Orbán rendszere addig él, amíg a demokrácia hamis látszatában tud megjelenni. Az egész illiberális őrület lényege az, hogy tartalmilag ugyanazt a diktatúrát látszólag demokratikus keretek között építi ki s tartja fenn. Ez az orbáni modell, megspékelve a hamis keresztény retorikával, a nemzeti identitás vallással való azonosításával, amely indokolja a jogfosztást, mert így a jogtalanság a “nemzetmegmaradást” szolgálja. Ezért kaphat tömegtámogatást. Aki ezen az identitáson belül van, magyar. Aki kívül, az ellenség, aki nem érdemel jogot. Ebből az következik, hogy az ellenzéki pártoknak és a szabad sajtónak az lett volna 2010-től a feladata, hogy a rendszer hamisságát, csalását, demokratikus látszatát leleplezze, azt ne legitimálja és ne asszisztáljon hozzá. A demokratikus látszatot az ellenzék legitimációja nélkül fenntartani nem lehet. Mivel ez a rendszer alapja, a látszat megszüntetése után az egész rendszer kártyavárként omlik össze. Aki ezt nem érti, az nem ért hozzá.

Forrás: justpaste.it
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
Sokféle hiba van, de a legnagyobb hiba a fidesz maga! Minden, minden tisztességtelen ebben az országban. A kampány hazug, a demokrácia megszűnt, mert nem az ellenfél legyőzése, hanem a megsemmisítése a cél. Csakhogy az ellenfél - az ellenzéki pártok - mögött ott van a magyar állampolgárok fele!
A választó szavazók fele -, ha elfogadjuk ezt a hazug kampány utáni választási eredményt - képviselet nélkül marad!

A fidesz választási törvénye ezt eredményezi!
nos, itt a hiba, ezért kiált csalást az ország fele, mert ez az eredmény 2/3-dot ad a kormánynak, és esélyét se a népnek arra, hogy a jogait érvényre juttassa! Persze, tüntethet, és nézheti, hogy amazok meg kiröhögik.

Csak xólok, ha ez nem tetszik az ország felének, azért a rendszer a hibás!
JAJMÁR
Én nem ülnék be ebbe a parlamentbe! Nem vagyok én cserepes virág!
kereső
@JAJMÁR: diszpinty esetleg???/ ne haragudj,csak úgy kinálta magát, de érted ugye?/
verőce21
A levélszavazatok jelen állás szerint – a voksok 98,96 százalékos feldolgozottsága mellett – mindössze egy mandátum sorsáról döntöttek. (Ezt a Fidesz–KDNP kapta, a Jobbik kárára.)

Látványosan megdőlt tehát a lipsik azon hőzöngése, hogy a külföldi magyarok listára leadott szavazataival nyer mindig a Fidesz! De ezt már Bajnai megmondta, hogy legfeljebb két mandátum sorsáról tudnak dönteni a levélszavazatok!

Nehéz megemészteni, hogy az ország többsége nem akar benneteket?
verőce21
"A demokratikus látszatot az ellenzék legitimációja nélkül fenntartani nem lehet. Mivel ez a rendszer alapja" - demokratikus választást pedig tudni kell megrendezni! :)
Ez pedig a Fidesz saját pályája.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.