Cikk-sorozatunk korábbi részeiben bemutattam a mesterséges édesítőszerekkel kapcsolatos kutatások legfőbb pontjait. Szó volt róla, hogy a mesterséges édesítőszerek fogyasztása számos nagy epidemiológiai vizsgálat szerint pozitív összefüggésben áll a testtömeg növekedésével, valamint a metabolikus szindróma és kettes típusú cukorbetegség kialakulásának nagyobb rizikójával (lásd 1. rész). A 2,. 3., és 4. részben olyan mechanizmusokat mutattam be, melyek közrejátszhatnak a negatív következmények kialakulásában. Ha elolvastad ezeket a cikkeket, bizonyára felmerült benned, hogy ha a mesterséges édesítőszerek mégsem olyan hasznosak, mit érdemes helyettük fogyasztani. Az alábbiakban pontosan erről lesz szó.

Feltöltő: novreka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.