Elképesztő mennyiségű közpénzt, 30 milliárd forintot lopott el Farkas Flórián fideszes képviselő, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) volt, a Lungo Drom jelenlegi elnöke a romák felzárkóztatására szánt pénzből az évek folyamán

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Nagy a család és sok az éhes száj...
És különben is, a barátjától és fajtesójától is ezt látta, csak nagyobb volumenek között.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Nagy a család és sok az éhes száj...
És különben is, a barátjától és fajtesójától is ezt látta, csak nagyobb volumenek között.
nemkati
Szegény cigányok, fel se tudják fogni, hogy ez mennyi pénz ahhoz képest, hogy ők időnként kapnak egy kiló krumplit a fölzárkóztatójuktól.
namihami
@nemkati: Vagy néhány csirkét, esetleg egy kismalacot. Amihez már se tápot, se a táp vásárláshoz pénzt. És meglepődik a kormány, hogy nem tudják az állatokat felnevelni. És az államtitkár-asszony mérges, hogy az Audiból kiszállva ő minden segítséget megadott nekik és azok mégse élnek az adomány adta lehetőségekkel. Furcsa, nem?
karma1
@nemkati: Nagyon remelem, hogy megjon az eszuk a helyi roma vezetoknek, es nem hagyjak magukat egy kilo krumpliert, par tojasert eladni...
Oket erinti talan a legjobban a szegregacio, orban osszes, az emberektol megvont szocialis juttatasa, es hat ok eleve hatranyos helyzetben vannak.
nemkati
@namihami: @karma1: Így van, de sajnos van egy nem kis baj. Mostanában sokan emlegetik, hogy amit a Fidesz tesz, illetve nem tesz a cigányokért, azt más pártok se tették meg eddig, és nem is igazán foglalkoznak velük. Az ellenzéknek időben kellett volna foglalkozni a cigányok helyzetével, és olyan ígéreteket tenni, amiket meg is tudnak valósítani, és meg is valósítanak.

Eddig elég volt a Fidesz és Flóri ígérgetése és alamizsnái, amiket a cigányok úgy vettek, hogy na hát kaptunk azért valamit. Fel se fogják, hogy nemhogy kaptak, hanem még azt is elvették tőlük, amijük volt. Amíg ez így megy, addig ne tessék csodálkozni, ha vannak köztük, akik lopnak, pláne hogy "nem képesek integrálódni (- Lázár)".
Clavigo
Legalább NEKI sikerült felzárkóznia,,a 20 évesen elvégzett nyóóóc általánosával,,meg a 30 évre titkosított priuszával...Oszt jó napot.
nihil
Nem!
Sajnos az a botrány, hogy emiatt nincs botrány, és még mindig szabadlábon van ez a címeres gazember !!!
JAJMÁR
Stróman?

Mert még nem kattant a bilincs...
karma1
@nemkati: En egy picit maskepp latom. A ciganykerdes nem sarkosithato CSAK a munkahely teremtesre.
Az ellenzeki partok, aki barmit is tett, vagy akart tenni, azok mind olyan teruletekre vonatkoztak, amiben a ciganyok is erintettek.
Vagyis ha az egeszsegugyet akarjak megreformalni, ill. megjavitani a szolgaltatas minoseget, megszuntetni a halapenzt, akkor ez erinti a romakat is. AMikor a helyi onkormanyzatoknak akarjak visszaadni az iskolak felugyeletet, akkor azt akarjak, hogy a helyi igenyeknek megfeleloen alakulhasson az oktatas, ha szegeny romagyerekekrol van szo, akkor azokat hozzak fel a jobb szinten levo gyerekek szintjere.
Amikor en voltam altalanos iskolas, akkor nalunk senkinek meg nem fordult a fejeben, hogy valaki cigany vagy zsido, vagy eppen szasz, tot, vagy roman...
Nekunk mindegyikbol volt az osztalyban, de soha senki nem kozositette ki peldaul a roma fiut sem, akibol epiteszmernok lett, es 14 even at a VIII. kerulet foepitesze lett belole. (Nem mellekesen a fidesz tavolitotta el ot a posztjarol, eros elonyugdijjal, miutan nem volt hajlando elfohadni a fideszes parttagsagot, de ez egy masik sztori).
Barmelyik, a fidesz altal teljesen szetrombolt teruletet nezzuk ma Magyarorszagon, abban a romak felemelese is benne van, lehet, hogy nem kimondottan, csak olymodon, hogy a leszakadt 4 millio melyszegenysegben elo emberrel egyutt kezelik oket.
Nem nagyon latok arra modot, hogy milyen modon lehet felemelni a romakat, ha nem javitjuk az oktatast, egeszsegugyet, szocialis halot azon a helyen, ahol eppen elnek...
nemkati
@karma1: Egyáltalán nem látod másképp, mint én. Sehol sose mondtam azt, hogy a cigányokkal kapcsolatos problémák megoldása kizárólag a munkahelyteremtéssel oldható meg. Sőt, mindig is azt mondtam, hogy az oktatással kell kezdeni. A felnőttek már nehezen változtathatók meg, de a gyerekeknél még van remény, sőt, csak ott van. Persze mellé ugyanúgy nagyon fontos, hogy a szülőknek legyen munkahelye, és meglegyen az általad említett szociális háló is, ahol kell. Mert nagyon erős a közösségi nevelés hatása, de a családi háttér még erősebb. Ezt a két területet kell megerősíteni. És végül a társadalom kirekesztő magatartását is meg kell változtatni, bár ez magától is javulni fog.
karma1
@Aki Én: Ezzel egyutt oneki biztos volt belole elonye, mert hisz mint tudjuk, Krisztus koporsojat se oriztek ingyen - orban stromanjanak is juthatnak morzsak...
nemkati
@karma1: Ja, és még az is nagyon cuki, hogy Lázár 2015-ben még erősen bírálta Farkas Flóriánt, 2 éve egy kormányinfón egy Farkas Flóriánra vonatkozó kérdésen még felháborodott, hogy az újságíró cigányozik, nemrég meg azt találta mondani, hogy a cigánymigránsokat se sikerült integrálni. Érdekes fejlődésen mennek át ezek a fideszesek. Dehát van kitől tanuljanak. A múlt heti Hócipő címlapján van 0rbán fejlődése:

2002: A haza nem lehet ellenzékben!
2018: Az ellenzék nem lehet a hazában!
karma1
@nemkati: Szerencsere en megkapom otthonrol a Hocipoket - ennel hitelesebb ujsagot keveset talalok...:o)) kb. 3 havonta osszegyujtik es kikuldik nekem...:o)))
De koszi, el fogom olvasni!
Yoda69
orban jovahagyasaval - ezt azert ne felejtsuk el hozzatenni.
nemkati
@karma1: Én a főnökömtől szoktam kapni, úgyhogy én se veszem meg, csak elolvasom. :)
karma1
@nemkati: Rendes fonid van,... Es ezek szerint normalis is,...:o)) Ha erted, hogy mire gondolok...:o))))
Sámannus
@nemkati: Ezért a pénzért egy csókos vállalkozó kiirtja az erdők harmadát, és utána másra mutogatnak.
nemkati
@karma1: Úgy ismersz, hogy nem értem? :)
A főnök jó fej, csak azért nem jutunk egyről kettőre, mert ennek a mocsok bandának nem hajlandó nyalizni. Így aztán nem is nyerünk soha a tendereken, csak a csókosok. Ráadásul rendszeresen megírja az illetékes elvtársaknak, hogy a kiírt pályázat hol hülyeség, miben értelmetlen. Gondolhatod, ezek után mennyi esélyünk van.
nemkati
@Sámannus: Nem tudom, kire gondolhatsz. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.