Újabb döbbenetes történetnek adott nyilvánosságot a Kórházi Sztorik néven indított nyilvános Facebook-oldal. A bejegyzés szerint Pécsen az akut szájsebészeti problémával küzdő fiatalembert először elküldték az állandó lakcíme szerinti budapesti intézménybe, és amikor kiderült, hogy mégis sürgősségi ellátásra kényszerül a városban, a három, mélyaltatásban elvégzett műtét alatt sem volt módja a tisztálkodásra. „Majdnem meghaltam, állkapoccsonthártya-gyulladásom volt. Az összes alsó fogamat elvesztettem. DE EZEN A HÉTEN SEMMILYEN MOSDÁSI, FÜRDÉSI LEHETŐSÉGEM NEM VOLT MELEG VÍZ HIÁNY MIATT! Popsikendőkkel kellett magam tisztán tartani. Csak a vizsgalóban-műtőben volt meleg víz, valami szivattyúfélére hivatkoztak, merthogy nincs rá pénz” – hangzik a háborgó Facebook-bejegyzés. A posztban nincs pontos információ, mely intézményről van szó, ám kizárásos alapon a Pécsi Tudományegyetem Fogászati és Szájsebészeti Klinikája jöhet számításba. Az esetet, és sok-sok hasonló ügyet...

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: koszpeko
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ez a "lehetőség" egy olyan idióta országban, ahol nincs minisztere az egészségügynek, de van pl. a Sorosozásnak…PEDIG Ő VOLT A SOROS!!!
uploads.disquscdn.com/images/de937d0fc51a574b67719c0c9342efd09b760a100af880474309a771616108fc.jpg?w=600&h=612
koszpeko
Az emberek bízhatnak a jobb egészségügyben

2014. február 22., szombat 17:02

"Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője szombaton Budapesten, az egészségügy elmúlt négy évét értékelve sajtótájékoztatón azt mondta, ma már az egészségügyi dolgozók és az állampolgárok is joggal bízhatnak abban, hogy egyre erősebb, egyre szervezettebb és egyre jobb lesz a magyar egészségügy. A terveik közül kiemelte, hogy folytatódnak a szűrőprogramok (emlőrák- és vastagbélrákszűrés), intenzív program indul a várólisták csökkentésére és folytatódnak az ösztöndíjprogramok.

Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz európai parlamenti képviselője, a párt alelnöke közölte: 2010-ben, amikor átvették a kormányzást, ez a terület is romokban hevert, maga az egészségügy is gyógyításra szorult; területek maradtak ellátatlanul, a betegellátásban zavarok voltak, a kórházak pénzügyi helyzete kilátástalan volt, orvosok ezrei hagyták el az országot.

Kifejtette: 2010 végére hatezer orvos hagyta el az országot, 125 milliárd forintos adósságot halmoztak fel a kórházak, a pénztelenség pedig meglátszott a rendszer működésén, a gyógyszerellátásban és a fejlesztésekben is. Pelczné Gáll Ildikó azt mondta, a Gyurcsány-korszak ezt a tragikus helyzetet úgy próbálta megoldani, hogy további megszorításokat vezetett be, növelte a munkanélküliséget, és mindezt társította a létbizonytalansággal. Ha a Gyurcsány-koalíción múlt volna, még vizitdíj és napidíj is lett volna – tette hozzá."
Nessy
Minek annyit kacsálkodni? Még megfázhatott volna fürdés után.
Vigyáztak a beteg egészségére!
Eladott Ország
Ez a "lehetőség" egy olyan idióta országban, ahol nincs minisztere az egészségügynek, de van pl. a Sorosozásnak…PEDIG Ő VOLT A SOROS!!!
uploads.disquscdn.com/images/de937d0fc51a574b67719c0c9342efd09b760a100af880474309a771616108fc.jpg?w=600&h=612
Eladott Ország
A magyar kormánypárti politikusok tucatjai által a világ egyik legjobbjának titulált magyar egészségügyi rendszer ismét megmutatta, mekkora hazugság ezen állítás. Az ország lakói által évről évre szidott rendszer, nem hogy javulna, de romlik évről évre. Néhol teljes osztályok zárnak be orvoshiány miatt, máshol nincs költségvetés kötszerre, vagy épp kézfertőtlenítőre. Egyes kórházak nem rendelkeznek sem MRI, sem CT készülékekkel, így kénytelenek a sokszor súlyos állapotban lévő betegeket egyik helyről a másikra hurcibálni. A várólisták továbbra is végtelenek és eljutottunk oda, hogy ha nem szeretnénk huszon-harminc évesen meghalni, kénytelenek vagyunk a privát rendszerbe befizetni, hogy még időben kapjunk ellátást.
Macskaszem
Kell a pénz bel- és külföldi fociakadémiákra, lówelnesre, üveghídra, óvodai, iskolai lőterekre, meg más haszontalanságokra. A sok víztől berozsdál az alváz.
Hellcat
Mindeközben 100 milliárd a honvédségnek 16 lőtér építésére...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.