A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) egymillió forintra bírságolta a köztévét, mivel szolgáltató nem tartotta be a választási eljárással kapcsolatos esélyegyenlőségi alapelvet.

A hírcsatorna szerint az MTV egyik műsorában

a kampány két hete alatt csak fideszes politikusokat hívtak be, ellenzéki politikusokat még az őket érintő hírekkel kapcsolatban sem kérdezték meg.

A bizottság a bírság mellett megtiltotta a köztévének, hogy a kampány alatt továbbra se hívjon be ellenzéki politikusokat.

„Az M1 médiaszolgáltatás Ma reggel című műsora a 2018. február 28. és március 13. közti időben a Jobbik Magyarországért jelölő szervezetnek nem biztosított megjelenési lehetőséget” – mondta Patyi András, az NVB elnöke.

A köztévé egymillió forintos bírságot kapott

„A meghívottak személyéből, a műsorszám címéből, valamint az egyes műsorszámok tartalmából is megállapítható, hogy gyakorlatilag sem a Jobbikot, sem egyéb ellenzéki politikust nem hívtak be a műsorba, és lehetőséget sem adtak, hogy felszólaljanak”

– mondta Borbély Andrea, az NVB jobbikos tagja. Litresits András, az NVB szocialista tagja szerint a műsorszolgáltató inkább pártévéként működött.

Az MTV a választási bizottságnak küldött válaszában nem is tagadta a jogsértést, az NVB végül egymillió forintos bírságot szabott ki a köztévére.

Cikk-és címlapkép: Pixabay

(Hír TV)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Jújjj, két hét fityesz-kampány = 1 millió forint közpénz büntetés?
Most aztán zokognak a Lendvay utcában és az mtva székházában...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sokanvagyunk
Ekkora bírságot egy kis szatócsbolt kap, ha egy 20 forintos tételt nem üt be a pénztárgépbe - bár lehet, az NVB a kisbolttal valamint tettével egyenértékűnek tekinti az MTV nevű csatornát.
Macskaszem
Kifizetjük az 1 millát, ők meg a térdüket csapkodják a röhögéstől, és továbbra is lesz@rják az ellenzéket.
cikicakk55
Ennyit bőven meg ér nekik,hogy az ország szegényebb lakói csa a FideSS általl bejelentett állandó migránsozást,Sorosozást hallják és nézzék. Érezzék úgy,hogy csak a FideSS védheti meg őket a gaz hordáktól,Soros veszélyes szervezeteitől. Néha közben azért elmondják mennyire jól élünk,szárnyall a gazdaság,az egészségügy egész Ejrópában nálunk a legpöpecebb, és a nyugdíjasok is dőzsölhetnek,mert annyit emeltek nekik,hogy még az unokákat is bőkezüen támogathatják. Azok meg el is hiszik,hogy Soros és a migránsok miatt élnek sokkal nagyobb szegénységben,mint 30 éve.
cs.n.
@Macskaszem: „a közönség érdekét szolgáló szabály lényege nem a személyes megszólalási lehetőség biztosítása, hanem az eltérő véleményeknek a közösség részére való eljuttatása, melyet akár más is bemutathatott az érintett időszakban a műsorszámban bemutatott közéleti ügyekben" 444.hu/2018/03/17/annyira-tolja-a-fideszt-a-kozteve-hogy-a-valasztasi-bizottsag-kenytelen-volt-egymillio-forintra-buntetni

Ez a válaszuk egy része. Azt is írhatták volna, hogy "Na és? Leszarjuk." Mert voltaképpen ugyanazt jelenti, csak bő lére eresztve.
namihami
Azzal kezdeném, hogy egyáltalán, de mi a f@sznak bohóckodik ez a gittegylet ilyen hülyeségekkel?
Hiszen akármennyire bünteti, úgyis ugyanabból a zsebből fizetjük ki mi, adófizetők. Éppen csak áttesszük egyik zsebünkből a másikba. Állami csöcsön lógó tv büntetése ugyanazt a kasszát terheli. Akkor meg minek? Semmi egyéb, mint parasztvakítás...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.