Félreértés miatt a helyi választási bizottság nyolc egyéni szavazólapról kihúzta Nagy Ferencet, a Demokratikus Koalíció (DK) jelöltjét a komlói 5. számú szavazókörben – olvasható a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján.

Tévedésből lehúzták nyolc szavazólapról a DK jelöltjét Komlón, de ez így marad, mert a lapok már az urnában vannak

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A Baranya megyei 2-es választókerületben történt esetről azt írták: a helyi választási iroda munkatársa a szavazókör megnyitása előtt jelezte a jegyzőkönyvvezetőnek, hogy a szavazatszámláló bizottságba a DK által delegált tag visszamondta megbízását. Ezt a jelzést a jegyzőkönyvvezető félreértette, és a bizottság emiatt az egyéni szavazólapokról a DK jelöltjét, Nagy Ferencet lehúzta. A szavazás megkezdésekor nyolc választópolgár kapott ilyen szavazólapot.

Mivel a szavazás lezárása előtt az urnákat felbontani, belőlük szavazatot kivenni nem lehet, a nyolc érintett választópolgárnak a bizottság nem adhat új szavazólapot. A nyolc ember közül utolsóként szavazó – miután bedobta szavazólapját az urnába – jelezte, nem tud arról, hogy a DK jelöltje visszalépett volna.

A szavazatszámláló bizottság a szavazólapok érvényességéről a számláláskor dönt, egyenként megvizsgálva őket – írták. Hozzátették: a szavazás a rendkívüli esemény után a megfelelő egyéni szavazólapok kiadásával folytatódott.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
És akkor ez tévedéses csalás??? Vagy mi??
papa.49
Ezt a ,,tévedést,, a büntető törvénykönyv ,,VÁLASZTÁSI CSALÁS CÍMSZÓ ALATT JEGYZI,, !!!
A delikvenst azonnal pároslábbal kirúgni a szavazókörből !!!
human
Nem zárom ki, hogy tévedés legyen. Mondjuk ilyen fontos eseménynél többszörös megerősítést illene kérni.
Dr plágium
@Jozefina: Véletlenül sem tévedés! Szándékos csalás! Új szavazást kellene ki írni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.