Amíg nemzeti kormánya van Magyarországnak, nem lesznek betelepítések sem laktanyákba, sem más középületekbe – jelentette ki a honvédelmi miniszter a Kossuth rádióban.

Simicskó Istvánt a Vasárnapi Újság című műsorban ezt arra a kérdésre reagálva mondta, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje korábban nyilvánosságra hozták javaslataikat, amelyekben az szerepel, hogy "meg kell nyitni a nem használt laktanyákat a bevándorlók előtt". A honvédelmi miniszter megdöbbentőnek nevezte ezt az elképzelést.

Simicskó: amíg nemzeti kormány van, nem lesznek betelepítések laktanyákba

Simicskó István honvédelmi miniszter. MTI Fotó: Ujvári Sándor

A miniszter azt mondta: az ellenzéki pártok képviselői, a brüsszeli döntéshozók, valamint a "Soros-hálózat" aktivistáinak cselekedeteiből "szisztematikus terv" rajzolódik ki, miként szeretnék betelepíteni a bevándorlókat.

Simicskó István megemlítette, hogy az elmúlt időszakban nyolc ellenzéki képviselői írásbeli kérdés, továbbá 25 közérdekű adatigénylés szólt arról, milyen laktanyái, raktárjai vannak a honvédségnek.

A honvédelmi miniszter emlékeztetett arra: a rendszerváltás óta a Magyar Honvédség létszámát, technikai eszközöket, laktanyáit tekintve is "zsugorodott". Az összes megyében van laktanya, de ezek közül csak tíz megyében vannak működő laktanyák.

Simicskó István ugyanakkor kiemelte: a kormány döntésének köszönhetően folyamatosan növelik a honvédelmi költségvetést. Ennek révén a Magyar Honvédség növekedési pályára állt, elindították a Zrínyi 2026 elnevezésű honvédelmi és haderő-fejlesztési programot, melynek része a laktanya-felújítási program is: Hódmezővásárhelyen már elkezdték, Tatán, Kaposváron, majd máshol is folytatják.

A miniszter kiemelte: céljuk a 30 ezer – hivatásos és szerződéses – katonából álló aktív állomány, valamint a 20 ezer – területvédelmi alapon szerveződő – katonából álló tartalékos állomány kiépítése. Ehhez szükségük van korszerű létesítményekre.

A miniszter azt is elmondta: míg 2010-ben tizenhét, jelenleg már több mint 6 ezer tartalékos katonája van a honvédségnek. Céljuk, hogy területvédelmi alapon az ország valamennyi járásában felállítsák a tartalékos egységeket.

Simicskó István kitért arra is, hogy az elmúlt 2 és fél évben több mint 17 ezer magyar katona vett részt a déli határ védelmében. A miniszter szerint a magyar katonáknak és rendőröknek köszönhető, hogy jelenleg Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország. Ha ők nem védték volna a határokat, akkor ez nem így lenne – jegyezte meg a miniszter.

A honvédelmi miniszter szerint hatékony határvédelmi rendszert sikerült kiépíteni, erre a jövőben is szükség lesz.

A KDNP-s politikus hangsúlyozta: a magyar kormány egyáltalán nem akar betelepítést. A miniszter úgy fogalmazott: ha az megkezdődne, "pár év, és nem ismernénk rá a saját országunkra".

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Ezekbe a nem használt laktanyákba még migráncs sem menne be. Ahogy kiléz némelyik. És Simicskó mutasson már egyet, aki itt akarna maradni! Értelmes embernek néztem. De sajnos a hatalomért, még a józan észt is. Ilyenek vagyunk! Pedig lenne rendes szakmája. Ha jól tudom.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Csak legfeljebb tömegesen letelepedési kötvényekért a kvóta tízszeresét, amit el is loptok rögtön.
Köszi tojásfejű.
Nessy
@quadrocopter: Azok közül viszont egyetlen épelméjű sem marad kis hazánkban.
Ingyen nincs "betelepítés", pénzért van "letelepedés"!
Nem érzik, hogy milyen álságos ez mesterséges hisztéria keltés?
Ez kell a híveiknek? Ijesztő!
karma1
Azert megkerdeznem ezt a nagytudasut, hogy megis milyen mas kormany letezik egy orszagban, mint "nemzeti"?
Jon a gyikemberek kormanya? Mert ahhoz akkor gyikemberek is kellenek, nem magyar allampolgarok.
Mar nem tudjak,m mit talaljanak ki.
Mantrazd is a hulyesegedet, hatha ugy meg legalabb te elhiszed magadnak, amit allitasz...
Idiota fidiota...
simmering73
Reméljük április 8.-án ezt a nemzethy tolvajkormányt felváltja egy demokratikus kormány.
Kookas
@karma1: nem a gyíkemberek kormánya csak a geci és a cöffös emberek kormánya.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.