A homeopátiában csak hinni lehet, mert másra nem jó – ezt több tudományos ajánlás is tisztázta már. Ezért is rejtély, hogy miért dőlnek be még mindig olyan sokan a homeopátiás ígéreteknek, hogy képesek egy folyton növekvő piacot eltartani. A szabályozás egyelőre nem segíti a tisztánlátást, pedig ki lehetne védeni az átverést.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
glorianna
@Horizont: Ekcéma témában csak annyira vagyok tájékozott, hogy van belőle vagy 700 féle, és próbálkozni kell, hátha valami bejön.
Ugyanakkor legkisebb unokámon olyan 2 hónapos kora körül hatalmas vörös foltok jelentek meg - arcán, karján, lábán, és senki nem tudott kezdeni vele semmit. Egy darabig eltartott, míg az anyja - maga is orvos, bár nem bőrgyógyász - a próbálkozásban eljutott oda, hogy a gyerek ne kapjon semmilyen tejes enni-innivalót, s mivel bőven szoptatott még, ő maga sem evett-ivott semmi tejeset. Pár hét alatt a foltok eltűntek... A foltok eltűnése után fokozatosan visszatért a tej az étrendjükbe, azóta sincs semmi baja kölköncnek.
glorianna
@Mirabilis: Nem akarok én senkit hitében megzavarni - de engedtessék meg nekem, hogy amíg van tudományosan alátámasztott magyarázat egy jelenségre, addig ne keressek hókuszpókuszokat.
Más: Csányi Vilmos mondta el, miképp alakultak a gyógyulási arányok Közép-Afrikában 1. amíg a törzs varázslója gyógyított 2. amikor a 10 éves kísérleti program zajlott gyakorlatilag a nyugat-európai szabványok szerint 3. amikor a program kifújt, és Közép-Afrikába már nem ment a nagy fehér ember az csodálatos gyógyszereivel, viszont a helyiek nem tanulták el a fehér varázslatokat. Nem tudom, hogy a neten fellelhető-e, ui. én élőben hallottam a beszámolót, valószínűnek tartom, hogy valamelyik humánetológiai munkájában nyomtatásban is megjelent.
szaboria1
Egyet kellene tudni a gyógyszerek hatóanyaga sok esetben hasonló mint a homeotápiás hatóanyaga csak az egyik és ezek a gyógyszergyártók akik sok szintetikus anyaggal is keverik lásd amikor a mellék hatásokról írnak. Mindig sokszor akkor hat a kezelés ha hiszünk is benne.
glorianna
@Mirabilis: Már bocs, de az, h a gyerek gyógyulása a homeo szerek beszedésével egyidejűleg történt, még nem bizonyíték az ok-okozati összefüggésre. Az biztos - igazolt mindenféle módon - hogy ha egyetlen molekulányi hatóanyag sincs egy szerben, akkor annak hatása sem lehet. Bármi gyógyíthatott, ami a gyerek szervezetében vagy a körülményeiben változott (kiskamasz hormonháztartása változik, vagy másfajta fogkrémet kezd használni... bármi, kivéve a homeopatikus szert.
Olyat már láttam, hogy 4 ország összes elérhető tudós bőrgyógyásza - köztük néhány egyetemi professzor - próbálkozott mindösszesen 22 évig, hogy elmulasszon vagy legalább tünetmentessé tegyen egy makacs és igen kínos ekcémát, aztán az ekcéma egy szép nyári napon úgy döntött, hogy nem macerálja többé a gazdáját. Állítólag frissen facsart ribizlilé volt a "gyógyszer". Az egykori ekcémás haláláig nem jött elő többet.
glorianna
@Horizont: Az indokolatlan gyógyszerszedés legalább olyan nagy gond - ha nem nagyobb - mint a varázsszerek használata.
glorianna
@Mirabilis: Akár a fogkrém, ill. bármi, amiben van valami hatóanyag-szerű molekula. Bizonyíték az lenne, ha tudnál mutatni még legalább 2000 ugyanilyen esetet. Netán kettős vak kísérleti eredményeket. Ha ezeket nem tudod idecitálni, akkor marad a szerencsés véletlen, mint magyarázat. Javasolom, olvass Csányit - sokat lehet tanulni az emberi hiedelmekről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.