Ez alapján nincs ok a panaszra. Meghaladta a 38 ezer milliárd dollárt az OECD tagországok magánnyugdíjvagyona tavaly év végére, ami mindeddig a legmagasabb mért adat. Az OECD frissen közölt kutatása szerint a magyar önkéntes és magánnyugdíjpénztárak teljesítménye kiemelkedik a világon, az 5 éves nettó átlagos reálhozam alapján a legjobban teljesítő három ország egyike vagyunk.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nem csak Kifli-csücsök szenyátorína figyelmébe

Az OECD legfrissebb kutatása az önkéntes és magánnyugdíjpénztárak teljesítményéről

Két igazán jelentős megállapítást is érdemes idézni:
„Az éves nettó reálhozam az OECD-n belül Lengyelországban (8,3%), Írországban (8,1%) és Hollandiában (7,2%) volt a legmagasabb, de Magyarországnak is sikerült a 7. legjobb helyet megszereznie a 4,8%-os hozammal. ”
ráadásul
„Még ennél is előkelőbb helyet foglal el Magyarország, ha a 5 éves, évesített átlagos nominális és reálhozamokat vetjük össze, a 8,1%-os, illetve 6,5%-os hozammal benne vagyunk a legjobban teljesítő három országban az OECD-n belül. ”!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.