Decemberben kezdődik a 3-as metró északi szakaszán a felújított alagút műszaki átadása.

A 3-as metró északi szakaszán a felújított alagút műszaki átadása decemberben kezdődik – erősítette meg a főpolgármester. Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: az esetlegesen szükségessé váló javítások elvégzése után hetekkel indulhat meg ismét a közlekedés az érintett földalatti szakaszon.

A városvezető utalt arra, hogy a BKV ismét kiírta a közbeszerzést a 3-as vonal másik két szakaszára.

Tarlós István jelezte, hogy hamarosan elindul a Lánchíd, a Várhegy alagút és 2-es villamos pesti alagútjának felújítása,

de ezt megelőzően el kell végezni egy kisebb rekonstrukciót a BAH-csomópontnál.

A főpolgármester a tervezett Galvani-híddal kapcsolatban közölte: tavaszra várható a kormányzattól egy újabb elképzelés bemutatása, mivel a korábbit a főváros vezetése, az illetékes kormánybiztos és a lakosság is elutasította, mivel a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő nem vette figyelembe Budapest településszerkezeti tervét.

Újabb hatalmas felújítások Budapesten

Tarlós tegnap azt is közölte, minden állomást akadálymenetsítenek, ahol nem lesz lift ott egy kabinos szerkezetet alkalmaznának. Két olyan kisforgalmú állomásnál, mint a Pöttyös utcai és az Ecseri úti, nem tervezik az akadálymentesítést, helyette alacsonypadlós buszokkal szállítanák tovább a mozgássérülteket.

A főpolgármester hangsúlyozta, hogy a szerkezetekben biztonságban és kényelemesen tudnak majd közlekedni a mozgáskorlátozottak. Elmondása szerint hasonló szerkezetek működnek például Berlinben, Dublinban, Londonban, Nápolyban és Párizsban.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó/ Balogh Zoltán

(Infostart)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"a korábbit a főváros vezetése, az illetékes kormánybiztos és a lakosság is elutasította"

Szakembert meg sem kérdeztek?...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.