A hazai vezetők között egyre népszerűbbek az autóba szerelhető fedélzeti kamerák (más néven menetkövetők, angolul dashcam-ek), amelyek jó szolgálatot tehetnek egy közlekedési baleset körülményeinek tisztázása során akár a biztosító, akár a bíróság előtt. Ugyanakkor egyre többet hallani arról is, hogy konkrét és részletes jogi szabályozás híján, Magyarországon egyáltalán nem kockázatmentes az ilyen felvételek elkészítése és felhasználása.

Forrás: holvezessek.hu
Feltöltő: holvezessek.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
értem... tehát kimegyek a Hősök terére, csinálok egy fotót és minden kínaitól, aki egy csoporttal ott lézeng, engedélyt kérek a felvétel készítésére.
Világos. Ahogy az is, h bicóval nem rögzíthetek felvételt a fővárosi húú, de meleg helyzetről és nem mutathatom meg a haveroknak, mert jön értem a GESTAPO.
A tiltásban ott van az is kimondatlanul, h miként is jönne a mezítlábas állampolgár, h a hülye rendőr még hülyébb intézkedését, szabálytalanságát rögzítse.
Különös, h az annyit ócsárolt oroszok ebben előrébb járnak.

Már csak az a kérdés, mikortól kell szemellenzőt felrakni, nehogy észrevegye az ember, h a Joci meg a Magdi egy kocsiban üldögélnek a Tesco parkolójában, miközben a Magdi a Zsolttal jár...
simmering73
Úgy látom a rendőrség jól felfogott érdeke, hogy mindig legyen elég szabálytalankodó, akiktől be lehet szedni a lét. A kamera legalizálása még elrettentené az autósokat.
quadrocopter
Mi ez a vinnyogás a kamerák ellen?

- a magánnyomozónak honnét van törvényes alapja felvételeket készíteni másokról?
- magánynyomozói irodának honnét van törvénye alapja gsm nyomkövetőt ragasztani mások autójára?
Csak azért, mert törvényi felhatalmazása egy darab sincs!

El lehet takarodni anyukába...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.