"Ön szerint nem vagyok magasan képzett?" - kérdezte nyílt levélben egy több mint tíz évet tanult, diplomás ápoló az aneszteziológus társaság elnökétől.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Az, hogy a jól képzett szakápoló kisebb beavatkozásoknál "altathasson", nem ördögtől való. Sok évtizeden át altattak a "szundi babák", csak aztán megszüntették, mondván van elég orvos. Már akkor sem volt, de jól hangzott! Kialakult egy olyan álláspont, hogy csak az orvos csinálhat mindent, a diplomás ápoló, aki mögött van pár évtizedes gyakorlat nem. Pedig, amikor kikerül az egyetemről a doki, pont az öreg nővéreknek kell rájuk figyelni, mert a gyakorlatban szarvas hibát tudnak elkövetni, akaratukon kívűl.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@namihami: Persze, hogy többet, de ez így van. Emlékszel, hogy néhány éve kitalálta az Eü. minisztérium vagy ki, hogy vénás injekciót, infúzióbekötést csak orvos végezhet? Na, ez a másik véglet.
görbetükör
@Nessy: orvos hiány miatt manapság a kisebb műtétek is életveszélyesek. Tényleg mindegy, hogy ki altat. Talán sokszor jobb fel sem ébredni, mert a szepszis kínhalál. Úgyhogy én semmikor nem lennék nyugodt.
Nessy
@görbetükör: Ne légy ilyen pesszimista! Ha nem bízol a kezelő orvosodba, akkor keress mást, ha tudsz. A bizalom fél gyógyulás.:-))
görbetükör
@Nessy: - a kezelő orvosomba bízom, de a kórházi körülményekbe nem. És ez nem pesszimizmus. Igen, itt csak fél gyógyulás lehetséges, hogy átkom fogja azokat, akik tehetnek róla!!!
Nessy
@görbetükör: Amen! Ebben igazad van.
simmering73
Ragadjuk meg az üstökénél a problémát. Azért nincsenek aneszteziológusok, mert elmentek külföldre. Nekünk meg jók lesznek az ápolókból avanzsált altatónővérek. Az orvosoknak meg nem kell tartani a műhiba perektől, az olyan ritka, mint a fehér holló.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok