarogni ez a három ember, most már egy fővel bővülve, tavaszra tolódik a zavargás? Kérek már pontos időpontokat, így nem lehet zavarogni! Vagy a szentté avatott vandálok ősszel focimeccsre járnak, esetleg a Bahamákon lesznek "edzőtáborban"?
öcsi55
@Eladott Ország: Azt szokták mondani,nem az kiabál akinek a háza ég hanem az aki felgyújtotta! Bizonyos jobbos embereknek már nagy tapasztalata van az ilyen megmozdulások szervezésében! Ők már tudják,hogy a politikai tüntetésekre feszítővasat ,molotovkoktélt feltétlenül vinni kell,különben mivel is feszegetnék fel az utca köveket és mivel gyújtanák fel a fél várost.2006 az 1milliós fidesz nagygyűlésről 999000 ember simán hazament ,10000 emberrel meg összetörették a belvárost,400milliós kár.Vezérek meg otthon a kedvenc fotelból sörözgetve tv-én figyelték a hatást.
Sámannus
@human: Valóban a kordonbontás nehéz munkáját mindig is orbánék végezték.
Most maj munkalehetőséget adnak a lakosságnak, mert a békemenetbe több emberre van szükség. Lehet Laja erre szervezésre készül, hogy megzavarják az ellenzéki gyűléseket.
Nem az ellenzék vonult először az utcára, és képtelen is ilyenre.
human
Szerintem a kormány olyan lépéseket, bejelentéseket tervez ami automatikusan ellenállást vált majd ki az emberekből. Nagyon biztosra veszik, hogy lesz zavargás, tehát másra nem tudok gondolni.
Equus1
@human: Az I. vh. előtt, az akkor többb, mint 20 milliós országban nem volt ennyi rendőri létszám, mint most. Akkor sem, ha az összes hajdút, pandúrt, határrendészt, a székesfőváros és Fiume, szabad királyi város rendőrségét is belevesszük. Az 50.000 fő fölé felduzzasztott állományú rendőrség a maga felszerelésével egy kisebb fajta hagyományos háború megvívására is alkalmas. Tedd hozzá a katasztrófavédelem, a tűzoltóság állományát is.

Csak az alkalmat lesik, h bevethessék azokat a szerencsétleneket, akik a munkanélküliség elől szökve egyenruhába bújtak. Merthogy nem a hivatástudat vitte oda őket, az todt sicher.

Ha nincs alkalom, majd csinálnak. Az emberállományuk megvan, ahogy ez 2006-ban, de legutóbb erdősiiné nemzetesasszony törtésénél is meglátszott.

Nem kétséges, a felső vezetés hűséges lesz a diktátorhoz, bármi történjen is. Más kérdés, h a szedett-vedett banda, a 20 éves masztizásban bajnok királyfi és a 20 éves királylány mikor fogja letépkedni magáról a gúnyát. Harcértékét tekintve egyedül a TEK figyelemre méltó. A többiek... mint a pár éve Gyöngyösön történt csoporrtos garázdasághoz kivezényelt 3 tagú rendőrjárőr hölgytagja... Úgy kezdődött az intézkedés, h kiszálltak a kocsiból és a rendőrkirálylány elengedte a vizeletét. Oldalán a 14 lövetű, tartaléktáras RP 9-essel...
Eladott Ország
@Equus1: tegnap, 19:15; Az Otpor! (szerb cirill írással: Отпор!) 1998-ban alapított szerb ifjúsági mozgalom. A Milošević-rezsim ellen fellépő fiatalok szervezete, betiltották, tagjait üldözték. Jelképe az ökölbe szorított kéz. Az otpor szó jelentése: ellenállás. 2000. október 5-én békésen megdöntötték a diktatúrát. Az otpor logója:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ef/Otpor-serbian.jpg
elnyomott
Hagyják már békén Budapestet.
A provokátorok menjenek inkább Felcsútra kisvasúttal, ott hőzöngjenek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.