A Nézőpont Intézet ügyvezetője szerint azok az ellenzéki formációk, amelyek kimaradnak az ellenzéki összefogásból, jól járhatnak a választáson.

A Momentum és az LMP is felmérte, hogy, aki kimarad az ellenzéki összefogásból, az valójában jól jár – mondta Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet ügyvezető igazgatója hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Az elemző szerint ki lehet mondani, hogy a 2014-es választás után kialakult ellenzéki együttműködési modell nem életszerű. Ezt az egyes szereplők is felmérték és valószínűleg rájöttek arra, aki kimarad egy esetleges osztozkodásból, az jól járhat – fogalmazott.

Az egyéni túlélési stratégiák kerültek előtérbe: a Demokratikus Koalíció (DK) vezetőjének, Gyurcsány Ferencnek az a célja, hogy saját jogon frakciót alakíthasson a parlamentben. Az előző választáson együttműködő ellenzéki pártok (MSZP, Együtt, Párbeszéd) azért dolgoznak, hogy szinten tartsák a támogatottságukat, míg a Momentum és az LMP azt tartja szem előtt, hogy ne közösködjön a többi párttal – közölte Fodor Csaba.

"...ezek a szereplők racionálisan felmérték, most már jóval több mint négy év tapasztalata alapján, hogy aki a lényegében sehova nem vezető, zéró összegű együttműködésből kimarad, az jól jár" – mondta.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Tehát jól járni akarnak és nem kormányt váltani.
Ugyan mitől is ellenzék az ilyen?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@namihami: Dragam, koszi szepen a valaszodat, tudod, en egy regimodi csajszi vagyok, es en hiszek azokban a regi paraszti bolcsessegekben, amiket anno a suliban tanultam: szoval nehogy azt higgye egy pillanatig is a nep, hogy az osszefogas csak azert rossz, mert ezek a dilinyos futyiszesek azt mondjak...
Nagyon remelem es bizom benne, hogy nagy lesz az Ofenesege orban basinak az o pofara esese jovore a szavazatszamlalas utan...@namihami: :o))))
Nessy
Ezzel a mentalitással a fidesz jár jól, meg az a pár "miniszterelnök jelölt" párt vezető, aki esetleg bekerül a parlamentbe, ahol aztán jó pénzért kipiheni magát. Ha meg még párszor együtt szavaz a fidesszel, kaphat jó kis bizottsági státuszt, megbizást is plusz pénzért.
A Választó? Igy járt!
namihami
@karma1: Nekem pedig, a hazai hangulatot érezve és az emberekkel beszélve, az a határozott érzésem, hogy addig alakítják a választás szabályait, hogy minden maradjon a régiben.
És ez a négy év még arra is fog kelleni, hogy az esetlegesen jelenleg még függő ügyeik lepapírozhatók legyenek. Ha ezután valaki megtámadja őket (talán 2022-ben, ha veszítenének), akkor ők fognak a leghangosabban visítani az EU-nál.
namihami
@karma1: Remélem (csak remélem), hogy én látom sötéten és nektek lesz igazatok. De nem fűzök hozzá túl nagy reményt.
elnyomott
Tehát jól járni akarnak és nem kormányt váltani.
Ugyan mitől is ellenzék az ilyen?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.