A Fidesz megpróbál rátenyerelni a jobboldali szavazóbázis szinte teljes spektrumára. Így a keresztény konzervatívoktól – ezért tartják még a KDNP nevű viccpártot – a szélsőjobboldalig mindenkinek a szavazatára számít. Közben viszont veszítenek is sok fiatal választót, úgyhogy szükségük van egy fő csapásirányra, egy új jobboldali narratívára és identitásra, ami úgy tűnik, most nyeri el végső formáját. A fiatalok általánosságban viszont mindig inkább a balliberálisnak mondott eszmékkel rokonszenveznek, számukra a legnépszerűbb témák a szabadság, egyenlőség, testvériség, az elit elleni lázadás. Ráadásul csak szókimondó, formabontó módon lehet bemászni a fejükbe. A megoldás a Fidesz szerint egy új jobboldali identitás, amelyben az előbbiek visszájukra fordulnak: szókimondó, rendhagyó stílusban kell győzködni a még Fidesszel szimpatizáló fiatalokat, hogy az egyenlőség lehetetlen, a testvériség átverés, a szabadság pedig annak jár, aki beáll a sorba és azt pofázza, amit a párt mond. De ki...

Forrás: zsurpubi.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
abban bíznak, hogy olyan fiatalok lesznek mint ők voltak ócska állampári káder-kölkök, akiknek megfelelt, hogy "szabad országban szabad emberként" azt csinálták, amit szabad! =))
RonaGyuri
abban bíznak, hogy olyan fiatalok lesznek mint ők voltak ócska állampári káder-kölkök, akiknek megfelelt, hogy "szabad országban szabad emberként" azt csinálták, amit szabad! =))
Nessy
Ennyi baromságot a fiatalokkal nehéz lenne megetetni!
Ehhez már tényleg demensnek kell lenni, vagy bigott hívőnek.
justhpeter
@Nessy: Így van. Demensek is és bigottak is. 2017-ben csak egy új dolgot mutattak, hogy már verekszenek is.
Nessy
@justhpeter: Ebben az a szomorú, hogy a barátaimmal mi is ebbe a korosztályba tartozunk. Úgy látszik, azért még vannak kivételek. :-))
bencemacska
És mi van a Fidelitász- al???
Nem ott gyűjtik az utánpótlást?
quadrocopter
@bencemacska: De, a csicskaneveldében gyűjtik a tini birkákat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.