Panelbontásból minőségi cserére olvadt fél év alatt a Hódmezővásárhelyen beharangozott program. A kísérlet egyetlen épülettömbben indul. „Nem lesz belőle semmi, vagy idővel ellehetetlenítenek bennünket” – így reagált a hvg.hu-nak az egyik lakó a Csengettyű közben Hódmezővásárhelyen, a legfrisebb panelprojekt mintapéldányának számító monstrum előtt. De mi az oka a borúlátásnak? Május végén, Orbán Viktor hódmezővásárhelyi látogatásakor derült ki, hogy a Modern Városok Program részeként – a tram-train, illetve a település mezőgazdasági központtá fejlesztése mellett – a panellakásokban élők környezetén is változtatnának. Akkor egyenesen az élhetetlenné váló panelek lebontását, vagy visszabontását lengették be. Ez a grandiózusnak látszó terv szelídült mostanra annyira, hogy csupán a komfortosabb környezetbe költözni kívánóknak adnának néhány millió forintos támogatást. A részleteket a minap elfogadott önkormányzati döntéssel pontosították, a megvalósításhoz pedig 402 millió forintos...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Sámannus: Nyugi, ebből a pénzből "proli" nem kap egy sem. A panelban lakó haverjainak kell ez a kevés pénz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@Sámannus: Nyugi, ebből a pénzből "proli" nem kap egy sem. A panelban lakó haverjainak kell ez a kevés pénz.
nezelodo
Azért lett valami az ötletből! Lehet, hogy onnan a csengettyű ötlet, amiből Orbán nagyfejedelem harangot varázsolt!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/06/ov.jpg
Hódmezővásárhelyen nem olvassák a 888-at? A múlt héten írták, hogy a panel a menő. Én már elsőre is azt gondoltam, hogy Lázár János okos fejét megsüthette a nap, amikor a panelházak felső szintjének visszabontásáról mesélt. Mert ilyet normális ember nem nagyon mond, ha egyébként nem buggyant meg átmenetileg az agya neki. Most lekerült az ötlet, mivel közröhej tárgya lett, amit a hírek szerint maga a nagy hadúr és kisvasutas sem támogat már.
Nekem az a javaslatom, hogy Magyarországon egyetlen egy épület se lehessen magasabb, mint Orbán Viktor! Na, okos vagyok? Szerintem is. Igaz ugyan, hogy akkor már a családi házakat is vissza kell bontani egy kissé, de megéri. Ugyanis a vezér csak kiballag a Cinege utca elejére és végig tud tekinteni a birodalmán. Úgyis tudom, hogy ez a titkos terv. Jó lesz az nekünk, drága honfitársaim az agylágyulásban!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/08/majmok.jpg
Gőzük sincs, hogy mit csinál ott az a gorilla, de ki kell nyalni a seggét, ha élni akarnak. És azt veszem észre, hogy Kádár Jánosból félistent csinál az internet. Csak én maradtam le valamiről? Azt a rendszert nem váltottuk le 1989-ben? Vagy egyéb oka van? A válasz elég rémisztő: nem változott semmi. Egy kis ideig úgy volt, hogy fog, de aztán mégsem. Kádár idején nem volt semmink. Az államé volt. De akkor ez elfogadott volt. Ez volt a rendszer. Aztán ezt mi közös erővel megváltoztattuk, mert nem tetszett. Ez volt az, amikor a majmok felálltak egymás vállára banánért. Csak aztán a hideg zuhany mellett voltak még darazsak, meg miegymás. A kismajmoknak szükségük volt valakire, aki megvédi őket, úgyhogy hívtak egy gorillát. Nem tévedés. Ők hívták a gorillát. Aztán a kismajmok kicserélődtek ismét, és ahogy az eredeti mese szól, gőzük sincs, hogy mit csinál ott az a gorilla. De a helyzet adott, ki kell nyalni a seggét, ha élni akarnak. Az emberek egy ijesztően nagy százalékának már megint nincs semmije. Negyed évszázad elteltével. Túlélnek. Azt mondták nekik, hogy a rendszer megváltozott, s majd jobb lesz. Úgy mondták: három szoba, három gyerek, négy kerék. De a lényeg ugyanaz maradt. Ugyanúgy tekintenek mindenre, mint állami tulajdonra. A kormány is, a nép is. De Kádár idején ez nem volt titok. Az élet pedig egyszerűbb volt, nem voltak illúziók. Talán ezért sírjuk vissza. A majmoknak rá kell végre jönniük, hogy a ketrec az övék. Ugyanis ők élnek benne. Nem a gorilláé, nem a kísérletezőké. Az Övék. A parkban a pad a miénk. A járda, amin járunk, a miénk. A pénz, amit a kormány elkölt stadionra, a miénk. Ez a dühítő, nemde?
eszegfu
@Eladott Ország: 14:15 Ezen a linken ugy néz ki O.V., mint amikor néztük magunkat a vidám parki elvarázsolt kastély "görbe" tükreiben!!
Eladott Ország
@eszegfu: Csak Ő már görbetükör nélkül is így néz ki. Könnyebb átugorni, mint körbefutni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.