Helybenhagyta a Kúria a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) döntését, amellyel hitelesítette a 3-as metró akadálymentesítéséről kezdeményezett népszavazást – derül ki a Kúria honlapjára kedden feltöltött végzésből.

Jogerős végzésében a Kúria azt írta, hogy a kérdés nem ütközik sem a választópolgári, sem a jogalkotói egyértelműség követelményével.

A népszavazási kezdeményezést Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője nyújtotta be hitelesítésre.

A kérdés úgy szól:

Akarja-e Ön, hogy a 2017-2020 között történő budapesti M3-as metróvonal felújításával egyidejűleg valósuljon meg ezen metróvonal valamennyi megállójának teljes értékű akadálymentesítése, az 1997. évi LXXVIII. törvény 2. §-ának 1. pontjában meghatározottak szerint?

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kiscsillag66
Megmagyarázná valaki, , hogy a metró akadálymentesítéséhez miért kell népszavazás? Nem lenne természetes???
szaboria1
@kiscsillag66: Muszáj, mert a Bp. városházán a Fidesz vezette bagázs nem szavazta meg holott a szocik kérték. Állítólag nincs rá pénz de érdekes Tarlós tegnap már nagyot álmodott a XVI ker. kampány alatt. Tovább bővítené a 2-es metrót.
kiscsillag66
@szaboria1: Nem akarok olyat válaszolni, ami miatt kitiltanának. Itt mindenre van pénz, amire ők akarnak!
CsipkeRózsa
Attól tartok, a budapestieket nem érdekli ez a téma annyira, hogy elmenjenek szavazni, azért is engedték meg. Komolyabb, politikai témákat nem szoktak átengedni népszavazásra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.