A napokban jelent meg az M3-as metró látványterve, amelyen nem csak az látható milyen kép fogadja majd a metró utasait a megújuló állomásokon, hanem kiderült az is, hogy milyen új állomásnevek lesznek a vonalon.

Göncz Árpád városközpont is lesz a felújított hármas metrón – itt vannak az új állomásnevek

Az új állomásnevek:

1. Újpest-Központ állomás új elnevezése Újpest-központ. 

(ha nem fedezte fel elsőre a különbséget, segítünk: kis betűvel lesz írva a "központ".)

Az állomásnév a magyar helyesírás vonatkozó szabályára tekintettel változik.

2. Újpest-Városkapu állomás új elnevezése Újpest vasútállomás

A metróállomás elnevezése a BKK utastájékoztatási gyakorlatának megfelelően módosul, a vasúti átszállási kapcsolatra való egységes utalásnak megfelelően. (Ugyanezen elv miatt kapta az M4-es metró végállomása is a „Kelenföld vasútállomás” nevet.)

3. Árpád híd állomás új elnevezése Göncz Árpád városközpont

A XIII. kerület érintett városrészének hivatalos neve Göncz Árpád városközpont. A kerület polgármestere kezdeményezte az Árpád híd tömegközlekedési megállóinak Göncz Árpád városközpontra történő átnevezését. A javaslat elfogadásra került, így az M3-as metróvonal Árpád híd metróállomásának új elnevezése Göncz Árpád városközpont lesz a korszerűsítés után.

4. Kőbánya-Kispest állomás új elnevezése Kőbánya-Kispest vasútállomás

Az új metróállomás név szintén a BKK vasúti átszállási kapcsolatok esetén érvényesülő koncepciójához igazodik.

(m3felujitas.hu)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Árpi bácsi forog a sírjában a sok gyáva magyar láttán, akik ahelyett, hogy eltaposnák Orbánt még mindig gyáváskodnak.
peterkelemen
Árpi bácsi forog a sírjában a sok gyáva magyar láttán, akik ahelyett, hogy eltaposnák Orbánt még mindig gyáváskodnak.
Sámannus
@peterkelemen: Lehet hogy mi fogjuk avatni, akko ezek má böriben csücsülnek.
namihami
Nagyon félek attól, hogy ""igazmagyarjaink"", már csak az állomás neve miatt is, de állandó rongálással fogják nemtetszésüknek látható formáját közölni.
Amilyen bunkók, ezt még a jobbik esetnek tartom, már így jóelőre is. Nem csodálkoznék, ha a békemenetes ""honfitársainknak"" ez pont olyan feladata lenne majd, mint a vak néni átkisérése.
RonaGyuri
Ingyé van, ne már!

Átneveznek négy megállót a 3-as metrón

Hogy ki az eredeti szerző a kormány, ahogy a közlemény állítja, a kerület, akiktől az ötlet származik, vagy a BKV/BKK, akik a közleményt jegyzik azt nem tudom. Valójában nem is érdekes. A mentalitás és a hozzáértés a jellemző.
Persze nem az a gond, hogy ilyen vagy olyan indokkal átneveznek közterületeket és/vagy megállókat, bár erről is lenne mit értekezni. Az igazi gond a közlemény azon részével van, hogy „a névváltoztatás most külön költségek nélkül valósítható meg, mivel a felújítás során a tájékoztató elemek teljes cseréje megtörténik. ”! =))
Mármint, hogy a felújítás alatt álló falain a kiírások, a többi a nem a metró területén lévő tájékoztató-elem, a megállók, a járművek, az ottani járművek többi megállója valamint a menetrendek, hogy csak kapásból említsem pár tucat egyéb helyet, ahol át kell vezetni a változtatásokat! Ezeket ki fizeti??? =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.