Több, a kormány által Soros Györgyhöz kötött civil szervezet vezetője, újságíró és ellenzéki politikus tapasztalt mostanában furcsaságokat telefonálás közben – írja a HVG.

Újságírókat, civileket hallgathatnak le – amatőr hiba buktathatja le a megfigyelőket
Illusztráció: Pixabay

Furcsa jelenséggel szembesültek mostanában a 168 Óra és a HVG munkatársai, civil szervezetek vezetői, valamint egy neve elhallgatását kérő ellenzéki politikus: 

telefonhívás közben megszakad a vonal, és amíg az újrahívás tart, a készülék az egyik félnek kicsit felgyorsítva visszajátssza az eltelt 1-2 perc beszélgetését.

A lapnak nyilatkozó szakértők többsége szerint ez azt jelzi, hogy az illetőt lehallgatják, ugyanakkor eléggé amatőr módon, mert a lehallgatott félnek nem lenne szabad semmi sem észlelnie.

Az is elképzelhető, hogy a lehallgatást nem titkosszolgálat, hanem külsős magán- vagy fedőcégek végzik.

A teljes cikk a HVG csütörtöki számában jelenik meg.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Mi ebben a hír ? Mindent csinálnak, amit a technikai lehetőség nyújt. Már régóta nincs embernek méltósága ebben a feslett erkölcsű szégyentelen botrány országban. Fideszék mindennel visszaélnek, amivel csak lehet. Aljasságuknak határa nincs.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
mackoka46
Mi ebben a hír ? Mindent csinálnak, amit a technikai lehetőség nyújt. Már régóta nincs embernek méltósága ebben a feslett erkölcsű szégyentelen botrány országban. Fideszék mindennel visszaélnek, amivel csak lehet. Aljasságuknak határa nincs.
quadrocopter
Így jelzik, hogy szem előtt van az illető!
Ahogyan nem konspirált figyeléseket végeznek, hogy a célszemély érezze, hogy figyelik, ugyanez a telefonokkal is!
Genyóföldön csak látszat törvények és törvényesség van, köpnek a jogi normákra
Pár ezresért GPS nyomkövetőket lehet vásárolni, melyek öntapadós felét felnyomják a lökhárító belsejére, még csak be sem kell hatolni a kocsiba! Ezek 7-10 napig nyomják a GPS adatokat. Bűnözőktől eltanult és megszerzett eszközökkel rögzítik az autók nyitó kódját és az utastérben, a műszerfal környékére ezzel a módszerrel ragasztanak fel nyomkövetőt, amely egyben lehallgató is és mobilra nyomja a beszélgetést. SIM-kártyás ketyere.
A felbérelt magánnyomozói irodák ilyen módszerekkel - törvénytelenül! - tesznek eleget a rezsim kívánalmainak és ha bikás van, akkor nem állami cég alkalmazottjai buktak meg, hanem egy piti polgári cégé, de a pénzt az államtól kapják a megbízás révén!
A modern városok program pénzeinek egy része erre megy el és bőven jut a túlárazott beruházások pénzéből is erre a célra, no meg csicska adományokból!
Genyóföldön a tisztességes, törvényes utat el lehet felejteni, leszámolni is a saját, etikátlan és törvénysértő módszereikkel kell velük!
Nessy
Azt minden értelmes ember tudta már régen is, hogy a telefon vonalnak nem két vége van! Sőt, ma már ott a számítógép, és egyéb kütyü, amit csak az nem olvas, hallgat le aki nem akar.
Arról nem is beszélve, hogy a telefonon, a levelező rendszerben a fidesz megtalálja az embert, bár soha nem regisztrált náluk. Érdekes, a többi párt békén hagy!
karma1
Oh, akkor mar ertem, hogy miert szakadt meg tegnap a baratnom es en koztem a telefon - teljesen megmagyarazhatatlanul - O az utobbi masfel honapban akarmikor megcsengette a mobiltelefonomat, meg be sem potyogtette az osszes szamomat, neki mar magyarul belokte a szovegmondo lanyka, hogy "A hivott szam jelenleg nem kapcsolhato a vonalak tulterheltsege miatt, probalja meg az ujrahivast kesobb"... A megegyezesunk szerint sohasem veszem fel a telcsit, hanem amikor meglatom a kijelzon a nevet, akkor az otthoni vonalasan hivom. Igy volt tegnap is, es 4 perc utan megszakadt a vonal, ujra kellett hivnom.
Na, velunk aztan joval kezdtek ki, mert sosem politizalunk, annal sokkal tobb mas megbeszelnivalonk van. A bennunket lehallgatok biztosan nem dobjak magukat hanyatt attol, hogy meghallgatjak a baratnom 93 eves mamajanak a borgyogyaszati, szemeszeti problemait, tovabba hogy mennyire faj a dereka.
Dehat erre van penz, jut az adofizetokebol arra, hogy a regi avos modszereket alkalmazzak...
Valahol ma egy mehszaroshoz kozeli vallalkozo mar megkapta a megbizatast az autoba szerelheto sotetitofuggonyok varrasara...
Eddig volt eleg csupan '56 szellemisege...
Nessy
@karma1: Nekem is hasonló jutott eszembe. Mikor öreg barátnőmmel egy óra hosszat csevegünk mindenről, kivéve a politikát. Igaz, mi oly korban éltünk fiatalon, amikor telefonon megfontoltuk mit mondunk.
karma1
@Nessy: A korunk miatt valoszinuleg...:o))) Akkoriban ugy mukodott a dolog, hogy amikor a hivott fel felvette a telefont, egy kattanas hallatszott a telefonban, es attol kezdve 1 oran keresztul barmilyen baromsagrol kellett beszelni, mert az automatikus magnofelvetel csak 1 ora "musort" volt kepes felvenni, 1 ora 1 perctol kezdve pedig lehetett szidni a rendszert...:o))))
Persze, ma mar nem ilyen elavult magnofelvetelek keszulnek, de aki akarja, az most is megtalalhatja a megfelelo modszereket...:o))))
karma1
@Tollascsőr: Bizony, ennyire,... Es kb. ugyanazt fogjak kapni, amit azok kaptak, akik az 50-es evekben tettek ugyanezt...:o))))
szaboria1
Az utóbbi időben én arra lettem fígyelmes, hogy a beszélgetés közben késlelve újra hallom vissza a beszélgetésem.
bakegya
Még mindIg ELFOGATÓ PARANCS VAN a TÜKRÖSPUSZTÁN ELTÜNT TELEFONRA-de az sincs kizárva,hogy minden magyarral személyesen orsos viki fog leszámolni,ha nem rászavaz az elkövetkező 500 évben!!!
dr. prédikátor
Én is furcsaságot tapasztalok. Amikor valakit hívok,pl a cigus fecalicust mindig recseg a telefonom.!!!Meg akkor is ha a Sorost hívom.!!!
Csizmás Kond
...és még ha valaki esetleg mocorgást, lépéseket, csoszogást hall a fejében tudnia kell, hogy akkor is a fidesz jár a fejében...
nezelodo
Az első királyság alatt azzal idegesítettem őket, hogy ha társaság akadt beszélgetés közben, benyögtem a telefonba, Sántha Ferenc, (Sokan voltunk c. novella). Persze akkori házi titkosszolgálatukat ez nem zavarta. Ma meg már nyíltan a legálisan működő szolgálatokkal figyeltetik a saját állampolgáraikat, annyira rettegnek. Ne is legyen egy nyugodt percük sem.
nezelodo
@Shikari: És egyirányú is volt az a telefon, még a híveknek sincs joga beledumálni a kiteljesedett, és titkosított demokráciába.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.