Jövőre 3 százalékkal emelik a nyugdíjat.

A nyugdíjasok 2018-ban is számíthatnak a kormányra – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Rétvári Bence elmondta, a kabinet célja, hogy a gazdaság javuló teljesítményét minden generáció, így az idősek is érezhessék.

Kiemelte, a kormány az elmúlt években megteremtette a méltó, tisztességes idős kor feltételeit, jövőre pedig további 3 százalékkal, átlagosan havi mintegy 4 ezer forinttal emelkednek a nyugdíjak.

Az államtitkár tájékoztatása alapján az idősek illetménye ezzel az emeléssel 2018-ban már 28,5 százalékkal haladja meg a 2010-es szintet, a nyugdíjak vásárlóértéke pedig mintegy 10 százalékkal múlja majd felül a nyolc évvel korábbit.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Mint - más is jelezte - a nyugdíjemelésre van törvény. Nem a kormány emel, és főleg nem szeretett minisztetrelnökünk. Személyesen? Mert nem a magánvagyonából - ami kb. 800.000.- Ft+ Pénztáros Lőrinc teszi. Ennyit a nyugdíjasok jelentős részéről. Ne fényezze magát a kormány. Mellesleg a postások 12 %-ot kapnak. Megérdemlik, mert ezért a munkáért amit fizetnek? De a többi sem kutya. Szóval Bence! Akkor legyen akkora a szád, ha egy nyugdíjas - 40 év munka után - legalább felét kapja a fizetésednek. Hány éves is vagy? És konjkrétan mit is csinálsz? Mert ezt még nem fogtam fel. Biztos fontos ember vagy, ha ilyen fontos üzeneteket bíznak rád!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
peterkelemen
A magyar nyugdíjasok a világ legbutábbjai és legkorruptabbjai közé sorolandók. Tisztelet annak a kevés kivételnek.
papa.49
A képe szereplő aprópénzt talán megkapjuk, csak a baj az hogy az emelés köszönő viszonyba sincs a drágulások mértékével !!!
evacica
@advocat: Fagylaltozik egyfolytában, mert ez a kifizető! Jellemtelen szemét társaság, csak a lopáshoz, meg a nép butításhoz érteni! Megy a hajcihő a nyugdíjasok szavazatáért, akiknek sajnos egy részét kilóra veszi meg a kormány! A nyugdíjasoknak 10 ezerért Erzsébet utalvány, a miniszternek 200 ezerért, ez a mai Magyar valóság!
Cicamama55
@Desischado: Azért van a mondat végén a nem tetszés jele ! Ez :((((!
kukac50
Akkor 3,8 % -al emelik most mert 0,8 % a tavalyi elmaradást is megkapják a nyugdíjasok?
2,2% lesz a nyugdíjemelés mert a 0,8 is benne van a 3 %-ba?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.