Leszavazta az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési bizottságának fideszes többsége azt a törvényjavaslatot, amelyet a Párbeszéd képviselője Szabó Tímea december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról nyújtott be – írja közleményében a Párbeszéd. A párt a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel egyeztetve nyújtotta be a törvényjavaslatot, a módosítást a jobbikos és MSZP-s képviselők támogatták, a fideszes bizottsági többség azonban leszavazta. A kérdés régóta a politika napirendjén van és egy, a Magyar Szakszervezetek Szövetsége által végzett kutatás szerint a munkavállalók között is elsöprő, 96 százalékos a javaslat támogatottsága. Közben tanulmányok is igazolják, hogy nemzetgazdasági szempontból nem lenne negatív hatása a plusz egy munkaszüneti napnak.

Forrás: zoom.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
A nagy keresztényeknek úgy látszik semmit nem jelent a SZENT ESTE. Hányni tudnék tőlük. Ezek álságos, hazug, semmirekellő embernek sem nevezhető véglények. Az annyiszor emlegetett átkosban dec. 24.-én de. a munkahelyemen karácsonyoztunk és a vezérigazgató végig ment az épületen mindenkinek boldog ünnepeket kívánt. és utána mindenki hazament. A NAGY PÉNTEK tényleg csak az igazi keresztényeknek jelent ünnepet, de a karácsony, mint állítólag a szeretet ünnepe, mindenkié, akiben érző szív dobog.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Talán a háziasszonyokat kéne megkérdezni, hogy a család és a karácsonyi készülődés szempontjából a halottak napja körüli vagy a karácsony körüli nap lenne nekik fontosabb.
De tudjuk, hogy a nép le van sz@eva, csak a csuhásaik legyenek elégedettek. És ami vicces, ez is egyházi ünnep.
Nessy
A Nagypéntek elsősorban a reformátusoknál nagyobb ünnep. Viszont a Szent este a világban sok helyen, vallástól és mindentől függetlenűl.
Persze a státusz keresztényeinknek, különösen a hímnemű egyedeknek, otthon nincs semmi dolguk! Azon a napon a végzett munka nem sokat ér! Sokan mennek szabadságra, engedik haza korábban a nőket. Ettől függetlenül, még ha délben el is engedtek, az embernek csak leroskadni volt ereje a karácsonyi asztalhoz, illetve a fa alá. Szakadjon rájuk az ég!
Clavigo
Az ötlet végre tetszett mindenkinek,,96 %-os támogatottság,,ha igaz...Naná,hogy a Körösztyénszájszagú Konda leszavazza...Háá,,nehogy már valaki jól érezze magát ebben a szájbalökött országban.!!
Zeta
Persze hogy leszavazta, már ők is beszéltek róla, hogy inkább ezt kéne , mint a húsvéti szabadnapot. Akkor O. V is emellett a szent este mellett érvelt.
A szakszervezeteknek meg lesülhetne a pofájáról a bőr , mikor a MunkaTörvenykönyvét átírták , akkor kussolt! Pedig a bajok ott kezdődtek.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
2016 október 27:
Budapest — Húsvét nagypéntek mellett újabb munkaszüneti nappal bővülhet a hivatalos ünnepeink száma: december 24-dike, vagyis karácsony szenteste is bekerülhet ebbe a körbe, ezzel a jelenlegi tízről tizenkettőre szaporodhatnak az ünnepnapok.

Az ötlet a Fidesz háza táján vetődött fel a kiskereskedelmi törvény tervezett módosításával kapcsolatosan, de a kisebbik kormánypárt, a KDNP frakcióvezetője, Harrach Péter is jelezte, hogy támogatnák a javaslatot, amelyet a munkavállalók igényeivel indokoltak.
Hellcat
Álszent faszkalap társaság ez a fidesz meg a híveik is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.