A Semmelweis Egyetem célja, hogy legalább annyi bevételhez jusson a magánklinika szolgáltatásaiból, mint amennyit az állami ellátásért kap.

Lang György, az egyetem Mellkassebészeti Klinikájának megbízott igazgatója egy szakmai konferencián arról beszélt, hogy stratégiai fejlesztési projekteket dolgoztak ki, egyebek mellett arra reagálva, hogy az utóbbi években mind több befektető jelenik meg a fizetős egészségügyben. Ebben a versenyben pedig nem szabad lemaradnia a Semmelweis Egyetemnek sem. Megjegyezte, hogy az intézményben gyógyítók 60 százaléka már most is dolgozik magánellátásban.

A Semmelweis Egyetem leendő magánklinikájáról készült szakértői anyagot már bemutatták Balog Zoltán miniszternek is. A céljuk, hogy legalább annyi bevételhez jussanak a magánklinika szolgáltatásaiból, mint amennyit az állami ellátásért kapnak – mondta a professzor. Ezt az összeget részben vissza lehet forgatni az állami szolgáltatásokra, illetve az orvosi jövedelmek javítására, és hozzásegíthet a hálapénz megszüntetéséhez is – tette hozzá.

(MTI)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
csak egy apró kérdésem lenne: MIBÚL???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@RonaGyuri: Aranyom, nem figyelsz: aszongyak, hogy egyre nagyobb az erdeklodes a befektetok reszerol... (Amit csak azert nem tudok elkepzelni, mert ki az a vadbarom befekteto, aki azt mondja, hogy veszek neked egy MRI,-t 20 millio forintert, te meg majd letejelsz nekem minden paciens utan, aki azt hasznalja. Igy menne? )
karma1
@RonaGyuri: De can szo a befektetokrol, Dragam,...:o)))
RonaGyuri
@karma1: bocs de ti nem figyeltetek, mert csak arról van szó, hogy egyre több magán klinika nyílik (azoknak van befektetője). Hogy ez mennyire kifizetődő nem tudom, de azt hiszem hogy igen. Ebbe próbál/akar az állam háztájiban beszállni! Nos arra céloztam, hogy ez nagyon másik tészta, mert egyértelmű, hogy a mi járulékainkból akarnak maszekolni! =))
Ami ráadásul inkorrekt verseny, mert míg a magánintézményeknek ki kell termelni a beruházást, addig az államit mi fizetjük! =))
RonaGyuri
@karma1: de nem az állami egészségügyben
kissé felnőttem
Hát ez sem a mi pénztálcánkhoz lesz szabva. igy lesz a néppel kiszabva mondaná Hofi. ,Akinem milliói vannak bár nem viszi el a sirba mert zsebes koporsó meg batyus halott nincsen de esélye
maximális a nép nullájához. A hálapénzes hivatkozás meg alibinek tuti. Mindenre van megoldás . na emberek értve ? kell a luxus ? nem baj ha klinika, ?
RonaGyuri
@kissé felnőttem: nem ahhoz, de abból! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.