Két héten belül ki kell adnia az állami MVM-nek, hogy mire és miért adtak félmilliárd forintot a CÖF-nek.

Hiába védekezett azzal az állami MVM, hogy nem közpénzből, hanem az általuk megkeresett pénzből adtak támogatást egy kormányközeli alapítványnak, az adatvédelmi hatóság szerint az is közpénz.

Az MVM még tavasszal adott több mint félmilliárd forintos támogatást a Fidesz kedvenc alapítványának, a CÖF-nek (Civil Összefogás Fórum). Már akkor többen felvetették, hogy ez közpénz, de akkor Csizmadia László, az alapítvány elnöke azt mondta egy tévének nyilatkozatva, nem is emlékszik, hogy kaptak volna ilyen összeget, utána kell nézni (pedig ez volt a legnagyobb, a Fidesz is csak 45 milliót adott nekik).

15 napon belül kiderülhet, mire kapott a CÖF félmilliárd forintot az MVM-től

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Norbuszka

Az RTL Klub híradója szerint az adatvédelmi hatóság elnöke most arra kötelezte az MVM-et, hogy két héten belül adja ki a Jobbiknak a kért adatokat, mert hogy az is közpénznek számít, amit egy teljesen állami hátterű cég megkeres. (Ezt mondta már májusban Lázár János miniszter is, mikor az MVM a fentebb idézett védekezéssel állt elő.)

Péterfalvi Attila, a testület elnöke felszólította az MVM-et, hogy 15 napon belül tegye közzé a támogatás elbírálásának, kifizetésének, elszámolásának és beszámolójának dokumentumait. A Jobbik szerint illegális kampányfinanszírozás lehet a háttérben.

Az MVM támogatásából politikai plakátolásra egy fillért sem használtunk fel

- emelte ki a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A CÖKA a közleményében azt írta: Vona Gábor és a párt vezetése támadások nélkül is önpusztító politikát folytat. "A párt dolga, hogy plakát üzelmeikért a törvény előtt miként állnak helyt" – jegyezték meg.

Kiemelték, hogy az MVM, a CÖF-CÖKA révén, "a magyar civilek világát segíti a közjó érvényesítéséhez és a közösségek összefogásához, valamint a közhasznúság elvének erősítésére szolgál". A CÖF-CÖKA önkéntes szolgáltatásainak bemutatásával, hosszú távú elkötelezettséggel biztosítja a célok megvalósítását – fogalmazott közleményében a civil összefogás.

(24.hu, MTI)

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 4.0/Norbuszka)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Majd Lomniczi eldönti, hogy mit dönt a "Kúria" - a javukra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@justhpeter: @papa.49: De az is benne van a paliban, hogy ennyi idő kell valamelyik számlagyáruknak, hogy lepapírozzák a ""becsületes munkával"" megmentett pénzeket.
Az arab bankokból már nem megy a visszautalás olyan gyorsan. Pláne, hogy bolondok lennének egyáltalán visszaadni.
Pálinkafőző Rézüst
Nem fog kiderülni. "Majd jönnek a jogászok, és megoldják, oszt jónapot..."
quadrocopter
Az értelem gyenge fénye keveset fogyaszt, ezért kapta a Cöf a gavallér lét!
papa.49
@namihami: De a ,,civil szervezeteket,, baszogatja a kormány marha fasza !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.