A dél-balatoni vasútfelújításról van szó.

Meg vagyok lepődve azon, hogy ön azt állítja, hogy van olyan európai uniós projekt, ahol vállalkozóként, fővállalkozóként vagy alvállalkozóként az én családomból elindult volna valaki.

Ezt tavaly júniusban, egy brüsszeli sajtótájékoztatón mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Direkt36-nak, miután a tényfeltáró portál riportere szembesítette azzal, hogy a családja állami beruházásokból jut közpénzhez.

A kormányfő azzal érvelt, hogy ha a családjának cégei csak különböző termékek beszállítóiként vesznek részt állami projektekben, az szerinte nem gond.

Orbán Viktor most valami új dolgot tudott meg az apjáról?

Most azonban több hónapos pereskedés után megszerzett dokumentumok bizonyítják, hogy az egyik Orbán-cég alvállalkozóként vesz részt az egyik legnagyobb jelenleg zajló állami építkezésben, a dél-balatoni vasútfelújításban.

A Nehéz Kő Kft. nevű fuvarozó cég

közel 300 millió forinthoz

jut ebből a projektből.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Beliczay László

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Egye fene, ha érdekelt lennék az ilyen bizniszekben, sokadik beszállítóként én is megelégednék ilyen piti összegecskékkel. Csak évente több és még több legyen...
De inkább nyugodtan szeretek aludni.
:D
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@bencemacska: A Zarándok Jánossal ezt töviről hegyire kibeszéltük, a csőd előtt, mikor már a villany is ki volt kötve a telepen ...
Sámannus
@bakegya: Egy bányaművelés igen kínálja magát ilyesmire. Bár a természet igen igényli hogy békén hagyják.Orbán trehánysága és tehetségtelensége fel sem fogja, hogy micsoda kárt okoznak ezzel. Ha rendezetlenül hagyják el a bányát, az mindig környezetkárosítással jár, mert akkor már azt hiszik ez a szokás.
Felénk a sokkal szegényebb vidéken már a bányákat olyan helyen üzemeltetik, ahol nincs szem előtt. A szeméttelepet pedig igen szigorú feltételekkel üzemeltetik, munkát adva a környék lakosainak. A régi tájat csúfító bányák megszűntek, és kezdi vissza foglalni a természet.
JAJMÁR
Nehéz lehet az eus-projekt bìrálók álma.
Nehéz döntések fekszik a gyomrukat.
Mert ràjuk... ha dől. és egyszer biztos.
Desischado
Ferenczi Krisztina: Narancsbőrben c könyve hasznos olvasmány az orbán maffia jogtalan meggazdagodásáról. Olvassátok el!
bakegya
@Sámannus: ez a család egyértelmű itt a Dunántúl közepének a lerablói-ha látná az ország lakói milyen fakinyírásokat végeztettek a Mészárossal közösben a Balaton körül,de még Zalában is már akkor igen csakkk elcsodálkozhatnának.nem elég nekik Fejér megye,ami éléskamrája volt az országnak.
evacica
Orbán amit kérdez az sem igaz! Hazudik mint a vízfolyás!Szégyen hogy Magyarországnak egy ilyen miniszterelnöke van!Birka ez a nép, hogy eltűri!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.