Az április 8-i választás nemcsak a következő négy évről szól, hanem legalább két generációra meghatározza Magyarország sorsát, a választási győzelem pedig a részvételen fog múlni – mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke kedden Gyöngyösön, sajtótájékoztatón.

Vona Gábor szerint a kormánypropagandával ellentétben a választás kérdése nem a bevándorlás, éppen ellenkezőleg: arról születik döntés, hogy Magyarország kivándorlóország lesz-e.

Már nem csupán anyagi okokról van szó, de "olyan politikai légkör alakult ki az Orbán-kormány jóvoltából, ami nagyon sok fiatal számára nem teszi élhetővé Magyarországot" – tette hozzá.

Hangsúlyozta, a részvételi aránynak 70 százalék körülinek kell lennie a győzelemhez, és az fog győzni, aki elmegy szavazni; aki nem megy el szavazni, az pedig Orbán Viktorra szavaz.

Nekünk van meg az erőnk, a szervezettségünk, az egységünk, és a programunk is ahhoz, hogy ne csupán leváltsuk április 8-án a jelenlegi kormányt, de április 9-étől egy sikeres és boldog, és egyben nyugodt Magyarország megteremtéséért megtegyük az első lépéseket – fogalmazott.

A Jobbik elnöke bejelentette:

a hátralévő öt napban minden nap bemutat egy csomagot az akcióterv részeként, amelyet április 9-étől a Jobbik el fog kezdeni végrehajtani.

Gyöngyösön a bevándorlásellenes akciótervet ismertette

Ennek pontjai: a kerítésnek és a déli határzárnak meg kell maradni, fel kell állítani a határőrséget. A harmadik pont az alaptörvény módosítása, a negyedik mindenféle kvóta elutasítása (a Jobbik nem csak a Brüsszelből érkező kvótajavaslatokat utasítja el, de a 2015-ben Orbán Viktor által javasolt világkvótát is). Az ötödik pont a kötvényüzletek teljes felülvizsgálása és elszámoltatása, a hatodik a migrációs propaganda leállítása.

Vona Gábor hozzátette:

le fogják állítani az ezzel kapcsolatos, már nagyon fárasztó propagandát, Rogán Antal minisztériumát meg fogják szüntetni, és az erre szánt pénzt, a magyarok adóforintjait a közoktatásba forgatják.

A sajtótájékoztatón elhangzott kérdésekre Vona Gábor félremagyarázásnak nevezte, hogy Gyöngyösi Márton egy interjúban a kvóták támogatásáról beszélt. Mint mondta, a nemzetközi egyezményeket be kell tartani, de szó sincs arról, hogy a Jobbik támogatná a kvótát. Arról, fenntartja-e a Magyar Gárda – 2014-es programjukban szereplő – rehabilitálását, azt mondta: ez politikai kérdés, jelen pillanatban az a prioritás, hogy Magyarországot megvédjék a bevándorlástól, és ha bármilyen jellegű szervezet felállításában gondolkodnak, az a határőrség visszaállítása. Az önkormányzatok számára pedig lehetővé akarják tenni önvédelmük erősítését akár polgárőrséggel, település-, vagy mezőőrséggel.

Arról is kapott kérdést, hogy a Jobbik korábban azt mondta, nem tűrik a tabukat, például a cionista Izrael hódító törekvéseit.

Vona Gábor hangsúlyozta, a Jobbik semmilyen tabukérdéstől nem fél, de elsősorban az emberek mindennapjait érintő problémákra akarnak koncentrálni, ezek pedig a megélhetéssel, az egészségüggyel, az oktatással, a nyugdíjrendszerrel, a devizahitelekkel, az agráriummal, a bérekkel kapcsolatosak – ezzel fognak foglalkozni, és háttérbe akarják szorítani az ideológiai vitákat.

Vona Gábor arról is beszélt, hogy a Jobbikot tartja ma Magyarországon a legegységesebb pártnak, a Fideszt szavai szerint a pénz és a hatalom elvesztésétől való félelem tartja össze, és büszke rá, hogy pártjában szabad a vélemény, de abban mindenki egyetért, hogy ezt a kormányt le kell váltani.

Családja húsvét hétfői drónos megfigyeléséről azt mondta, gátlástalan volt a megrendelő, az ügyben rendőrségi feljelentést tett.

Hozzáfűzte:

olyan légkört kell teremteni az országban, hogy ilyen támadásokat egyik politikus gyerekének se kelljen elszenvednie, se Orbán Viktorénak, se Karácsony Gergelyének.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szep napot
Gabor te nem vesztesz semmit. Valasztas utan kivandorolszsz Brusszelbe havi par misiert zsebzsotemezni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Nincs szó, nincs elképzelés, nincs szándék, nincs akarat az egészségügyről, az oktatásról, a társadalmi felzárkóztatásról, a szociális-demográfiai katasztrófák megakadályozásáról, a drámai kivándorlás megállításáról szóló ajánlatok felvázolására. Egyszerűen nincs már szelete a tér-idő kontinuumnak, ahol meg lehetne úszni az egybites sorosozást, migránsozást.
Mert itt most oltári nagy számolás zajlik. A demokráciát felszámolták, a diákokkal leszámoltak, csak az 1300 milliárdokkal nem számoltak még el. A cselédek között az a szóbeszéd járja, hogy a nagyságos úr, amikor félmeztelenül ült az ágy szélén és vakarózva azon töprengett, hogy felvegye-e a pizsama felsőt, mert a rezsicsökkentés miatt mindig tökig feltekerik a gázt éjszakára és ezért a golyóálló mellénytől kipállott hóna alja viszketni szokott, szóval azt mondta a feleségének, hogy ha ezt a választást is megnyerjük anyukám, akkor nekünk Magyarország az első, ami végleg a zsebünkben van! A fiunknak lízingeljük a Mennyországot, a vejeink elbizniszelnek az arab világgal, Lőrinc hozza a sonkát, de mit hagyjunk az unokákra? Ezt nem a szobalányuktól hallották a mi falunkból szolgálatra berendelt cselédek, hanem a lovászuk rokona fecsegte el, mikor az őrkutyákat vitte ki a budi helyére épített fűthető edzőpályára, hogy ne a felséges portára piszkoljanak. Egy év alatt 105 fiatalt sikerült hazacsábítania a kormánynak 100 millió forintért. A bajom nekem az ezzel, hogy ugyanezen idő alatt sikerült elüldözni nem 105, hanem több tízezer fiatalt.
szep napot
Gabor te nem vesztesz semmit. Valasztas utan kivandorolszsz Brusszelbe havi par misiert zsebzsotemezni.
Eladott Ország
@szep napot: Ugyan a pártelnök minek lenne brüsszelita?
szep napot
@Eladott Ország: Hat jo sok penzert. Vona nem (olyan) hulye. Ha 15 ev alatt "nem sikerult nyerni" , szivesen lesz papirtologato jo penzert. Majd jon Balogne Krisztina es egy ev alatt formal egy Fideszbarat Jobbikot.
advocat
600.000 elment? Több már nem nagyon van. Ha 30 körül lennék, már régen nem itt élnék. Nemcsak a pénzért! A SZABADSÁGÉRT! Nem üldöznek (egyenlőre, de Viktor megfenyegetett, hogy választás után...), csak egyszerűen élhetetlen az ország.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.