Nemcsak határokon belül, hanem azon kívül is fontos a kormány számára a labdarúgás. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy rengeteg pénzt elköltöttek már erre a célra. Egy szerdai sajtótájékoztató után közel féléves titokról hullt le a lepel. A DVTK észak-magyarországi és felvidéki sportfejlesztési programjára még tavaly július végén adott a kormány közel 10 milliárd forintot. Ebből a pénzből - mint azt akkor az EMMI kérdésünkre elárulta - 1,5 milliárd forint a felvidéki labdarúgó akadémia létrehozását szolgálja. Az új létesítmény helyszíne azonban eddig titok volt, azt a DVTK első embere, Sántha Gergely árulta el a boon.hu-nak. "A felvidéki labdarúgó-akadémia helyszíne Rimaszombat lesz. A Szlovákia területén található városban akadémiai épület- és edzőpálya-beruházások valósulnak meg 1,5 milliárd forint értékben. Itt még a támogatói szerződés megkötése hátravan, és mivel határon túli beruházásról van szó, nem lehet közvetlenül az Emberi Erőforrások Minisztériumával szerződni,...

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Meg is van az eredménye. A világ csapatainak egy része retteg a magyar költségvetés által támogatott ""futbal""csapatoktól.
A többi (a zöm) pedig, már csak az említésüktől is, fetreng a kacagástól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.