A határon túli szavazatok és a nemzetiségi lista biztosította be a kétharmadot a kormánypártnak. 

Az egyéni körzetekkel és az országos listás mandátumokkal együtt jelenleg 133 mandátumra esélyes a Fidesz-KDNP, ez pedig kétharmados többséget jelent az új országgyűlésben.

Ez a két tényező biztosította be a kétharmadot a Fidesznek

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Egy sor olyan új eleme van a Fidesz által kitalált új választási törvénynek, amely most hozzásegítette a Fideszt a kétharmados győzelemhez, a nemzetiségi lista és a határon túli szavazatok viszont nagyon látványosan ilyenek.

A határon túli levélszavazatok 94 százalékát kapta idén a Fidesz-KDNP, ez 52 847 szavazatot jelentett.

Nemzetiségi listás képviselő idén lesz először az országgyűlésben, Ritter Imre személyében. Az új választási törvény szerint az országos listát állító nemzetiségek szószólót küldhetnek a parlamentbe, akiknek viszont nincs szavazati joga, csupán felszlólalhatnak. Kivéve, ha a nemzetiségi szavazók száma eléri az összes szavazó egy bizonyos százalékát. Ez most 22 298 szavazat volt. A német nemzetiségi listára idén 25 658 szavazt érkezett, így Ritter teljes jogú képviselőként ülhet be a parlamentbe.

(via 444.hu)

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
...amúgy arab számok az okosaknak...
www.kephost.com/images/2018/04/09/arab-penz.jpg
...ki tudja elolvasni az arab számokat ?
Eriksson
84 orszag 118 szavazokoreben folyt a szavazas. Ki meri allitani hogy ezek tulnyomo resze a fideszre szavazott? En biztosan nem. Sot!!!
cikicakk55
Szerintem nem a népet kéne szidnunk! Majd 70 % elment szavazni,ami tényleg hatalmas szám. Azt is tudjuk,hogy igen is kormányváltó hangulat volt. Sajnos az erkölcstelen és demokrácia ellenes választási törvény és a Fidesz mocskos kampánya miatt nem érvényesülhetett az a tény,hogy a Magyarok, a Magyar országban élő,Magyar Állampolgárok, és a Külföldön dolgozó,de Magyar állampolgárok a Fidesz ellen szavaztak.Állítólag 2,4 millió szavazatot kapott a Fidesz. Több mint 5 millió ember ment el szavazni. Ha csak a 5 millió embert veszem,akkor is többen szavaztak a Fidesz ellen,mint mellett. Akkor a 2,4 millióból vonjuk ki a jogtalanul szavazó Románokat,Ukránokat, Szerbeket, és a Németeket. Talán ha 1,2 millió marad. Ebből még nyugodtan kivonhatjuk a tök közönyös cigányokat,akik csak pénzért,vagy más szolgáltatás ellenében és csak szállítással voltak hajlandóak elmenni szavazni. Akár hogy nézem a szememben nem a nép a bűnös,hanem az ellenzéki pártok. Ők nem voltak képesek összefogni és azt a majd 3 millió szavazatot bezsebelni egyetlen pártra,amely összefogott volna. Eddig is haragudtam a nép birkázásáért,de ezen túl még jobban nem fogom érteni azokat,akik a népet bántják. Ha 100% ment volna el szavazni,ilyen alkotmány mellett nem tudtak volna győzni a kormányváltók.
egyvandor
@sokanvagyunk: A képzett történész tájékozottságánál fogva másképp látja. Szerinte nem kéne bevezetni az arab számokat. ... és ilyenek tanítják gyermekeinket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.