A jobb oktatásért rendeztek demonstrációt csütörtökön a fővárosban a Diákvagyok mozgalom szervezésében. A felszólalók egyebek mellett azt hangsúlyozták, változásra van szükség, és sürgették, hogy az oktatással kapcsolatos döntésekből ne hagyják ki az érintetteket, vagyis a diákokat.

A jobb oktatásért tüntettek a diákok a fővárosban – videó

Az Operánál, az Andrássy úton tartott tüntetés első felszólalója, Ország Olivér, a Független Diákparlament egyik szóvivője azt mondta:

a fiatalok jelentik a megoldást a nemzet minden problémájára, az ő beleegyezésük nélkül semmilyen döntés nem születhetne az országban.

Hozzátette, évek óta próbálnak konstruktív javaslatokkal hozzájárulni ahhoz, hogy korszerű oktatás legyen Magyarországon, a tudásuk versenyképes legyen az európai diákokéval, és a pedagógusok hivatása újra megbecsültté váljon. "Ehhez képest azt látjuk, hogy több ezer pedagógus hagyta el a pályát, több ezer tanuló esett ki az oktatási rendszerből, és aki benne marad, azt sem készítik fel az életre" – hangsúlyozta a szóvivő.

Az Index élőben közvetítette az eseményt a helyszínről, amelyet itt nézhet meg:

Forrás: MTI, Index

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
A diákokkal közösen küldjük a börtönbe április 8.-án Orbánt és bűnbandáját.
cikicakk55
Azért elég szépen összejöttek a nem fizetett,nem buszoztatott emberek is. A diákok kb 5000, a kétfarkú is kb 10.000 ember lett a végére. . Ha a békamenetesekből levonjuk a Lengyeleket, a Románokat és azokat akik buszoztatva lettek,mert ingyen szar időben a diktátort inkább a falu kocsmájából nézték volna és nem tspsolva mert a kocsmában nem lett volna kötelező,akkor inkább többen voltak a meggyőzőféses igazi célért vonuló emberek. Na majd április 8- àn mikor a szavazóhelyiségig max 800 métert kell menni és oda el tud menni az is aki ingyen,nem félelemből és zsarolással mennek majd el az emberek ,akkor derül ki mennyi az annyi. Orbán elvtárs! Skkor legyél büszke. A Magyar nép ott fog bizonyítani. Ráadásul a 3 hét Kósán és Csotrogány haveron kívül abból a bizonyos biliből ömölhet még pár Fidesz vezető nyakába a fekáliából és azok nem légből kapott rágalmak lesznek,mint amilyet a Fidesz kreál az ellenzék lejáratására. Hajrá Simics! Ne sajnáld a nyersanyagot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.