Ennyit akkor a fehér karácsonyról.

Változékony idő várható a hétvégén: esőre, hóra, napsütésre is készülni kell. Emellett melegszik az idő, december 24-én többfelé 10 Celsius-fok körüli maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

A jövő hét közepére kora tavaszi idő várható

Pénteken több-kevesebb napsütés várható. A szél több helyen élénk, néhol erős lehet. A Nyírségben várható csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3 fok között alakul. Napközben általában plusz 4-8, északkeleten viszont csak 1-3 fokig melegszik a levegő.

Szombat reggel a Tiszántúlon lehet helyenként havas eső, hó, napközben néhol alakul ki zápor, a hegyekben hózápor. Sokfelé a szél is megerősödik. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 4, a maximumhőmérséklet plusz 2-7 fok között várható.

Vasárnap, szenteste napján is többfelé erős lesz a szél. Emellett viszont az ország nagy részén többórás napsütés várható. Inkább csak reggel, délelőtt, főként keleten alakulhat ki helyenként kisebb eső. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 5 fok között, napközben plusz 6-11 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

Az MTI arról nem tesz említést, hogy a melegedés folytatódik, és jövő szerdára 13 fokos maximumot jósol a met.hu távlati előrejelzése, ami persze elég bizonytalan.

(MTI/met.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."A jövő hét közepére kora tavaszi idő várható"..
"Ennyit akkor a fehér karácsonyról."..

csak szólok, hogy több tízezer családnak, egyedülállónak, idősnek nincs mivel fűtenie...ők egészen biztosan örülnek...

ennek fényében kívánjunk örömteli ünnepet egymásnak...
namihami
Ha soha nem lenne tél akkor se hiányozna.
division
@wagabund: @namihami: Ha nem lenne tél olyan vírusok és kártevők (mint a szúnyogok amelyek már meg is jelentek) szaporodnának el hogy teljesen mindegy tud e valaki fűteni vagy nem. A tél kell, legalább egy hónapig mínusz 10 fok vagy még több, plusz a hó is. Elég nagy baj ez a melegedés megint.
Sega
Kellemes estét és szép Karácsonyt :)
Bizony nem jó ez a decemberi enyheség.Független attól,hogy sajnos vannak családok,emberek,akik nem tudnak fűteni,
ez az enyhe idő nagyon nem jó.Természetnek is árt,ez nem normális idő.
Amúgy pedig nem szükséges ahhoz nagy hidegnek , fagynak lennie,hogy(sajnos) fázzanak emberek,sokan vannak,akik nappal 14foknál ,esti 6foknál is fáznak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.