Amíg nemzeti kormánya van Magyarországnak, nem lesznek betelepítések sem laktanyákba, sem más középületekbe – jelentette ki a honvédelmi miniszter a Kossuth rádióban.

Simicskó Istvánt a Vasárnapi Újság című műsorban ezt arra a kérdésre reagálva mondta, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje korábban nyilvánosságra hozták javaslataikat, amelyekben az szerepel, hogy "meg kell nyitni a nem használt laktanyákat a bevándorlók előtt". A honvédelmi miniszter megdöbbentőnek nevezte ezt az elképzelést.

Simicskó: amíg nemzeti kormány van, nem lesznek betelepítések laktanyákba

Simicskó István honvédelmi miniszter. MTI Fotó: Ujvári Sándor

A miniszter azt mondta: az ellenzéki pártok képviselői, a brüsszeli döntéshozók, valamint a "Soros-hálózat" aktivistáinak cselekedeteiből "szisztematikus terv" rajzolódik ki, miként szeretnék betelepíteni a bevándorlókat.

Simicskó István megemlítette, hogy az elmúlt időszakban nyolc ellenzéki képviselői írásbeli kérdés, továbbá 25 közérdekű adatigénylés szólt arról, milyen laktanyái, raktárjai vannak a honvédségnek.

A honvédelmi miniszter emlékeztetett arra: a rendszerváltás óta a Magyar Honvédség létszámát, technikai eszközöket, laktanyáit tekintve is "zsugorodott". Az összes megyében van laktanya, de ezek közül csak tíz megyében vannak működő laktanyák.

Simicskó István ugyanakkor kiemelte: a kormány döntésének köszönhetően folyamatosan növelik a honvédelmi költségvetést. Ennek révén a Magyar Honvédség növekedési pályára állt, elindították a Zrínyi 2026 elnevezésű honvédelmi és haderő-fejlesztési programot, melynek része a laktanya-felújítási program is: Hódmezővásárhelyen már elkezdték, Tatán, Kaposváron, majd máshol is folytatják.

A miniszter kiemelte: céljuk a 30 ezer – hivatásos és szerződéses – katonából álló aktív állomány, valamint a 20 ezer – területvédelmi alapon szerveződő – katonából álló tartalékos állomány kiépítése. Ehhez szükségük van korszerű létesítményekre.

A miniszter azt is elmondta: míg 2010-ben tizenhét, jelenleg már több mint 6 ezer tartalékos katonája van a honvédségnek. Céljuk, hogy területvédelmi alapon az ország valamennyi járásában felállítsák a tartalékos egységeket.

Simicskó István kitért arra is, hogy az elmúlt 2 és fél évben több mint 17 ezer magyar katona vett részt a déli határ védelmében. A miniszter szerint a magyar katonáknak és rendőröknek köszönhető, hogy jelenleg Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország. Ha ők nem védték volna a határokat, akkor ez nem így lenne – jegyezte meg a miniszter.

A honvédelmi miniszter szerint hatékony határvédelmi rendszert sikerült kiépíteni, erre a jövőben is szükség lesz.

A KDNP-s politikus hangsúlyozta: a magyar kormány egyáltalán nem akar betelepítést. A miniszter úgy fogalmazott: ha az megkezdődne, "pár év, és nem ismernénk rá a saját országunkra".

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Ezekbe a nem használt laktanyákba még migráncs sem menne be. Ahogy kiléz némelyik. És Simicskó mutasson már egyet, aki itt akarna maradni! Értelmes embernek néztem. De sajnos a hatalomért, még a józan észt is. Ilyenek vagyunk! Pedig lenne rendes szakmája. Ha jól tudom.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
advocat
Ezekbe a nem használt laktanyákba még migráncs sem menne be. Ahogy kiléz némelyik. És Simicskó mutasson már egyet, aki itt akarna maradni! Értelmes embernek néztem. De sajnos a hatalomért, még a józan észt is. Ilyenek vagyunk! Pedig lenne rendes szakmája. Ha jól tudom.
papa.49
@desiro: Nem ez így született ))))))))))))))))
quadrocopter
"Simicskó: amíg nemzeti kormány van, nem lesznek betelepítések laktanyákba"...khm...khm...helyesbítünk, kedves birkák, helyesen: amíg nemzethynek mondott tolvajkormány van, továbbra is lesznek titokban végtehajtott betelepítések, ahogy eddig is!
Sámannus
Csak legfeljebb tömegesen letelepedési kötvényekért a kvóta tízszeresét, amit el is loptok rögtön.
Köszi tojásfejű.
Nessy
@quadrocopter: Azok közül viszont egyetlen épelméjű sem marad kis hazánkban.
Ingyen nincs "betelepítés", pénzért van "letelepedés"!
Nem érzik, hogy milyen álságos ez mesterséges hisztéria keltés?
Ez kell a híveiknek? Ijesztő!
karma1
Azert megkerdeznem ezt a nagytudasut, hogy megis milyen mas kormany letezik egy orszagban, mint "nemzeti"?
Jon a gyikemberek kormanya? Mert ahhoz akkor gyikemberek is kellenek, nem magyar allampolgarok.
Mar nem tudjak,m mit talaljanak ki.
Mantrazd is a hulyesegedet, hatha ugy meg legalabb te elhiszed magadnak, amit allitasz...
Idiota fidiota...
simmering73
Reméljük április 8.-án ezt a nemzethy tolvajkormányt felváltja egy demokratikus kormány.
Kookas
@karma1: nem a gyíkemberek kormánya csak a geci és a cöffös emberek kormánya.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.