Tízmilliós kárt okoztak a vandálok.

A XX. kerületben több BKK-automata is volt, amit leszereltek, mert lopják belőle a pénzt, ezért a központba kell utazni az utasoknak, ha bérletet akarnak venni, írta az Indexnek egy olvasó.

Szétlopták a BKK-automatákat, elköltözteti a gépeket a cég

Fotó és nyitókép: MTI/Balogh Zoltán (képünk illusztráció!)

A BKK a lapnak azt írta, a két pesterzsébeti jegy- és bérletkiadó automatát – a Mártírok útja és a Temesvár utca kereszteződésénél, a 99-es busz megállójánál, illetve az Orsolya utca és a Pacsirta utca sarkán, a 123-as busz megállójánál lévőt – súlyos, tízmillió forintos nagyságrendű kárt okozó rongálás érte. A bűncselekmények miatt a BKK és az automatákat üzemeltető partnere feljelentést tett, majd a berendezéseket elvitték.

A BKK előírásai szerint egy-egy rongálás után megvizsgálják, hogy megismétlődhet-e a vandalizmus, esetleg elköltöztethető-e a gép egy biztonságosabb helyre. Ebben az esetben az utóbbi mellett döntöttek, úgyhogy a rendbe rakott automatákat máshová viszik. Az egyik biztos, hogy a XX. kerületi Tátra téren lesz, a másik helyéről még nem döntöttek.

Jelenleg 360 darab BKK-automata üzemel a fővárosban. Az értékesítési adatok szerint a jegy- és bérletkiadó automaták bankkártyás vásárlási aránya körülbelül 45 százalék, azaz jelentős igény van a készpénzes vásárlási lehetőségre is. Ezért a BKK arra is figyelmet fordít, hogy az automatahálózaton mindkét fizetési mód elérhető legyen.

(Index)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
Szóval ez a megoldás. Megszüntetni. Nem ám a közbiztonságot javítani, de nem ám, ugye Sanyi bá' bammeg!! Orbánisztán...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Még két hét, és ezen a területen is rend lesz.
namihami
Nem vagyok a BKK rajongója, de tulajdonképpen tökéletesen igaza van. MI, mindenki fizetnénk ki az új masinák árát.
Viszont most az ellenőröket, persze néhány markos rendőr kiséretében, kellene ezeken a vonalakon sűrűbben szerepeltetni. Annyi kedvezménnyel, hogy (belátható masina híján) a buszokon is legyen kivételesen jegyvásárlási lehetőség. A lógási szándék csökkenne, a bevétel nőne.
elnyomott
Abszurdum, hogy nincs közbiztonság. Senki semmivel nem törődik, csak a saját zsebével.
papa.49
Nem kell csodálkozni csupán ezek a ,,vadak,, is azt teszik amit a kormány, meg a fütyisz, elveszik ami a másé !!!
karma1
@namihami: Azert valljuk be, nehany buntetessel sokkal jobban no a BKK bevetele, mintha valaki egy-egy vonaljegyet venne ott helyben...:o))
namihami
@karma1: Ha azt a kategóriát elengednéd egy csekkel a kezében, akkor abból a büdös életbe nem látna pénzt a BKV. Viszont az ellenőr-rendőr kooperáció (talán) a jegy árát nagyobb eséllyel tudná realizálni, ott helyben.
És ha még így sem jönne össze, akkor egy leszállítás után, egy félreeső helyen ezt meg lehetne tárgyalni a fizetni nem hajlandó delikvenssel. És én még sajnálni se tudnám.
Persze, ehhez a rendőrök száma és mérete alapfeltételnek számítana. És egy, az ügyhöz megfelelően álló vezető is.
Ezzel nem a rendőri brutalitásnak szeretnék utat nyitni, de aki utazott már pl. a 99-es buszon, az tudja, hogy mire gondolok.
karma1
@namihami: Ismerem a jaratot, a batyam gyermekei ott laknak... Hat nem egy egyszeru kornyek.. De szerintem egyetlen kulvarosi jarat sem az..:o))
Pálinkafőző Rézüst
Szóval ez a megoldás. Megszüntetni. Nem ám a közbiztonságot javítani, de nem ám, ugye Sanyi bá' bammeg!! Orbánisztán...
karma1
@Pálinkafőző Rézüst: Ne is haragudj, Picinyem, de sokkal egyszerubb egy egyszeri gepleszereles, mint egy jarorozes...:o)) AMi kulonben sem artana azon a kornyeken, mar csak a lakossag osszetetele miatt se...:o))
volvós
...több tízmilliós ??? Aranyáron méri a BKK, vagy nem eleget loptak már
a nagyérdemű lakosságtól?? Ez olyan, mint kijaf@szomtompika beléptető
kapurendszere...Az egyszerű kereskedő is a betörés után milliós kárról
pampog, holott a zsákmány csak pár ezer HUF...
wagabund
kamera a megoldás. mielőtt bárki tiltakozna, csak szólok, számtalan helyen van úgy elhelyezve kamera, hogy nem is gondolná a hős jogvédő...nem részletezném hol...
Clavigo
Ez a "" vízfej ". ( bkk ) .rohadtúl nem működik...:) :) :DDDD :) :)
egyember
Nem vagyok szakértő, de (de talán éppen azért) azt gondolom, ha az automatákat a feltétlenül szükséges -kicsi- nyílásokon kívül mindenütt (pl.) 5 mm vastag vaslap ("páncél") védené, elég nehéz lenne hozzáférni a pénzhez. Arról nem is beszélve (írva), hogy a millió köztéri kamera mellett ezeket is figyelnék. Vagy az automatákat rezgés-figyelő érzékelő is védené, ami erőszakos beavatkozás (pl. feszegetés) esetén néma riasztással figyelmeztetné az illetékeseket.
BALKÁN KOBRA
@wagabund: Így van, pl.: parkolójegy-kiadó automatákban!
ittott
@namihami: a TEK-nek kellne verni a renitenseket. /// nehogy már jegyellenőrt csináljunk a rendőrökből.
lusta
A megoldás pofon egyszerű. azt a pár migráncsot kell megfigyelni, akik nem tudni miként, hogyan, de legálisan itt tartózkodnak. Magyar ember ilyet nem csinál.
wagabund
@lusta: ...megnevettettél... jól indul a nap..
Lepényleső
Esetleg kiderül,hogy nem is volt olyan nagy hülyeség a valamikori bérletpénztár rendszer?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.