Négyezer forintos csomagért huszonnégyezret kért.

Vádemelési javaslattal zárták le az óbudai rendőrök annak a férfinak az ügyét, aki pénzt csalt ki idős emberektől.

P. György 57 éves veresegyházi lakos 2017. január 5-én Budapest III. kerületében azzal az indokkal szólított meg egy idős nőt, hogy karácsonyi ajándékcsomagot hozott neki – írja a police.hu.

Itt az ajándékcsomagos trükk: 21 idős embert vert át a veresegyházi férfi

A férfi a nőt a lakására kísérte, ahol egy háztartási cikkekből álló csomagot adott át neki, és a csomag kiszállításáért 24 ezer forintot kért. Az idős nő közölte, hogy nincs ennyi pénze otthon, ezért elmentek egy bankautomatához, amiből a nő kivett 24 ezer forintot és átadta a férfinak.

A sértett utólag gyanúsnak találta a dolgot, ezért feljelentést tett a rendőrségen.

A közterületi kamerák felvételei alapján az elkövetőt a rendőrök beazonosították és 2017. március 23-án otthonában elfogták. A nyomozás adatai szerint a férfi 2015. októbere és 2017. márciusa között 21 idős embertől csalt ki 20 ezer forint körüli összegeket hasonló módszerrel.

A csalás bűntett miatt indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága a napokban befejezte és a keletkezett ügyiratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.

Cikk- és címlapkép: police.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Mit gondolsz,miért indítottak ellene eljárást csalás miatt? Hatalmas, aránytalan az értékbeli különbség az "ajándékcsomag" tartalma és az elkért összeg között, de a csomag fizetés előtti felbontására és ellenőrzésére sincs mód! Ezért átverés, ergo: csalás!
Nem érdemes ezen rugóznod, ez pontosan a netes csalás közvetlenül megvalósuló példája, amikor androidos mobilt rendelsz 50 ezerért és kapsz helyette egy féltéglát a csomagban, de felbontzás előtt ki kell fizetned!
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Ja és az is mond valamit, hogy csak idős emberek kaptak "ajándékcsomagot"! Nem mellékes!
Pálinkás Pál
@quadrocopter: Hát..ha van olyan hülye,aki felbontás előtt fizet...az megérdemli...Tudod rendeltem én is már,Kínából is..és mindig az jött amit kértem...,és lekopogom,még visszaküldeni sem kellett semmit.. de itthon max utánvéttel,és ellenőrzés után fizetek...ezt már szinte mindegyik webáruház megenjgedi!!
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Csak a futár nem engedi meg. Kínából én is rendeltem többször is és először letenni a lét, aztán kapod a csomagot!
Pálinkás Pál
@quadrocopter: melyik futár??? Mert tőlem egy buznyákot nem kap amíg nem bontom ki!!
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Egyik sem! Hóna alatt fogja a csomagot, miközben vagy a papírt, vagy a posterminált nyomja maga elé, aztán megvárja a lét, majd átadja a csomagot. Nem ér rá arra sem, hogy megvárja a csomagkibontást az esetleges sérülési jegyzőkönyv felvétele végett!
Éppen ma kaptam 12 óra körül egy küldeményt, kartonban, melynek az egyik sarka le volt taposva, de a készülék sértetlen volt, ezért nem üvöltöttem utána.
Nincsenek helyrerakva a futárszolgálatok!
A weboldal hiába kínálja fel a fizetés előtti csomagbontást és várja el, hogy a futár előtt bontsd fel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.