Jövőre 3 százalékkal emelik a nyugdíjat.

A nyugdíjasok 2018-ban is számíthatnak a kormányra – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Rétvári Bence elmondta, a kabinet célja, hogy a gazdaság javuló teljesítményét minden generáció, így az idősek is érezhessék.

Kiemelte, a kormány az elmúlt években megteremtette a méltó, tisztességes idős kor feltételeit, jövőre pedig további 3 százalékkal, átlagosan havi mintegy 4 ezer forinttal emelkednek a nyugdíjak.

Az államtitkár tájékoztatása alapján az idősek illetménye ezzel az emeléssel 2018-ban már 28,5 százalékkal haladja meg a 2010-es szintet, a nyugdíjak vásárlóértéke pedig mintegy 10 százalékkal múlja majd felül a nyolc évvel korábbit.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Mint - más is jelezte - a nyugdíjemelésre van törvény. Nem a kormány emel, és főleg nem szeretett minisztetrelnökünk. Személyesen? Mert nem a magánvagyonából - ami kb. 800.000.- Ft+ Pénztáros Lőrinc teszi. Ennyit a nyugdíjasok jelentős részéről. Ne fényezze magát a kormány. Mellesleg a postások 12 %-ot kapnak. Megérdemlik, mert ezért a munkáért amit fizetnek? De a többi sem kutya. Szóval Bence! Akkor legyen akkora a szád, ha egy nyugdíjas - 40 év munka után - legalább felét kapja a fizetésednek. Hány éves is vagy? És konjkrétan mit is csinálsz? Mert ezt még nem fogtam fel. Biztos fontos ember vagy, ha ilyen fontos üzeneteket bíznak rád!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Jómagam nem számítok rátok.
A kb. négyezer forinttal meg töröljétek ki a seggeteket, ha néha a nyugdíj mellett kedvem van dolgozni, akkor két óra alatt ennyi a nettó órabérem.
Eladott Ország
Azért azt ne tagadjuk, hogy a jövedelmek és a nyugdíjak közötti olló tovább nyílik, sőt az üdvözlendő bérfelzárkóztatás mellett ez tovább fog nyílni! Ha ez a tendencia tovább folytatódik elinflálódik a nyugdíj. Mindenképpen a svájci indexállás alkalmazása volna indokolt.
csipetke
Az a maréknyi apró,amennyi a képen szerepel?Aztaaa!Mindjárt verjük a seggünket a földhöz örömünkben...
hetöndöe
Persze,hogy lesz emelés,főleg áremelés.
Eladott Ország
A nyugdíjemelésre vonatkozó szabályokat az 1997. évi LXXXI. törvényben fektették le. Azaz ha a nyugdíjasok jövőre nem számíthatnának a kormányra, a törvényt kellene a fidesz nevű bűnszervezetnek felrúgni, kedves Keresztény Bence.
quadrocopter
Réttanyasi Bolondgomba előadta a hülyegyerek mesét! Mi van a hivatkozott időpszak áremelkedéseivel, tahóka?
advocat
Mint - más is jelezte - a nyugdíjemelésre van törvény. Nem a kormány emel, és főleg nem szeretett minisztetrelnökünk. Személyesen? Mert nem a magánvagyonából - ami kb. 800.000.- Ft+ Pénztáros Lőrinc teszi. Ennyit a nyugdíjasok jelentős részéről. Ne fényezze magát a kormány. Mellesleg a postások 12 %-ot kapnak. Megérdemlik, mert ezért a munkáért amit fizetnek? De a többi sem kutya. Szóval Bence! Akkor legyen akkora a szád, ha egy nyugdíjas - 40 év munka után - legalább felét kapja a fizetésednek. Hány éves is vagy? És konjkrétan mit is csinálsz? Mert ezt még nem fogtam fel. Biztos fontos ember vagy, ha ilyen fontos üzeneteket bíznak rád!
peterkelemen
De jót fogok röhögni amikor a nyuggerek pofára esnek ugyanis olyan elvándorlás lesz, hogy abba beleroppan a nyugdíjkassza is. Tisztelet a kivételeknek, de a többségük undorító, gerinctelen féreg.
Nessy
@peterkelemen: ma már nincs "nyugdíj kassza"! Járulék fizetés van, amit elnyel a feneketlen költségvetés, amiből aztán majd támogatjuk a félvilágot, kivéve a honi lakosságot. Jó, van pár kivétel!
Emellett a kormány mellett ellenségre már nincs is szükség!
kereső
Most akkor melyik szám az igaz?Néhány nappal ezelőtt az emmi irásbeli válaszában a 28,5%,még csak 23% volt.Vagy ez is olyan,mint a vizes vb.költségvetése?,ami napról-napra nőtt,sajnos az a valóságban is milliárdokkal nőtt, ez meg csak papiron-"hazudnak a gyöngybetűk, a hófehér papiron".A 10%-os vásárlóérték növekedés,meg mese a holdban.
Nessy
Tudod Rétváry, majd akkor beszélj, ha visszahozzátok a "gonosz szoci kormányok" svájci indexálását! Akkor jövőre minimum 5,5 - 7 % lenne az emelés! Tapintatosan közlöm Veled, hogy ezzel az unortodox infláció számítással emelt nyugdíj évről,évre veszít a vásárló értékéből,
justhpeter
Nessyvel értek egyet. Emellett a kormány mellett azért nincs szükség ellenségre, mert a kormán maga az. Nyugdíjemelés 3,8, béremelés 3,8+bármennyi, infláció 2,6+amennyit letagadtak.
Nos miről is beszél ez a szégyen-keresztény ?
kissé felnőttem
persze szavazz rám boritékban?
eddig meg a kutyát sem érdekeltük? na legyetek egyszer nyugdijasok majd ha nem
1,500,000 lenne az alapotok felkopna az álatok vagy tán amugy is
Cicamama55
Azt az évet bezzeg nem emlegetik, amikor 0.9 % kos volt az emelés...Jó kis megtakarításuk lett belőle, az tuti!!!
Nessy
@kissé felnőttem: Nem ok nélkül törölték el a nyugdíj plafont! Nekik akkor is több százezer lesz a nyugdíjuk, plusz az összeharácsolt vagyon!
Ne tudják élvezni!
kokopelli
@Cicamama55: ..van egy olyan érzésem,hogy nem "megtakarítanak",
hanem a lyukakat próbálják betömni az ellopott résszel! Futnak a lé után,
mint a szerencsejátékosok az "egykarú banditán"!
(...ME úr kérdezze meg a casinósát vagy az orvosát!)
dr. prédikátor
retekvári genya!!!Hol a 13- 14 havi nyugdíj amit igértetek???
moareka
...a normális nyugdíjasok arra számítanak jövőre, hogy eltakarodtok a jó büdös frászba...
idppp
Rohadj meg, te szemét Rétvári, a hordóhasú hibbant gazdáddal együtt! 3 %, az neked emelés? Az nagy lófasz, nulla, hiszen a nyugdíjasok java részének alacsony nyugdíjára jön rá! Mi már le vagyunk írva, az egészségügy is ahelyett, hogy gyógyítana, már temet minket, a kormány meg segít benne, hogy éhen dögöljünk!
staro2
@peterkelemen: En meg azt gondolom, hogy tisztelet a kivételeknek, de a péterkelemenek többsége undorító, gerinctelen féreg.
Desischado
@Cicamama55: És mi van az ideivel? A "kompenzációból" is lenyúlták a decemberi hónapot, amikor eredeti összeg jött! Aljas, hazug banda!
Cicamama55
@Desischado: Az a kompenzáció 12 havi volt, amit adtak. Azért volt olyan nagy összeg! :((((
kokopelli
@peterkelemen: pofára is estem tegnap.mivel bedobott az itteni posta egy
"priority" értesítést!Tele gatyával rohantam a postára 5 perccel a zárás előtt,
mivel megint gyászhírre számítottam! Azután kiderült,hogy a Magyar Államkincs-
tár küldött egy kibélelt borítékot utalványokkal! Annyira barmok ezek,hogy aggód-
nak a karácsonyi betevőnkért akkor,amikor otthon sokan éheznek karácsonykor
is ! Tudom a kirakat beszél! Kívánok milliókat azoknak, akik ilyen sürgősen küldték,
de ne legyen nekik elég gyógyszerre! :-(((... BUÉK!
lusta
@Cicamama55: A kompenzáció szintén törvényi előírás, de még így is hazudnak. Ugyanis a nyugdíj alapösszegét is meg kellett volna emelni az egyhavi kompenzáció értékével.
Cicamama55
@lusta: Most januárban hozzáadják -állítólag/!/-s úgy lesz a 3% kos emelés kiszámolva és hozzáadva az eddigihez. Az az érdekes, hogy az összesen 0.9 % kos emelés évében, még kompenzáció sem lett hozzá adva, miközben a haza Lőrince milliárdos lett... A nyugdíjasoktól lenyúlt emelés összegét befektették, az szépen fialt valakinek!!!
papa.49
Máshol olvastam egy olyan nyilatkozatot ahol szó szerint megszólítják a nyugdíjasokat szavazzanak rájuk mert csak akkor lesz jövőre is emelés, HÁT EZ MÁR A POFÁTLANSÁG TETEJE !!!
peterkelemen
A magyar nyugdíjasok a világ legbutábbjai és legkorruptabbjai közé sorolandók. Tisztelet annak a kevés kivételnek.
papa.49
A képe szereplő aprópénzt talán megkapjuk, csak a baj az hogy az emelés köszönő viszonyba sincs a drágulások mértékével !!!
evacica
@advocat: Fagylaltozik egyfolytában, mert ez a kifizető! Jellemtelen szemét társaság, csak a lopáshoz, meg a nép butításhoz érteni! Megy a hajcihő a nyugdíjasok szavazatáért, akiknek sajnos egy részét kilóra veszi meg a kormány! A nyugdíjasoknak 10 ezerért Erzsébet utalvány, a miniszternek 200 ezerért, ez a mai Magyar valóság!
Cicamama55
@Desischado: Azért van a mondat végén a nem tetszés jele ! Ez :((((!
kukac50
Akkor 3,8 % -al emelik most mert 0,8 % a tavalyi elmaradást is megkapják a nyugdíjasok?
2,2% lesz a nyugdíjemelés mert a 0,8 is benne van a 3 %-ba?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.