A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt emelték a gyógyszerárakat, ezt arra válaszul közölték, hogy egy DK-s politikus arról beszélt: ha hatalomra kerülnek, emelik a gyógyszertámogatást.

Gyurcsány Ferencék emelték a gyógyszerek árát – hangsúlyozta a Fidesz az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében reagálva a Demokratikus Koalíció aznapi sajtótájékoztatójára.

Oláh Lajos a DK-ban politizáló független képviselő közölte: pártja azt ígéri, hogy kormányra kerülve emeli majd a gyógyszertámogatásokat.

"Az a Gyurcsány beszél a gyógyszerek áráról, aki kormányzása alatt még a patikák működtetését is alárendelte a külföldi érdekeknek, és hagyta, hogy azok üzleteljenek a betegeken" – fogalmazott a Fidesz.

Még a gyógyszerekről is Gyurcsány jut eszébe a Fidesznek

Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

A patikaliberalizációval válságba sodorták a patikusokat, és jelentősen drágították a gyógyszereket; 2010-re csaknem hatszáz vidéki kis gyógyszertár került csődhelyzetbe, a betegek ellátásán 600 milliárd forintot spóroltak – folytatták.

Hangsúlyozták: a Fidesz kormányzása óta lényegesen csökkent a gyógyszerek ára, mert a gyógyszer-kereskedelemben is a nemzeti érdekeket és a betegek szempontjait érvényesítették. Az egészségügyre nem kevesebb, hanem jóval több pénzt fordítanak, mint a baloldal.

A 2018-as költségvetés 546 milliárd forinttal többet biztosít egészségügyre, mint a baloldal által utoljára benyújtott 2010-es költségvetés. A daganatos betegek ellátására fordított összegek is jelentősen emelkedtek, országszerte újulnak meg a kórházak, rendelők, új orvosi eszközök érkeznek, és javulnak a betegellátás feltételei – olvasható a közleményben.

(MTI)

(Címlapi kép: Facebook/Gyurcsány Ferenc)

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ne szerénykedjetek fütyiszek, ILYEN NÉPIRTÁS SOHA NEM VOLT MINT ALATTATOK VAN !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
glorianna
@Shikari: Hát, enm tudom. Szerencsére nekünk még ne mvolt szükségünk ilyen jellegű segítségre, nem vonom kétségbe, hogy van ilyen.
Más: amit a radiológiai előírásokról mondtál, az mind igaz. A másik eleme a valóságnak, hogy a protokollokat időnként figyelmen kívül hagyják - néha szakmai, emberi okokból, néha egyszerű felületességből. Nem árt, ha a beteg kicsit "rátanul" a betegségére és együttműködik az orvosokkal-ápolókkal-gondozókkal.
magyarbakancs
Fidesz egyenlő lopás ,hazugság ország kifosztás,népirtás.
Mert ezeknek a haveri körök támogatása ebédrevaló mint te nép.
bencemacska
@Shikari: ma, 11:48
Ezt szerintem az onkológusok tudják a legjobban. nagyon sok gépet már leállítottak, de nincs helyette új. Sok központban nincs gép egyáltalán, marad a kemoterápia. (Amt nem minden beteg bír ki!)
Én doktornőt ismerek, akinek mellrák műtét után nagyon elégették a műtét helyét. Vele pedig biztos kivételesen bántak, mert mindenki szerette, becsülte a kórházban, ahol dolgozott!
glorianna
@Shikari: Karma nem szándékosan vetít, abba a csapdába esett most bele, amibe majdnem mindegyikünk belegyalogol időnként: csak részlegesen ismert egyedi esetből alkotott "általánosan érvényes" véleményt - jó fej ő, csak néha besokall.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.