A Demokratikus Koalíció telefonos kampánnyal hívja fel a figyelmet aláírásgyűjtő akciójára, amelynek lényege, hogy ne szavazhasson, aki soha nem élt Magyarországon, így nem viseli szavazata következményeit – közölte Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján.

Gyurcsányék telefonos kampányt indítanak a határon túliak szavazati joga ellen
Fotó: Rosta Tibor/MTI

Molnár azt is elmondta, három hete indította el aláírásgyűjtő akcióját a DK, azóta a petíciót csak az interneten több mint 100 ezren írták alá, és beszámolók szerint a DK utcai aláírásgyűjtő pultjai előtt is "hosszú sorok kígyóznak", így reményeik szerint itt is sok-sok ezer aláírás gyűlik össze.

Hangsúlyozta: láthatóan ez az ügy érdekli a magyar embereket és bántja az igazságérzetüket, ezért a DK az akció újabb szakaszát indította el, így hétfőtől telefonos kampányban hívják fel a kezdeményezésre azok figyelmét, aki sem az interneten nem találkoztak ezzel, sem az utcán nem futottak bele aláírásgyűjtő aktivistákba.

Gyurcsány lesz a szószóló

A telefonos kampányban maga Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke ad tájékoztatást az akció lényegéről, és arról, hogyan lehet csatlakozni a kezdeményezéshez. Molnár Csaba közlése szerint a kampánnyal egy erre szakosodott céget bíztak meg, amely a következő két hétben minden jogszabály betartásával a vonalas készülékkel bíró magyar állampolgárokat fogja felhívni.

Úgy vélte,a DK akciója sikeres, és azt mutatja, hogy komoly ellenállásba ütközik Orbán Viktor azon terve, hogy súlyos milliárdokból határon túlról próbál szavazatokat vásárolni magának.

Ez az akció a magyar emberek igazságérzetével találkozott – mondta Molnár Csaba, aki szerint felmérésekből már korábban tudták, hogy ezzel a kezdeményezéssel egyetért a magyar választópolgárok több mint kétharmada.

Arra a kérdésre, hogy milyen lenne az a fizetős felsőoktatás, amelyről Gyurcsány Ferenc beszélt a napokban, Molnár Csaba azt mondta: Gyurcsány Ferenc arról beszélt, hogy ma fizetős a felsőoktatás, és a hallgatók jelentős részének súlyos százezreket kell fizetnie szemeszterenként, még akkor is, ha az Orbán-kormány ezt nem tandíjnak, hanem költségtérítésnek hívja. A DK szerint ez igazságtalan, ezért azt javasolják, hogy az első két félév legyen tandíjmentes mindenki számára, utána pedig csak azok fizessenek, akik bizonyos tanulmányi eredményt nem képesek elérni, vagy akiknek a szociális helyzetük ezt lehetővé teszi. Vagyis a mostani "mindenki sokat fizet" helyett, "kevesebben, kevesebbet fizessenek" – fogalmazott.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Minél több vidéki állampolgárt kellene felvilágosítani, mert úgy gondolom ott van a sötétség leginkább!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@adrenalink:19:22: 5%-os ÁFA-val! most képzeld el mennyi lenne 27%-al.Mennyit spórolt Neked ártunk és nem kormányozunk,hogy csökentette a héát.
Béla333
@adrenalink: 19.53
Hogy miért akar Gyurcsány hatalmat? Bartus szerint ezért:

"Gyurcsánynak az is elég, ha az Orbán-rendszer egyedüli jelentős ellenzéke marad, és így elvergődik Orbánnal együtt választásról választásra, miközben kedvenc hobbiját, a politikát űzi.
A baj az, hogy eközben a riválisok legyőzésére fordítja erejét, megsemmisíti a civil kezdeményezéseket. Ezért már nem csupán arról van szó, hogy visszatekintve úgy tűnik, a szép szólamok csak megtévesztésül szolgáltak, politikai érdekeket lepleztek, és ennek az embernek egyetlen szavát sem szabad komolyan venni. A helyzet az, hogy ma egy valódi ellenzék legkeményebb ellenfele nem Orbán, hanem Gyurcsány lenne, aki mindent megtenne, hogy eltiporjon egy alternatív kezdeményezést."
nepszava.com/2015/02/velemeny/bartus-laszlo-lehet-e-gyurcsany-nelkuli-dk.html

Igaza lehet...
adrenalink
@kereső: Mindig 1 helyről vesszük a tálcás /30 db-os/ tojást. Megnéztem, anno tényleg csökkent az ár 180 Ft-tal, de aztán fokozatosan visszakúszott. Lehet, hogy ezek a hülye tyúkok is sztrájkolnak? :-)
JAJMÁR
Ezek a "telefonbetyárok" csak az egyirányú vonalat ismerik. Ha már hívogatják az embereket, mondjanak be egy számot is hozzá, ahová bárki a viszontválaszát bemondhatja.
Ez a minimum.
adrenalink
@Béla333: 20:01-re Nem csípem Bartust, de most nála a pont! Régen még néha azzal szórakoztam, hogy levettem a hangot amikor beszélt, és csak néztem az arcát, meg ahogy tette-vette magát. Komolyan mondom megérdemelne egy Uszkár díjat! :-) Mára rém unalmas lett, már csak tableten nézem vissza, abba legalább bele tudok tekerni, oszt gyorsan túlesek rajta...
Pálinkás Pál
@Béla333: Képzeld,tudom hogy fognak szavazni,hála a görény fidesznek meg az LMP-nek is,akik támogatják ezt. De ha felrázzák az embereket,és azok megemelik a seggüket,talán majd elmennek szavazni,megszüntetni ezt az áldatlan állapotot. Semmi szükség egy választásnál kibicekre,akiknek semmi nem drága...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.