Az ÉVOSZ javította korábbi becslését, módosított álláspontjuk szerint az építőipar idei teljesítménye 30 százalékkal lesz magasabb várhatóan a múlt évi teljesítménynél.

A korábban becsült 25-27 százalék helyett idén várhatóan 30 százalékkal magasabb lesz az építőipar teljesítménye az előző évinél az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szerint.

Jobb lehet az építőipar idei teljesítménye a korábban becsültnél

Fotó: pixabay.com CCO

Koji László, az ÉVOSZ elnöke az M1 aktuális csatornán vasárnap elmondta: hónapról-hónapra növeli teljesítményét az építőipar az év elejétől, és november-decemberben is tovább tart a növekedés. Minden részterületen bővülés lehet, a legnagyobb mértékű javulás az út-vasútépítés, azaz a mélyépítés területén várható, az alacsony bázis miatt.

Az összes építési tevékenység 43 százaléka a közép-magyarországi régióban valósult meg, de a vidéki térségek is elkezdtek felzárkózni az utóbbi két-három hónapban – mondta el.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az alacsony bázis és a pofátlan túlszámlázások eredményeképpen az építőipar is jobban teljesít.
" vidéki térségek is elkezdtek felzárkózni" csak nem tudjuk hová, legfeljebb az ingyen közmunka világába.
Eladott Ország
Az alacsony bázis és a pofátlan túlszámlázások eredményeképpen az építőipar is jobban teljesít.
" vidéki térségek is elkezdtek felzárkózni" csak nem tudjuk hová, legfeljebb az ingyen közmunka világába.
nevemnick
Ebben a témában sem mondanak igazat.
Már a génjeikben van.
kereső
@Eladott Ország: majd a csok,meg a nok kirántja az épitőipart a bajból.Pakson és a kinai vasuton ugy sem rugnak labdába a magyar épitők.
Eladott Ország
@kereső: Bár 2019 még elég távolinak tűnik, egy építkezésnél már a legkevésbé sem irreális, hogy csak addigra fejezik be. Pláne, ha még el se kezdték. Akkortól viszont már 27 százalékos áfát kell majd fizetni utána. Úgyhogy pártunk és kormányunk "beCSOKolt" a lakásépítésnek. Igaz az eddigi 5%-os ÁFÁT is a vállalkozók nyelték le, de még ez is kevés volt, a permanens áremelkedésnek. Nesze semmi fogd meg jól.
quadrocopter
Ez melyik Orbán-sagaban van? Magyar népmesék, új kiadásban?
kereső
@Eladott Ország: nem baj,de mekkora jót tesz a kormány,és hogyan segiti a családokat az otthonteremtésben.Csakhát ,sokan nem tudják,hogy nem a kormány adja ehhez a manit, hanem az ország adófizető polgárai.Az meg kit érdekel,hogy mi lesz két év múlva?Nem? Egyébként nekem ezek az intézkedések a szépemlékű lakásvásárlási hitelek kamattámogatást juttatják eszembe.Örökül hagyták azt is a következő kormányokra, 2006-ban 1000 mrd.ft terhet jelentett a ktg.vetésnek.És kik tudták igénybe venni?A második ,meg harmadik lakásra,aztán meg kiadták jó pénzért.Azokhoz nem jutott el,akik tényleg rá lettek volna szorulva ,aztán jött a deviza hitel.A többit meg már tudjuk.Igy lesz a csokos hitelekkel is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.