A szombat sem múlt el a magyar pártok megnyilatkozásai nélkül: Gyurcsány kicsit osztrák országról álmodozik, a Fidesz Sorost látja mindenütt, az MSZP szerint nélkülük nincs kormányváltás, a Jobbik a devizahitelválságot látja a legnagyobb problémának, az LMP szerint Orbán direkt tartja szegénységben a magyarokat.

Fidesz: Soros vezérli a brüsszeli döntéshozókat

A Fidesz szerint az elmúlt napok fejleményei újra igazolták, hogy a brüsszeli döntéshozók Soros György kézi vezérlése mellett hozzák meg "migránspárti döntéseiket".

Puskás Imre, a Fidesz szóvivője szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Soros György az elmúlt napokban ismét Brüsszelben járt és "eligazítást tartott".

Soros, Brüsszel, Orbán, szoci esélyek, és Gyurcsány: laza szombati kampánykörképünk!

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Egy, az internetre felkerült kép igazolja, hogy a milliárdos Cecilia Wikström svéd liberális EP-képviselővel, az "egyik legbefolyásosabb bevándorlásügyi politikussal" találkozott november 10-én - mondta el a kormánypárt szóvivője, és hozzátette, hogy Wikström készítette elő azt a jelentést, amelyet csütörtökön fogadott el az Európai Parlament, annak tartalma pedig pontról pontra visszaigazolja a milliárdos elgondolásait.

Soros, Brüsszel, Orbán, szoci esélyek, és Gyurcsány: laza szombati kampánykörképünk!

Fotó: YouTube

Kiemelte, az EP határozatában megtalálható a felső korlát nélküli kvóta a migránsok tagállamok közötti elosztására, Soros György szervezeteinek részvétele a migránsok betelepítésében, a családegyesítés felgyorsítása, valamint a tagállamok hatáskörének további szűkítése Brüsszel javára.

"Ezek a fejlemények aggasztóak és felháborítóak" – jelentette ki Puskás Imre, aki arra is emlékeztetett, hogy a milliárdos spekuláns korábban is megfordult már az EU központjában, ahol számos uniós vezetővel találkozott, arról azonban a mai napig nem lehet tudni, hogy kivel miről egyeztetett.

A Fidesz szóvivője szólt arról is, hogy Cecilia Wikström szerepel azon a listán, amely Soros György – 226 EP-képviselőt tartalmazó – megbízható szövetségeit sorolja fel. Ezek a szövetségesek most is komoly szerepet játszottak abban, hogy az Európai Parlamenten keresztül mehetett a "gyakorlatilag a Soros-terv megvalósítását" tartalmazó jelentéstervezet – fűzte hozzá.

Puskás Imre szerint az is aggasztó, hogy Wikström a szavazás után arról beszélt, a kötelező betelepítést ellenző tagországokat egyszerűen le kellene szavazni. "Magyarán az európai uniós politikusok úgy gondolják, hogy az emberek véleménye – ami számunkra a legfontosabb –, a magyar emberek véleménye nem számít" – mondta, aggasztónak nevezve, hogy uniós politikusok ezen az antidemokratikus állásponton vannak.

Hangsúlyozta, ebből is látszik, hogy a kormány kemény harc előtt áll, amelyben csak a magyar emberekre számíthat. A küzdelemhez ezért szükség van az emberek állásfoglalására, ezért nagyon fontos, hogy péntekig minél többen küldjék vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet – mondta Puskás Imre.

A Fidesz szóvivője kérdésre válaszolva közölte, feltételezésük szerint az emberek a jelenlegi nemzeti konzultációban az összes korábbinál nagyobb aktivitást mutatnak majd.

Ugyancsak kérdésre válaszolva kijelentette, az ország közbiztonsága ügyében különböző felmérések helyett azoknak a tényeken alapuló, 2010 óta egyre kedvezőbb bűnügyi statisztikáknak kell hinni, amelyek szerint Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa.

Puskás Imre egy másik kérdésre reagálva manírnak nevezte "azt a fajta cukormázat", amellyel szerinte a Jobbik elnöke akarja leönteni pártját. Az ellenzéki párt mögötti tartalom ugyanis nem változott: a Jobbik továbbra is egy "rasszista, antiszemita" párt – mondta, hozzátéve, ezt a Jobbik politikusainak közelmúltban újra nyilvánosságra került, ám azóta a pártjukban nem szankcionált kijelentései is bizonyítják.

MSZP: nélkülünk nincs kormányváltás

Az MSZP meg akar és meg is fog állapodni politikai partnereivel a jövő évi parlamenti választásra – mondta Molnár Gyula, az MSZP elnöke egy Budapesten tartott konferencián szombaton.

Az ellenzéki párt vezetője, az "Európa, a nők esélye, 25 év" című, az Európai Szocialisták Pártja (PES) és a 25 éves fennállását ünneplő MSZP nőtagozatának közös rendezvényén úgy fogalmazott, mire az "ünnepi díszek felkerülnek a fára", elő is készítik a megállapodást.

Molnár Gyula az addigi időszakra ugyanakkor azt üzente – név szerint nem említett – partnereiknek, hogy "ne simliskedjenek, ne ügyeskedjenek", és ne használják ki, hogy pártja ennyire nyitott a megállapodásra.

Soros, Brüsszel, Orbán, szoci esélyek, és Gyurcsány: laza szombati kampánykörképünk!

Fotó: MTI/Varga György

Kiemelte, a győzelemhez nem elég a "meglévők intelligens újraosztása", az együttműködés akkor ér valamit, ha képesek megállapodni közös jelöltekben és egy közös kihívóban.

A feladat új szavazók szerzése, egyértelmű többség megszerzése – közölte Molnár Gyula, aki – Orbán Viktor miniszterelnök korábbi kijelentésére reagálva – aláhúzta, nem ellenzék-, hanem kormányváltásra készülnek.

A szocialisták vezetője szólt arról is, hogy ebben a feladatban számítanak az MSZP nőtagozatának segítségére is. "Csináljuk azt, amiben a legjobbak vagyunk!" – mondta Molnár Gyula, aki szerint az MSZP akkor is képes elérni a céljait, ha már mindenki azt hiszi, elfogyott körülöttük a levegő.

Nélkülünk nincs kormányváltás!

- jelentette ki.

Vona Gábor: a devizahitelválság az elmúlt 10 év legtragikusabb problémája

A Jobbik szerint a devizahitelek felvételkori árfolyamon való forintosítása lenne a valódi segítség a tartozóknak, ezért a párt kormányra kerülése esetén új devizahiteles elszámolást ígér.

Vona Gábor pártelnök, miniszterelnök-jelölt szombati budapesti sajtótájékoztatóján a devizahitelválságot az elmúlt tíz év a legtragikusabb problémájának nevezte, amit egyik kormány sem tudott megoldani.

Szerinte cinikus és igazságtalan a hitelt felvevő embereket hibáztatni a kialakult helyzetért, mert ők kényszerhelyzetben voltak. A valódi felelősök a történteket tétlenül végignéző szocialista és az álmegoldásokat alkalmazó fideszes kormányok, valamint a pénzügyi hatóságok és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) – jelentette ki.

A végtörlesztés, a családi csődvédelem és a nemzeti eszközkezelő csak szűk rétegnek segített, az árfolyamgát csak elodázta a probléma eszkalálódását, a piaci árfolyamon történő forintosítással pedig csak az MNB járt jól.

Soros, Brüsszel, Orbán, szoci esélyek, és Gyurcsány: laza szombati kampánykörképünk!

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A felvételkori árfolyamon történő forintosítás azonban nem csak könnyítés lenne a családoknak, hanem igazságos is azokkal szemben, akik annak idején forinthitelt vettek fel – mondta, hozzátéve, hogy emellett a bankok és a társadalom közötti megromlott viszonyt is helyre tudná állítani ez az intézkedés.

A Jobbik a jövőben is megakadályozná hasonló helyzetek kialakulását, ehhez a béreket felzárkóztatná a nyugat-európai szintre, bővítené a magyar társadalom gazdasági és pénzügyi ismereteit, és új otthonteremtési akciót indítana, hogy a lakáshoz jutás ne luxus legyen, hanem elérhető opció – mondta el Vona Gábor.

A pártelnöktől az újságírók megkérdezték, mi a véleménye Apáti István jobbikos képviselő egy 2011-es nyilatkozatáról, amikor azt mondta, hogy a Jobbikon kívül az összes párt a zsidóknak asszisztált, és Magyarország az izraeliek szabad prédájává vált. A politikus a műsorban többször utalt burkoltan a zsidóságra, egyebek mellett a kiválasztott nép kifejezést használva. Vona Gábor a választ azzal hárította el, hogy más sajtótájékoztatókon szívesen válaszol a kérdésekre.

Z. Kárpát Dániel közölte, nem Apáti István kijelentései döntötték romba ezt az országot, hanem a Fidesz-KDNP és szociálliberálisnak nevezett elődei, így az ő szemetüket kell eltakarítania a Jobbiknak a választási győzelmét követően. Arra a felvetésre, hogy indul-e etikai vizsgálat Apáti István ellen, azt válaszolta, még nem ült össze a Jobbik elnöksége sem ebben, sem más kérdésben. Arra a kérdésre, hogy lemond-e mandátumáról Apáti István, úgy fogalmazott, "ne vicceljünk, a devizahitelesek katasztrófájáról van szó".

LMP: Orbán "tudatosan szegénységben tartja az embereket"

Az LMP szerint Magyarországon lefelé tartó bérverseny van; az ellenzéki párt ezzel Orbán Viktor miniszterelnöknek a pénteki göteborgi uniós csúcstalálkozón elhangzott beszédére reagált.

Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt szóvivője a szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztató után az MTI-nek úgy fogalmazott, a kormányfőnek nincs gondolata a jelen Európájáról és nem akar részt venni a jövő Európájának kialakításában, amikor továbbra is egy "lefelé tartó bérversennyel" próbálja versenyképesebbé tenni Magyarországot. A LMP szerint megbukott az a magyar modell, amely mellett a miniszterelnök érvelt.

Soros, Brüsszel, Orbán, szoci esélyek, és Gyurcsány: laza szombati kampánykörképünk!

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A miniszterelnök a bérek alacsonyan tartásával "tudatosan szegénységében tartja az embereket" – fűzte hozzá.

Az LMP szerint a "haverok és multik" támogatása helyett a magas hozzáadott értéket előállító munkákat kellene segíteni – fejtette ki a szóvivő, hozzátéve, uniós és tagállami szintű javaslatokkal kívánják elérni, hogy a tőke helyett az emberek kerüljenek az unió gazdaságpolitikájának középpontjába.

Példaként említette, hogy európai szinten egységesítenék a minimálbér szabályait, a munkavégzés törvényeit, valamint az offshore cégek elleni fellépést.

Az LMP Magyarországon adómentessé tenné a minimálbért, továbbá olyan "igazságos és progresszív" adórendszert vezetne be, amely az átlagbér kétszereséig nettó jövedelememelkedéssel is járna – sorolta Kanács-Nagy Máté.

Meszerics Tamás, az LMP EP-képviselője hozzátette, személyesen is részt vett a pénteki göteborgi csúcstalálkozón, amelyen a jelenleginél nagyobb társadalmi integráció fontosságáról is beszélt. Kiemelte, elfogadhatatlan, hogy Magyarországon a minimálbérből élőknek választaniuk kell: "esznek, vagy kifizetik a lakbért".

Demokratikus Koalíció: elszámoltatás, szabad közoktatás

A Demokratikus Koalíció Salgótarjánban tartotta szombaton választási programrendezvényét, ezen Gyurcsány Ferenc pártelnök arról beszélt, elszámoltatás, szabad közoktatás, nyugdíjplafon, a társadalombiztosítás rendezése várja azokat, akik rájuk szavaznak.

Soros, Brüsszel, Orbán, szoci esélyek, és Gyurcsány: laza szombati kampánykörképünk!

Fotó: MTI/Komka Péter

Arról is beszélt, hogy ő kicsit osztrák jellegű országot szeretne. Bővebben a DK rendezvényéről itt lehet olvasni.

Frissítés:

Fidesz: Gyurcsány be akarja telepíteni a migránsokat

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc DK-elnök, volt miniszterelnök választási programjának része, hogy a hatalomért cserébe kész végrehajtani a Soros-tervet, be akarja engedni a migránsokat.

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte szombaton az MTI-vel, hogy Gyurcsány Ferenc Salgótarjánban országos választási programbemutató nagyrendezvényén elszámoltatást, szabad közoktatást, a társadalombiztosítás helyreállítását, nyugdíjkorrekciót, és olyan országot ígért, amely sokaknak reményt ad.

A Fidesz szerint a Demokratikus Koalíció vezetőjének szándékát a migránsok beengedésére bizonyítja az, hogy az Európai Parlament csütörtöki szavazásán Niedermüller Péter és Molnár Csaba európai parlamenti képviselők, DK-s politikusok megszavazták a kötelező felső korlát nélküli kvótát.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Balogh Zoltán)

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Kidobni a trágyadombra Felcsút apró szülöttének még az emlékét is. Ameddig egy cserép ellopható muskátli marad ebben a búvalbaszott országban, addig ezek itt fognak csimpaszkodni és bármibe belerángatják az országot. Közben kórusban bömbölik, hogy mindent a mi érdekünkben tesznek és a nagyon tragikus ebben az, hogy ezt sokan el is hiszik. Azok is, akiket pont úgy kifosztanak ezek a bűnözők, mint a többi honfitársukat. Európa rendetlen, de Magyarországon rend van és egyre inkább rend lesz – hörgi az elhízott hobbifocista. A rend számára azt jelenti, hogy már mindent felzabált, már rátette a kezét a médiára, ő irányítja az oktatás leépítését, a jogalkotást, jogalkalmazást, nála az ország
kasszájának kulcsa. Ez az ő rendje.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
@desiro: 12.16
A sötét agyaddal annyit azért tudhatnál, hogy a közvéleménykutatásokat a közvéleménykutató cégek végzik.
Ha ők azt hozzák ki, hogy az LMP legalább ugyanazon a támogatottsági szinten van, mint a DK vagy éppen az MSZP, akkor azt nem a pártok véleményét tükrözik!
Bár neked, mint DK-s fanatikusnak valószínűleg hiába is mondom ezt, olyan ez neked, mint tyúknak az ABC!
csipetke
Az előbb láttam az RTL-en a Sorossal készült interjút,abból,amit a fidesz állít,tulajdonképp semmi nem igaz.Az öregúr rendkívül szimpatikus,akcentus nélkül,szépen beszél magyarul,annak ellenére,hogy 1947 óta kint él.Szemben a pökhendi,érdesnyelvű Vajnával.Nagy valószínűséggel a fideszen fog röhögni a világ.
kukac50
Pár napja írta alá a szociális együttműködést akkor az alacsony juttatásokat meg kell nekik emelni.Keresztény emberek nem lehetnek ilyen aljasak! ITTHON MÁST MOND MINT KÜLFÖLDÖN!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.