Egy hete derült ki, hogy a CBA korábbi vezetője, Baldauf László a német Lidlnek adja el hét üzletét. Az üzletember kedden a Magyar Időknek azt mondta, azért esett a választása a Lidlre, mert működése alapján a legstabilabb jövő előtt álló piaci szereplőnek tartja hazánkban.

Baldauf László elmondta, hogy a többi üzletére is „átalakulás” vár, zajlanak a tárgyalások más piaci szereplőkkel. Ugyanakkor megjegyezte azt is, hogy nem tarja egészségesnek, hogy az élelmiszerboltok többsége külföldi tulajdonban van, de belátja, hogy rájuk is szükség van a verseny érdekében.

Mivel Magyarország lakosságához képest aránytalanul telített a piac, ezért szerinte néhány éven belül

a jelenlegi 14 és fél ezerből öt-hatezer bolt el fog tűnni a piacról.

Úgy látja, hogy a lemorzsolódás a nemzetközi és a magyar cégeket is érinteni fogja. A Tesco áruházláncot külön kiemelte, ami szerinte jövőre elhagyja magyar piacot.

Az aktuálpolitikai kérdésekre áttérve a CBA alapítója annyit mondott, hogy jövőre újra bizalmat kell szavazni a kormánynak. Majd a beszélgetést úgy zárta:

„Hajrá, Magyarország! Hajrá, Orbán Viktor!”

Címlapkép: Pixabay/ccipeggy

(Magyar Idők)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ez a gyalázatos pont úgy támogatja a versenyt, mint Orbán a demokráciát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
idppp
@terlasz: Fordítva ül a lovon! Nem a kis hal szokta megenni a nagy halat!
Desischado
Mocskos fidesz nyalonc. Majd épp ő mondja meg, hogy ki vonul ki. Részemről oda leszek örömömben, ha ez a rühes cba eltűnik. A németek sokkal jobb üzleteket üzemeltetnek. De az érdekelne, hogy ez a féreg miért adja el az üzleteit? Netalántán a patkány és a süllyedő hajó esete forog fent? Bár úgy lenne!
terlasz
@idppp: Hol van itt kishal? Nem Magyarországon élsz? Az orbánnyalonc CBA nem számít apró halacskának, mert a Tesco állami eszközökkel bármikor távozásra kényszeríthető. Legfeljebb a pénzünkből kifizeti a pervesztés költségeit a nagyvezír. A paci alattad váltott pozíciót, amit nem vettél még észre.
idppp
@terlasz: Hol lesz már akkor a Fidesz, meg a seggfej tolvaj, Orbán? Remélem rács mögött, csak egy rossz emlék, leszámítva azt a mérhetetlen károkozást, amit az ország kénytelen volt elszenvedni! Nem véletlenül menekül Baldauf is...
pásztor maldonado
Hihetetlenül egyszerű a megoldás: Soha nem vásárolok a CBA-ban.
Így nem támogatom semmivel ezt a mulatósarcú ősmagyarul-primitív alávaló vállalkozót.

Felreppen a hír, hogy elad jól menő üzleteket a multikat, amire azzal reagált, hogy: "A, dehogy."
Aztán mégis.

Én még emlékszem. Nem mondok helyet, résztvevőt. Jött a külföldi munkaadó, és mondta mennyi bért fizetne a dolgozóinak. Erre a magyar - orbán - kormány azt mondta, hogy annyit nem lehet, mert az bérfeszültséget okozna.
Szóval, azért keresnek keveset a magyar dolgozók (és emiatt, azért visz ki több hasznot az országból a multi), mert orbán nem akarta.

Most az jutott az eszedbe, hogy ez őrület?
Akkor jó. Akkor nem vagy annyira őrült, mint amennyire próbálják elhitetni veled (az őrültek).
sokanvagyunk
A Tesconak legalább lenne hova kivonulni, a CBA meg helyben befuccsolhat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.