Gyerektartási kötelezettség elmulasztása miatt adott ki körözést a rendőrség az X-Faktor egykori énekese ellen december elején.

A Szi­get­szent­mik­lósi Já­rás­bí­ró­ság hétfői tárgyalása után kiderült, hogy Király L. Norbertet a bíróság 1 év fogházban letöltendő, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. 

Király és volt felesége között nem sokkal most ötéves gyermekük születése után mérgesedett el a viszony, végül a válás mellett döntöttek. Szinte ezzel párhuzamosan a fiatalember fellépései is ritkulni kezdtek. Azt az énekes Facebook-oldaláról is tudni lehetett, hogy ő és volt neje nincsenek jóban.

(Blikk.hu)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Aha...Szerintem ennyien megvagyunk egy ilyen celeb-hulladék nélkül...Egyébként "kijafaccom " ez a király l izé ,,hogy cikket érdemel a privát nyomora??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kripton
@Horizont: Nem nála van a gyerek. Tartsa el az anyja, vagy fizessen ő tartsásdíjat.
A válóperes bírók szinte kivétel nélkül nők.
Pálinkás Pál
Nos...húgyagyú hatásvadász firkász...milyen színű börtönre ítélték??? mert a fogház és börtön között van némi különbség,remélem egyszer személyesen megtapasztalod...valahogy nem látom az ordító címben a végrehajtás felfüggesztését sem???
kripton
@Horizont: Egy kis ésszel értenéd a problémát. A tartást fizető szülőnek nincs módja ellenőrízni, hogy a másik mire költi a pénzt. Műszempillára, vagy tejre.
Két gyerekkel váltam, de tatrtást soha egy fillért nem fizettem. Megmondtam az asszonynak, hogy ha szívóskodik, akkor én börtönbe megyek, a gyerekek meg árvaházba, de engem nem fog kihasználni. Figyeltem rá hogy a gyerekek többet kapjanak, mint amennyi a tartás lett volna. A pillanatnyi dolgokon kívül mindent én vettem nekik. Ruhát, tanszert, gyógyszert, walkmant, fizettem a táborokat, az egyetemeket... Plusz a lakhatási költségek felét. Álltam a esküvőket, a lakodalmakat és a nászutakat. Már unokázok. :-)
De nem tartom helyesnek,(magamra vonatkozóan pedig nem tűröm), hogy bárki kötelezően írja elő ezeket, ha nem nekem ítéli a gyerekeket!!!
kripton
@Horizont: Látom, hogy nem értesz. Semmit nem tudok Királyékról. Nem is kell. Nem róluk, hanem a rossz módszerről beszélek.
kripton
@Horizont: Újragondoltam.
Az evidens, hogy azt nem szabad megengedni, hogy az egyik szülő ne vállaljon részt a gyerekek eltartásából. Ha nem teszi önként, akkor (DE CSAK AKKOR) kötelezni kell. Ha akkor sem teszi (ahogy Király), akkor sem felfüggesztett elzárás (azzal a gyerekeknek nem lesz jobb), hanem foglalás, végrehajtás, "kényszerkölcsön" amit kényszermunkával kellene visszafizetnie.
Ez ugyan nem liberális, de célravezető megoldás lenne.
kripton
@Horizont: A jog a mostani módszerével semmit nem segít a gyerekeken. Erőlködve csinálja a semmit..
kripton
Állítólag igaz példa a jog alkalmazásáról:

A mai próbavásárlások és ilyen-olyan ellenőrzések után kiszabott büntetések teljesen hatástalanok, mert egy-két nap alatt visszanyerhető a kár.
Az ötvenes években az ellenőrök kértek egy kiló húst. megmérték és csak 95 deka volt. A hentest bevitték a helyi Andrássy úr 60-ba. kapott a meztelen talpára pár gumibotpuszit. Másnaptól az egy kiló hús, egykiló és öt deka volt...
Nagyon utálom a rákosi-érát, de el kell ismerni, voltak benne kövezésre érdemes dolgok!
kripton
@Horizont: Szarni a jövójére! Akinek gyereke van, az annak a jövőjével törődjön! Ismétlem. Királynál a felfüggesztett fogház szart sem ér. LEHETŐSÉGE eddig is volt, nem élt vele. Az ilyen szarházit nem kötelezni, hanem KÉNYSZERÍTENI kell, különben magasról tesz mindenre.
JAJMÁR
@kripton: Azért a börtön, vagyis az elzárás, és a priusz eléggé visszatartó erő kellene, hogy legyen. Vagyis ha dalolva nem is, de mindezek miatt kényszerítve, általában fizet az apa!
A fizikai erőszak nem lehet "jog"!
kripton
@JAJMÁR: "A fizikai erőszak nem lehet "jog"!

De lehet. Sőt, most is az. Az elzárás is fizikai erőszak.
desiro
@kripton: az összes parlamenter börtönben lenne.
JAJMÁR
@kripton: Nem ugyanaz, te is tudod, hogy értem. De nem zárják el, felfüggesztettet kapott x időre! Ez a kényszerítés, hiszen ha ez idő alatt nem teljesít, akkor lép életbe az elzárás!
Nem váratlanul csapnak le rá, tudja, tisztában van vele! Nincs ennél jobb visszatartó erő jelenleg! Aki még így sem fizet, azt bezárják. (Az állam pedig átvállalja helyette, majd a börtönben ledolgozza)
kripton
@JAJMÁR: Jó nekünk a jogállam? Jó nekünk, hogy pár tucat (többnyire jogot végzett) ember a saját érdekének megfelelően határozza meg, hogy mit kell a jognak elfogadni, mi legyen a törvény és nekünk, a többségnek aszerint élni? Ráadásul ezt periodikusan csereberélve? Ez nem más, mint a diktatúra egy szűk csoportra "tökéletesített", arra kiterjesztett változata. Csak annál sokkal drágább és sokkal igazságtalanabb.
Az ilyen "jogállam, az ilyen demokrácia" a társadalmi rendszerek legalja. Ingyenélőkánaán.

Közmegállapodásokon, és/vagy erő alapján diktált, hiten alapuló normák, szabályok vannak, amelyek koronként, népenkét, hagyományonként, szokásonként eltérőek.
De mindig az erősebb mondja meg, hogy mi legen "jog", mi az aktuális társadalmi norma. Így lehet "igazságos és "szükségszerű" akár emberek tíz-százezreinek ipari szintű, legyilkolása - Auschwitz -, elevenen történő megsütése - Drezda -, törvények utólagos felülbírálása -, és hirtelenjében hozott, addig nem létező törvények alapján emberek legyilkolása - Nürnberg.
A jog tehát nem egyéb, mint puszta erő. Az akaratunk másokra történő rákényszerítésének képessége.

Jog? Mi az? Ki mondja meg, hogy mi az? Miért ő mondja meg? Milyen felhatalmazás alapján mondja ő meg? Ki a felhatalmazó? Mért ő a felhatalmazó?

Jog? Szabad-e lopni, rabolni? Embert ölni? Holokausztot tagadni? Embereket gázkamrába küldeni?
A fogalmak értelemezéséhez nincs etelon.

Erkölcs, törvény? Frászt! Puskák, és bombák! Akinek ebből több van, az mondja meg, hogy mi az erkölcs és a törvény. Hogy mit szabad, és mit nem. Ha az amerikai polgárháborúban a Dél győz, ma a rabszolgáság elfogadott, a rassziznus pedig kötelező lenne.
A társadalmi normákat, a jogot a háborúk kinenetele, azokatt pedig a fegyverek ereje határozza meg.

Egyszóval, minden jog mögött ott lapul ugrásra készen a legdurvább fizikai erőszak.
kripton
@Horizont: " Már bocs de ha szülőnek nincs jövője hogy legyen a gyerekének? "

Űgy, hogy ha a gyerekének van jövője, akkor neki is, Éppen azért, mert az övé nélkül nincs a gyerekének sem. Csak az övé hamarabb véget ér. :-)))
JAJMÁR
@kripton: Nem az összes jogról, és nem a mai jogállam voltáról, vagy nemvoltáról, csak a tartásdíj behajtásáról írtam :-D
Nyugi, Horizontnak igaza van :-D
kripton
@JAJMÁR: Ez menekülésnek még megfelel. Egyébként egy bötűt nem sikerült (nem is lehet) cáfolnod.
Nyugodt vagyok. Tudom. Tényleg mind meghalunk.
JAJMÁR
@kripton: Nem akartalak cáfolni. De a jog, - és sok minden más is - ember alkotta, és nem tökéletes. Tulajdonképpen egy változó, vagy a jogok és jogtalanságok görbéjének közepe, ami a többségnek igazodási pont. Enélkül nincs társadalom.
Persze, vannak különböző társadalmak... de ezt nem a Király L.Norbi gyerektartásából kéne levezetni, és nem itt :)
kripton
@JAJMÁR: Többször azért ne olvasd el amit most írtál, mert belezavarodsz. :D
szep napot
Szerintem a mgyar zenei kultura ilyen merteku gyalazasa miatt, sulyosabb buntetest erdemelne.
kripton
@Horizont: Azt hiszem, hogy nem bírod megérteni, miért tudom, hogy egy hülye picsa vagy. :-D
Clavigo
Aha...Szerintem ennyien megvagyunk egy ilyen celeb-hulladék nélkül...Egyébként "kijafaccom " ez a király l izé ,,hogy cikket érdemel a privát nyomora??
Pálinkás Pál
@Horizont: Te vagy tévedésben..ez még az átkosban is úgy működött,hogyha az apa nem fizetett,fizetett az állam,aztán behajtották a pasin...ha nem tudták,akkor irány a sitt...de nem rögtön elzárással büntetni!!!
cikicakk55
@Szeparepa2: Ennél az ürgénél el is hiszem,hogy igazad van. csak rá kellett nézni a nőre akkoriban mikor még dúlt a lamur,hogy nem Király L. Norbertbe szerelmesedett bele a hölgyemény,hanem a hírnevébe. csak rá kell nézni a szerencsétlenre,és egyből kiderül,hogy számára nem az ilyen nők jelentik a jövőt.A lapát fülei, a kapa fogai,inkább egy nutriára, vagy patkányra emlékeztetik az embert,nem egy vonzó férfire. Vannak hozzá illő nők is,mert nem minden nő olyan szerencsés,hogy szép arccal,szép bőrrel és jó alakkal szülessen,vagy olyan géneket örököljön. Norbi is egy nagy marha volt,hogy elhitte a szerelmes suttogásokat.Gondolom amint jöttek az újabb tehetségkutató győztesek,úgy lanyhult az érdeklődés a szépfiú iránt is.Ez anyagilag is megviselhette a házasságukat,na meg apuci kikopott a celebek közül,így már lehullott a szépfiú imázs is róla. Ez annyira várható volt. Kár,hogy elkapkodták a gyerekvállalást,mert itt is mint általában a celeb házasságokba a gyerekek szívják meg legjobban,de azt egy életre.
JAJMÁR
@kripton: Nekem nem probléma a megértés! Te pedig egy hülye faxkalap vagy, ha még a "képzavar" is problémát okoz :-D
cikicakk55
@Szeparepa2: Lehet,hogy azért volt Ildikónak szimpatikus,mert ő tudta mi vár a srácra és már előre sajnálta. Nem ő az első és nem is az utolsó aki addig vonzó és férfias, még lehet vele villogni. Sajnálom az ilyen férfiakat és nőket is,hogy nem veszik észre,hogy még senkik voltak inkább kiröhögték,de nőt még a lakása ajtajáig sem tudtak vinni.( kivéve a hivatásosokat) Amint valamiért felkapja a média azt hiszik,hogy megszépültek. Aztán jö a pofára szállás,amit meg is érdemelnek,mert hülye, naívak. Ám ha már gyerek is van akkor az a nő épp olyan bűnös,mert ő maga is tudja,hogy semmivel nem lett szebb a szerencsétlen,csak híres lett pár percre. A gyerek meg ha apukára hasonlít,akkor dupla szívás szegénynek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.