Jövő évtől 19,5 százalékra csökkenhet a szociális hozzájárulási adó és az egészségügyi hozzájárulás, ha a Parlament elfogadja az erről szóló törvényjavaslatot.

Jövő évtől 19,5 százalékra csökkenhet a szociális hozzájárulási adó és az egészségügyi hozzájárulás a parlamentnek benyújtott, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által jegyzett törvényjavaslat szerint.

Jövőre csökkenhet a szociális hozzájárulási adó és az egészségügyi hozzájárulás

Fotó: pixabay.com CCO

A parlament honlapján kedden közzétett törvényjavaslat indokolása szerint a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumán 2016. november 24-én megállapodtak a minimálbér, a garantált bérminimum, és a reálbérek emeléséről, valamint a munkáltatói bérterhek csökkentéséről.

A megállapodásnak megfelelően a makrogazdasági feltételek kedvező alakulására tekintettel a törvényjavaslat a szociális hozzájárulási adó kulcsának a korábban tervezett 20 százalékra csökkentése helyett 19,5 százalékra csökkentését kezdeményezi 2018 január elsejétől. Ezzel párhuzamosan az egészségügyi hozzájárulás 22 százalékos kulcsa is 19,5 százalékra csökkenhet.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Az egészségügyi hozzájárulást már régen csökkenteni kellett volna. Még Matolcsy emelte egyből és drasztikusan. Mocskos férgek! Miközben rohad az egészségügy. Van ott pénz bőven minden marhaságra csak például nem a stadionokra kell elherdálni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vladimir putin
@division: meg aztán hol vagy te egy Mészáros Lőrinchez képest... dolgozzál még száz évet, aztán meg is lesz, amit Ő kidob a kukába. Mert Ő sokkal nagyobb ember nálad, bármennyire is szeretnéd, hogy egyenjogúvá válj VELE!
Lepényleső
Tele lett a zsebük? Másoknak a környéke.
Jozefina
A fizetéseket kell emelni és nem minimálbéren dolgoztatni az állampolgárokat. Utána lehet csökkenteni a a szociális hozzájárulási adót és az egészségügyi hozzájárulást. Egyébként még kevesebb pénz jut az ellátásra. Igaz a magánnyugdípénztárak igen jövedelmezőek voltak. Majd előjün a fidesz kuszafuguja, hogy ismét meg kelkl védeni a nyugdíjasokat és egy tollvonással már a zsebükben is a lóvé.
Eladott Ország
Mit jelent, hogy mostantól jó lesz, tisztelt zavaros tekintetű miniszterelnök úr?
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/11/orban-1.jpg
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/11/adonemek.png
Ez a csekély 60 darab adónem (márciusi tényállás) kétségtelenül bizonyítja, hogy van ok a
derűre. Már csak egyetlen kínzó ellentmondást kellene tisztázni: nem úgy volt, hogy a magyarok 98%-a osztja a derűt, a bizakodást, az optimizmust? Nem úgy volt, hogy a magyarok forradalmi jókedve szabadította fel egész Kelet-Európát?Úgyhogy a kör bezárult. Megint. Szabolcs-Szatmár legutolsó zsákfalujában a közmunkás pedig nyugodtan beledőlhet a kardjába. És minél pesszimistább minél több magyar, annál derűsebb és bizakodóbb a kormányrúd körül tolongó, adócsökkentő hősök jóllakni képtelen hada. A lassan három évtizede a közösből hízó személyiségzavar pedig, aki mindennapi derűjét naponta abból
nyeri, hogy a nép legalantasabb ösztöneit lovagolja meg, aki az egész államigazgatást
bordélyházként üzemelteti, aki legalizálta és védi a korrupciót, aki köztörvényes bűnözökkel
üzletel családilag és kormányszinten is, igen… ő a legderűsebb mind közül. És valójában minden oka megvan rá. Hisz a saját alantas ösztönei rabjává vált, vesztes magyarok változatlanul zsibbadtan tapsolnak az odavetett koncoknak és retorikai rablómeséknek. Ha ez tartósan így marad – márpedig minden jel arra mutat -, akkor a 21. századot is nyugodtan hozzá lehet könyvelni a veszteségekhez.
eszegfu
@division: tegnap 21:23 Tudod elég "bátor" az a kijelentésed, hogy "amióta a Fidesz kormány van, csökkentek az adók. Szerintem, amit Te látsz és érzel pl. az egykulcsos SZJA bevezetése, az távolról sem azt jelenti, hogy amiért Neked és kb. 200 ezer "felső tizezernek" jó, a magas keresetük miatt, akkor a középréteg és ettől lefelé -- akik számszerüen a legtöbben vannak, és akiknek az életszinvonala határozza meg az országok "jólétét", na ez a középréteg nálunk nincs! -- nekik is jó. Lehet, hogy személy szerint sem a trafiktörvény, sem a kaszinó projekt nem érint legtöbbünket közvetlenül, de nyilván ezt Te is tudod: rengeteg kistrafikos vesztette el a megélhetését, továbbá a sörözők, kávézók által üzemeltetett játékgépek, ami szintén magyar kisvállalkozók kezében voltak, megszüntek, ezzel is csökkent a bevételük és minden Vajna kezébe került... mert ő megérdemli?! Azt gondolom, az a legnagyobb "hibád", hogy csak Magadat, max. a szük környezetedet nézed és a többiek körülményei nem tudnak hitedben megingatni.:(
anka
@division: tegnap 21.23 : - például: a vajnahörcsög' nem fizet adót! - nincs online kasszája, holott egy kisboltosnak meg kellett venni a drága gépet és nem is akárkitől! - minden magyar állampolgárnak veszteséget okoz! img3.dreamies.de/img/848/b/puy1yvjj5zf.gif

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.