Egy fideszes országgyűlési képviselő körzetében furcsán megugrott a falvak lélekszáma. Nehéz arra a kérdésre választ kapni, hogy pontosan hányan is laknak a Szabolcs-Szamár-Bereg megyei Kispaládon. Egyrészt mert az ukrán–magyar határon fekvő község tényleg kicsi: három utcája van mindössze, a Fő utca, az Új utca és az Újabb utca. Másrészt dacára annak, hogy Kispaládnak is bőven kijut a magukra hagyott északkelet-magyarországi települések problémájából, a falu lakossága valamiért folyamatosan növekszik. Míg 2010-ben 536 lakosa volt, addig idén már 1347-en mondhatták magukat kispaládinak. A jelenség nem egyedi egyébként a keleti végeken, mintegy harminc település mondhatja el magáról, hogy ott nem okoz gondot az elvándorlás. Több ezer fővel nőtt az ukrán határhoz közel fekvő Szabolcs-Szamár-Bereg megyei falvak lélekszáma, de a 151 százalékos növekedést produkáló Kispalád az, amely közöttük a legjobban teljesít. Erről kérdezősködtünk, először az Újabb utcában.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
"A magyar átlag 70 ezer forint körül van, hazánk legkeletibb csücskében viszont gyakran ennél is kevesebbet, 50-60 ezer forint visz házhoz a postás. Ám az átjelentkezők rendszerint jóval 100 ezer fölötti jutatatásban részesülnek, ami valószínűleg annak köszönhető, hogy sokan valótlan adatokat adnak meg munkaviszonyukról."
MI AZ, HOGY VALÓTLAN ADATOKAT ADTAK MEG??? ENNEK SENKI NEM NÉZ UTÁNA?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Ennek a tetű bandának, volt 4 éve mikor azt valósított meg amit akart, miért nem tettek ez ellen, mert ez is a 2002. ben vázolt terv része, a környező országok állampolgárait használják fel az itthon élőkkel szemben, ez a legpiszokosabb legaljasabb kormány amelyik uralkodott itt eddig !!!
papa.49
@Levendula: Nem hát mert ezek a potenciális fütyist szavazók !!!
eszegfu
@Levendula: Nekem is pont ez tünt fel! Az itt lakó embereknek csak az eredeti okmányok (diploma, katonakönyv, stb.) bemutatása után "hiszik" el a nyugdij igénylő lap sorait. Azt még csak-csak értem, hogy államközi egyezmény alapján fizetünk, de hogy igy ellenőrizetlenül, az már tényleg a törvény hibája, ha ezt megengedi!:(
nezelodo
Működik a mi kontónkra a szavazatvásárló fideszes gépezet! Na fijjuk, kik is a hazaárulók? Persze tudom a választ, ez esetben gondolom az újságíró. Csak negogy találkozzo a félvak osztrák nyugger medzsójával...
dr. prédikátor
Rohaggyanak meg akik innen kapják a nyugdíjukat jogosulatlanul!!! A magyar nyugdíjas meg 28500 ft.-ól tengődik!!!
Eriksson
Teccett volna több szolgálati időt összeszedni a kedves 28 500-ft-os nyugdíjas.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.